szerelem egyéjszakás kaland kapcsolat
Manapság nagyon trendik az egyéjszakás kalandok. Úgy nyomja ránk a 21. század a Szex és New Yorkos Samantha szabadelvűségét, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Szingli vagy, karrierista, független és a magad ura, miért ne kalandozhatnál erre-arra?

Kipróbáltam, nekem nem vált be, így hát inkább maradok Charlotte, és keresem tovább a szerelmet. Jómagam nyomásként éltem meg, hogy mindenhonnan ömlött rám ez a fene nagy szabadság, ami magában foglalta a szexuális szabadosságot is.

Mindenki a saját értékrendje szerint cselekszik, viszont óhatatlanul is hatással van ránk a világ épp aktuális trendje. Annak idején az volt a módi, hogy a nő szinte még kislányként férjhez ment, gyerekeket szült és nevelt, az urát pedig egy egész életen át "szolgálta". Ma már viszont annyira átestünk a ló másik oldalára, hogy úgy számoljuk a strigulákat, mint anno a legnagyobb pinabubusok.

Tényleg attól vagyunk menők, hogy minél több pasival ágyba bújunk?

Elvégre tapasztalatot szerzel, megismered a saját tested, az igényeid, tanulsz másoktól, és tanítasz másokat. Adsz, és elveszel. Mindez addig jó, amíg mindkét fél számára kielégítő, de nemcsak fizikailag, hanem lelkileg és szellemileg is. Viszont ha nem ilyen típus vagy, ne erőltesd magadra!

Ennek pedig ezek lehetnek az árulkodó jelei:

1. Túl sokat agyalsz egy-egy éjszaka után.

"Annyira jó volt vele! Ahogy megérintett, átölelt, és a tekintetünk összekapcsolódott... Biztosan többet érez, talán lehetne ebből igazi kapcsolat?" Megsúgom: nem. Az alkalmi kapcsolatot azért hívják így, mert alkalmi. Persze, van ellenpélda, láttunk már kalandokból kialakuló nagy szerelmeket, de vajmi kevés esély van arra, hogy számodra ebből happy end lesz.

2. Mindenkibe beleszeretsz, akivel lefekszel.

Hiperérzékeny lányok óvakodjanak az ilyesmitől, mert szinte borítékolható, hogy sérülés lesz a vége. Inkább várd a herceged, őrizd meg a tested és a szíved számára, és ha eljött a megfelelő pillanat, érezni fogod.

3. Csak kényszerből erőlteted magadra.

"De hát Julcsi is úgy váltogatja a pasikat, mint más a fehérneműt, és olyan lelkesen áradozik róla, hogy mennyi tapasztalatot gyűjt! Mit kell itt szűzieskedni, hát nekem is megy ez!" De az van, hogy nem megy, mert Julcsi Julcsi, te meg te vagy. Felesleges kísérletezgetésekbe bocsátkoznod, ha a pici szíved már a legelején azt súgja, hogy ez nem a te világod.

Forrás: Shutterstock

4. Rossz kapcsolat után úgy érzed, hogy most meghódítod a világot.

Hódítsd meg, de másképp! Egy párkapcsolati válság vagy válás után érezheti azt az ember, hogy évekig el volt nyomva, és nem tudta kiélni magát. Talán úgy éled meg, hogy végre eljött a te időd, és most behozhatod a lemaradásodat.

Ám ha hűséges típus vagy, aki odaadóan és önzetlenül szeretett egy férfit hosszú éveken vagy évtizedeken át, akkor könnyen megeshet, hogy tőled alapvetően távol áll az effajta életforma. Vágj bele, ha úgy tartja kedved, de valószínűleg hamar ráébredsz majd, hogy csak a csalódásodat próbáltad meg ily módon szőnyeg alá söpörni.

5. Komplexusaid vannak.

Egy jó szex hatalmas önbizalomlöketet tud adni... Amennyiben olyantól kapod meg, akit szeretsz, és aki viszontszeret. Egyéjszakás kalandtól ne várj se csodát, se pedig sírig tartó lamúrt! Főleg azért, mert nem egy épp aktuálisan megismert vadidegen fogja az összes múltbéli sebedet bekötözni.

A komplexusaid legyőzéséhez őszinte és szeretetteljes kapcsolatokra van szükséged a barátaidtól, a családodtól, később pedig a férfitól, aki úgy szeret majd, ahogy vagy. A pillanatnyi törődés csak olaj lesz a tűzre. Gondolj bele, milyen lesz, amikor másnap eldob az, aki egy éjszaka erejéig hercegnőként bánt veled?

Menthetetlenül romantikus csajok ne áldozzanak az alkalmi kapcsolatok oltárán, mert csak bánat és könny lesz a vége! Aki érzelmes és nagy szerelemre vágyik, annak inkább átok lehet, mint áldás egy egyéjszakás kaland, még ha a társadalom azt sugallja finoman (vagy kevésbé finoman), hogy te csak akkor lehetsz vagány, ha szexuális tapasztalatokat szerzel.

Nem! A magad szemében legyél belevaló, és ha attól érzed magad annak, hogy vársz az Igazira, ne engedd, hogy ebből a meggyőződésedből bárki is kibillentsen, mert Charlotte-nak lenni - korszaktól és trendtől függetlenül - igenis menő!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.