párkapcsolat kibeszélő megcsalás harmadik pótlék
Voltam már harmadik fél egy kapcsolatban. Még olyan is megesett, hogy pofátlanul én kavartam fel az állóvizet. De azért valljuk be: legtöbbször, ahova befér egy harmadik személy, ott már valami rohad.

Most viszont harmadik félként fogom elmondani, miért ne bízz a pótlékként funkcionáló plusz szereplőben. Először is tisztázzuk: harmadik félről nem csak akkor beszélünk, ha a párodon kívül valakivel összejársz a párzást gyakorolni vagy romantikázni. Harmadik fél lehet bárki, aki egy olyan funkciót pótol, amit a párodtól szeretnél megkapni. Tehát, ha a szomszéd sráchoz jársz át egy kávé mellett kiönteni a lelked - azért, mert életed szerelme történetesen nem akar meghallgatni -, akkor már elkezdhetsz gondolkozni.

Nem kell azonnal ágytornára gondolni

Ugye mennyivel másabb ebből a perspektívából? Sok ember ugyanis hajlamos arra, hogy ha hiányzik pár apró részlet a kapcsolatából, de egyébként minden rendben van, akkor nem akarja eldobni az egészet - helyette inkább elkezd máshol kunyerálni. Olyan ez, mint amikor elkéred a melletted lakó kenyérpirítóját, mert a ti konyhátok még nem teljes. Csak azért jóval komolyabb. Azonban a legnagyobb baj ezzel nem a nettó gerinctelenség, hanem a vakság.

Ugyanis, ha túl sokszor kéregetsz, és eszed ágában sincs megteremteni a saját kapcsolatodban azt, amire szükséged van, akkor idővel könnyen megfordulhat a fejedben a váltás lehetősége. És itt jönnek képbe az álszent pótlékok. Akiket valójában te teszel azzá.

De miért is tökéletes a harmadik személy? Mert neki megvan mindene, ami neked hiányzik. Hangsúlyozom, ami neked hiányzik. Nem pedig valódi tökéletességről van szó. Ezt viszont addig nem veszed észre - és nem is akarod észrevenni -, amíg melletted van a párod.

szerelem, megcsalás Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2015 Stokkete/Shutterstock. No use without permission./Stokkete

A szomszéd fűje...

Hogy miért nem? Mert könnyebb a reménykedés illúziójában élni. Mert nem akarsz problémákon gondolkozni. Ezért isteníted azt a szomszéd srácot, aki meghallgat, és kiöntheted neki a lelked. Aki ráadásként még romantikázik is veled, és közben tolod el magadtól a párod, aki ezen kívül minden mást megad neked: támaszt, biztonságot, önfeledt nevetéseket, akármit.

És félre ne érts! Nem azt mondom, hogy tarts ki valaki mellett, aki nem akar elég időt és energiát áldozni rád. Eszem ágában sincs arra ösztönözni, hogy mindenféle hülye indokokkal fojtsd el magadban a hiányérzeted. Csak gondolkozz el, hogy kitől mennyit kapsz! Mert az a másik srác csak ideig-óráig van veled. Neki csak a torta egy szeletét kell tökéletesen elkészítenie. Szóval, mielőtt azért az egy szeletért eldobnád a másikat, tegyél fel magadnak néhány kérdést:

  • Nem kéne inkább a meglévőt helyrehozni?
  • Mit akarsz a harmadik féltől?
  • A pótlék jobb, mint a párod, vagy csak kiegészíti azt?

Ezek megválaszolása után elkezdhetsz gondolkodni azon, hogy továbbállsz vagy maradsz. De hidd el, a legjobb dolog, amit tehetsz, ha valami már menthetetlen, az az, hogy kilépsz a kapcsolatból, mielőtt egy újba kezdesz. Soha ne tarts több vasat a tűzbe, mert azzal csak a saját lelki szegénységed bizonyítod!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.