barátság kibeszélő dilemma nehéz helyzet kínos helyzet
Nehéz helyzetbe kerültem, mert tudom, hogy a barátnőm pasija nagyon vonzódik hozzám. Fogalmam sincs, hogyan kezeljem a kialakult szituációt.

Tudom, hogy a barátnőm pasijának nagyon tetszem, és ezt sokszor ki is mutatja, én pedig nem tudom, mitévő legyek. A barátnőm totál szerelmes belé, nem akarok kavarni, és szerintem nem is hinne nekem. A srác előtt is kellemetlen lenne. Őt sem akarom kínos helyzetbe hozni, de ez így akkor sem mehet tovább. Viszont lehet, hogy be se vallaná, ha elmondanám mit gondolok arról, mit érez irántam.

Kínos, hogy folyton velem foglalkozik

Az is nehéz helyzet, amikor valaki nem tudja, hogy bevallja vagy sem, hogy a barátnőjét megcsalja a pasija. Most viszont én ugyanolyan nagy dilemmában vagyok - akkor is, ha megcsalásról nincs szó ebben az esetben.

Számomra sokszor nagyon frusztráló, hogy a barátnőm, Réka barátja nem csak barátságot érez irántam. Vagy az is lehet, hogy ő ilyen, és csak jól esik neki flörtölni. Nem tudom, mit gondoljak, de egyre kellemetlenebb a helyzet számomra, és abban biztos vagyok, hogy ez így nem normális.

Mindig jó kapcsolatot ápoltunk egymással. Már korábban is ismertem, mint amikor a barátnőmmel összejött, de amióta vele van azóta lettünk igazán jóba. Egy baráti társaságba tartozunk, Réka által vele is többet találkoztam, együtt járunk nyaralni, bulizni és mindenféle programokra. Szóval tényleg sok időt töltünk együtt, de nem gondoltam volna, hogy egy idő után ő többet fog érezni irántam.

Nekem meg sem fordul a fejemben, hogy férfiként nézzek rá. Helyes, bírom meg minden, de számomra ő a barátnőm párja, és csak barátként tudok rá tekinteni.

Az is igaz, hogy még sose mondta ki, hogy odavan értem, de ettől függetlenül én érzem. Pedig nem viselkedek vele kihívóan, próbálom őt egyre inkább kerülni. De, amint meglát, rögtön megszólít, beszélgetést kezdeményez velem, egyszerűen érzem, hogy folyton velem foglalkozik. Mindig azt mondja: de jó hogy végre megérkeztem, örül, hogy lát és így tovább. Nem hiszem, hogy ez egyszerű szimpátia lenne.

Forrás: Shutterstock

Mitévő legyek?

Biztos másoknak is feltűnik, és ez sokszor olyan kellemetlen. Néha a barátnője előtt is „udvarol". Csoda, hogy Réka nem vette még észre. Vagy talán csak nem akarja mutatni, - igazából fogalmam sincs. Én nem tapasztaltam, hogy máshogy viselkedne velem. Pedig, ha azt érezné, hogy a barátja érdeklődik irántam - gondolom -, nem tudna úgy viselkedni, mintha mi sem történt volna. De ki tudja? Végül is rám, miért haragudna? De az is furcsa lenne, ha tudná és úgy tenne, mintha nem történne semmi.

Az is megfordult a fejemben, hogy Réka magának se akarja bevallani, mert ezzel bizonyosságot nyerne az is, hogy élete nagy szerelme nem szereti igazán. Viszont, ha én felkeltettem az érdeklődését, akkor valószínűleg később más is fel fogja, és attól, hogy én nem viszonzom az érzéseit egy másik lány lehet, hogy fogja.

Aggódom a barátnőm miatt, nem szeretném, hogy csalódnia kelljen.


Az említett okokból kifolyólag nagyon bonyolult a helyzet és már rendszeresen feszélyezve érzem magam az ügy miatt.

Dilemmában vagyok, vajon mitévő legyek. Hogy érjem el, hogy abbahagyja az állandó nyomulást? Lehet, hogy nyíltan kellene beszélnem vele, és elmondani az aggályaimat? Az a baj, hogy azt sem tudom, hogy kezdjek hozzá, és igazából nem is nagyon merem felhozni a témát. Ne foglalkozzak vele és majd magától abbahagyja vagy a végén a barátnőm is meg fog haragudni rám? Félek, hogy amennyire szerelmes, még engem hibáztatna, hogy elcsábítom a pasiját. Lehet az lesz a legjobb, ha egy ideig hanyagolom a társaságot, és másokkal töltöm a szabadidőmet.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.