párkapcsolat kibeszélő önismerethiány párválasztás
Ha párválasztásra kerül sor, a legtöbb nő pontosan le tudja írni, melyik férfitípust preferálja. Vannak, akiket a kisportolt testű pasik hoznak lázba, mások az elvont művészlelkekre gerjednek, de a legszerencsétlenebb helyzetben talán azok vannak, akik újra és újra rosszfiút választanak maguk mellé.

De vajon mit árul el rólad az, hogy milyen pasik képesek elcsavarni a fejedet?

A nyughatatlan csapodár: rettegsz az elköteleződéstől

Állandóan skalpvadász csajozógépekbe ütközöl? Egyből bizseregni kezd a tested, ha meglátsz egy szabadlelkű Casanovát? Akkor lehet, hogy igazából neked is gondjaid vannak az elköteleződéssel...
Hiába mondod szívre tett kézzel, hogy te bizony másra sem vágysz, csak egy hosszú távú, komoly kapcsolatra, akkor is előfordulhat, hogy elkötelezettség-fóbiától szenvedsz. Mert létezik olyan, hogy tudat alatti rettegés a felelősségvállalástól! Sőt, ez a gyakoribb!

Ha te is azok közé tartozol, akik futó kalandokban élik ki a vágyaikat, akkor lehet, hogy (még) nem állsz készen az elköteleződésre. Ez esetben egyértelmű, hogy olyan pasik kerülnek a látóteredbe, akik - hozzád hasonlóan - nem gondolják véresen komolyan a társkeresést.

Viselkedésed mögött sok minden állhat (korábbi rossz élmények, gyermekkori sérülések, önismerethiány, stb.), de a lényeg az, hogy félsz a kötődéstől, ezért senkit sem mersz közel engedni magadhoz. Annak érdekében tehát, hogy megbízható párra találj, neked is biztonságot nyújtó nővé kell válnod. Kemény munka, de megéri magadat felépíteni.

A partyarc: nem akarsz felnőni

Totál belezúgtál egy fickóba, aki egy igazi mókamester, és mindig kapható valami őrültségre, ám ennyiben ki is merül a történet? Mert soha semmit nem tud komolyan venni, csak arra tud gondolni, hogy jól érezze magát. Ha kíváncsi vagy az igazságra, elárulom, hogy ebben az esetben a sekélyes mókázást választod az intenzív érzelmi kötődés helyett. Nyilván nagyon szórakoztató és izgalmas tud lenni egy ilyen emberrel az együttlét, de ideje felismerned, hogy véget ért a party girl korszak, és felelősséget kell vállalnod az életedért.

Forrás: Shutterstock

A felnőtté válás természetesen nem azt jelenti, hogy el kell temetned a benned élő gyermeket, de ha érzelmileg éretlen maradsz, kisebb az esélyed arra, hogy megtaláld az ideális társat.

Nagyon hasonlít apura: jó volt a gyerekkorod

Sok nő olyan férfit választ, aki emlékezteti az édesapjára, mások "csakazértis" éppen az ellenkezőjét teszik, mert így szeretnének megszabadulni az otthonról hozott negatív mintáktól. Ha a papa kicsi hercegnőjeként nőttél fel, akkor később is ilyen jellegű kapcsolódást keresel majd - ezért egyből megdobban a szíved, ha olyan férfit pillantasz meg, aki apukádra hasonlít - akár kívül, akár belül. Hiszen tudat alatt azt reméled, hogy mellette újra a hercegnő szerepét töltheted be - pont, mint kislány korodban.

Hasonlít rád: naiv vagy

Tény, hogy általában azokat a dolgokat keressük a másikban, amiket önmagunkban is kedvelünk. És erre a hasonlóságra alapozva reménykedhetünk egy igazán mély kapcsolatban. De ne felejtsd el: az, hogy egy-két szembetűnő tulajdonsága egyezik a tieiddel, még nem garancia a holtomiglan-holtodiglanra.

Lehet, hogy büszke vagy arra, hogy te milyen ambiciózus nő vagy, de csak azért, mert a jóképű kollégád is célratörő, még ne zúgj bele fülig! És arra sincs garancia, hogy pusztán attól, hogy mindketten ki vagytok tetoválva, működni fog a dolog.

Tehát a következő alkalommal, amikor randizni mész álmaid legújabb lovagjával, lassíts kicsit a tempón, és ne kürtöld azonnal világgá, hogy megtaláltad az igazit! Több idő kell ahhoz, hogy megismerd a másikat! Ha csak bizonyos tulajdonságaira fókuszálsz, vagy túlságosan beleéled magad az újdonsült románcba, hatalmasat csalódhatsz.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.