szerelem kibeszélő párkapcsolat megszokás szenvedély
Sok érzést engedtem el a szívemből, van, amelyiket önként, másikat a boldog jövő reményében. Mert tudtam, hogy eljön majd a pillanat, amikor olyan hatalmas szerelem tölti el a szívemet, hogy másra nem is lesz szükségem.

Nem kellenek a külvilágtól az elismerő szavak, a kedves pillantások, mosolyok, mert te mindennel elhalmozol. Imádtalak első perctől fogva, mert tudtam, hogy veled az a férfi toppant az életembe, aki érintésével, szavaival, tekintetével minden percemet gazdagítja.

Sosem volt elég belőled, mindig akartalak. Arra törekedtem, hogy újabb és újabb emléket szerezzünk kettesben, melyeket majd a szívünkben őrzünk örökre. Imádtam az illatodat, ahogyan azt is, mikor becsuktam a szememet, és finom csókodtól bizsergés futott végig a testemen. Mindent, ami te vagy, ami én, és amik közösen lehettünk ebben a végtelen szerelemben.

Nem kételkedtem, csak hittem. Nem reméltem, csak bíztam, és a köztünk lévő kapocs egyre szorosabb lett.

Voltak, akik irigyeltek, mások féltékenyen tekintettek arra, ami a miénk, nekik pedig talán sosem lesz meg. Az életre szóló szerelemre, ahol a biztonságot a bizonytalanság adja, a meglepetésszerű csókok, az édes pillantások, a váratlan ötletek és a végtelenbe nyúló ölelések.

Forrás: Shutterstock

Lassan elmúlt, ami egykor természetes volt

Aztán a sok kevesebb lett, a végtelen pedig belátható közelségbe került, és lassan kezdett elmúlni minden, ami egykor természetes volt. Nem tudom, hogy elkoptunk-e, vagy a lendületünk csökkent, hogy az akarás lett erőtlenebb, vagy az ezerféle érzés lett hirtelen sok. Azt tudom, hogy régen imádtalak, most pedig már csak szeretni tudok. Téged és a jövőnket, a lehetőségeket és a pillanatokat.

Nem hiányt érzek, sokkal inkább veszteséget. Mintha valami örökre eltűnt volna, nem csak egy kis időre. Nem csupán a szemünk elől veszítettük, hanem a közös életünkből is.

Akartam, hogy tovább tartson a korábbi tökéletesség. Azt is, hogy minden rendbe jöjjön, de ha nem ismerem a változás okát, akkor a megoldást sem tudom. Talán az volt a baj, hogy hazugságon kaptalak, talán az, hogy picit elfáradtam. Lehet, hogy a pillantásod megszokottá vált, vagy nem adtam annyit, amennyit régen könnyedén és lazán sikerült. Elhaladtunk egymás mellett, kiléptünk a szívekből, és távolodtunk a másiktól.

Fájt, mégsem tettem ellene: ahelyett, hogy görcsösen ragaszkodtam volna hozzá, inkább elengedtem. Mert rájöttem, a szerelmünk többet érdemel annál, hogy megszokásból maradjunk egymás mellett. Többet érdemel annál, hogy az imádat helyett a szeretet is elég legyen. Ahogyan annál is, hogy egyszer arra ébredjek: már ez sincs a szívünkben.

Mi azzal őriztük meg a szép pillanatokat, hogy elengedtük a jövőt, azzal értékeltük a másikat, hogy beláttuk, ez csak egy fellángolás volt. És úgy tiszteljük a másikat, hogy jobbat kívánunk neki, egy másik esélyt, társat, jövőt. Mindezt azért, mert amikor a szemedbe nézek, már csak magamat látom, de kettőnket nem. Ahogyan te sem.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.