kibeszélő ráhangolódás ex
Szakítás. Benne van az élet Top 5 legrosszabb érzésében. Higgyétek el, nem túlzok.

Azonban az enyém nem volt egy könnyed szakítás. Tudni kell, hogy az exemmel alapvetően a közös baráti körünk hozott össze. Sokat lógott együtt a banda, óhatatlanul is kialakult egyfajta kémia az idők során, de én sosem tettem meg felé az első lépést. Végül ő döntött úgy, hogy bepróbálkozik és sikerrel járt. Négy évig jártunk. Az utolsó másfél évben elég rendesen kimutatta a benne élő gonosz foga fehérjét – így utólag nem is értem, hogy bírta ki olyan sokáig...

Fél év múlva lett egy új kapcsolatom. Teljesen kívülálló volt a baráti körömtől, a munkahelyen ismertük meg egymást. Tudtam, hogy előbb-utóbb kíváncsiak lesznek rá a többiek. Illetve, mivel én is megismertem az ő barátait, ezért úgy volt fair, ha ő is beavatott lesz az én világomba.
Erre az alkalomra egy kisebb gyomorgörccsel készülődtem. A találkozásra való ráhangolódás közben a párommal is cseteltem, illetve egy-két barátnőmmel, azonban egyszer csak felvillant az exem csetablaka.

Mizu, Lencsi? Mindig így becézett. Talán egyedül a családom előtt szólított a rendes nevemen, Léninek. Már kíváncsi vagyok az utódomra. Messziről helyesek vagytok együtt, közelről is kíváncsi vagyok.

Távolról? Hülyéskedsz? Te kémkedsz utánam?! A párom gyakran jött el elém a munkahelyemre, viszont az exem a város másik felében dolgozott, így más magyarázatot nem találtam hirtelen. Míg felvillant a három kis pont, hogy épp pötyög, idegesen rágtam a szám szélét.
Ki tudja? ☺ Egyébként meg a többiek gyakran megfordulnak feléd, meg a környéken, rémlik? És attól, hogy mi szakítottunk, még beszélgetek velük és mesélnek. Azonnal elkezdett pörögni a fejemben a barátaink listája, és már elterveztem, kit, hogyan teszek majd a helyére.
Figyelj, nem érdekel. Nincs már közünk egymáshoz. Nekem sincs hozzád, neked meg végképp nincs hozzám. Szóval csak annyit kérek, hogy húzd meg magad és a lehető legkevesebbet szólj hozzá.

Forrás: Shutterstock

Erre az utolsó intelmemre csak egy lájk jelet és egy angyalkás emojit volt képes küldeni, én pedig inkább tovább készülődtem. A kapu előtt kézen fogtam a páromat, és elindultunk a banda törzshelyére, a kedvenc billiárdozós helyünkre. A csapat már ott volt. Élén az exemmel. Mindenkit bemutattam név szerint mindenkinek, majd leültünk alapozni. A párom keze a combomon pihent.

Az exem a legújabb egyéjszakás kalandja vállát karolta át, és fürkészett a pohár széle fölött, majd egyszer csak megszólalt. Na, és mesélj magadról kicsit! Te is elkényezteted Lencsit? A pont iható, langyos kávét szereti reggelente, de előtte, ha nem hallja meg az ébresztőjét, akkor a füle mögé adott csókra azonnal kipattan a szeme... A párom kis híján visszaköpte az italát, nekem pedig hatalmasra gúvadtak a szemeim. Felpattantam mellőle, megragadtam az exem kezét és félrerángattam. Te most szórakozol velem?! El akarod űzni mellőlem?! Fogd már vissza magad! Nem lehetsz ekkora szemét. Csak te kezdhetsz új életet, és lehet minden hétvégén másik csajod? Én nem kezdhetek utánad másik kapcsolatot?!

Bocs. Gondoltam, ha ismeri hozzád a használati utasítást, akkor hamarabb belerázódik a kapcsolatba. A szája sarkában sunyi mosoly jelent meg. Tudtam, hogy csak húzni akar, de egyúttal ki is néztem belőle, hogy szabotálni is tudná a friss, bimbózó kapcsolatomat. Abból nem fog enni. A meglepetés erejével lendült a kezem, a tenyerem borostás arcán csattant, s míg kicsit lerázva a csuklómat visszalépdeltem az asztalunkhoz, elmotyogtam egy miatyánkot, hogy a párommal nincs egy előzetes, közös világunk, csak a kettőnké, és nem lesznek a jövőben összeférhetetlenségek, ha ne adja ég külön utakra volnánk rendelve.

Léni történetét Pokk Brigitta jegyezte le.

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.