család apa kibeszélő nárcisztikus férfi magazin
Sokáig kerestem az igazit, de akárkit mutattam be, apám folyton fanyalgott. Ezzel ezért, azzal azért vigyázzak, és amúgy is beteges, hogy mindig fiatalabb fiúkkal kezdek, mondta. Nem sokkal fiatalabbakkal persze, mert azok még gyerekek, de szerinte 1-3 év is sok. Mintha én kerestem volna őket..

Az igazság az, hogy mindig is 4-5 évvel fiatalabbnak látszottam a koromnál, és ez a mai napig is így van. Végül megtaláltam azt a férfit, akivel úgy éreztem, le tudnám élni az életem, de apám persze ezúttal is fanyalgott, nem értette meg, hogy a nálam idősebbek sosem közeledtek hozzám. Szerinte ez hülyeség, hazudok, mintha könyvből olvasnám. Engem ekkor már nem érdekeltek a hülyeségei, de azért meghívtam az eljegyzésünkre.

Álltunk döbbenten, még jövendőbeli anyósom is felhúzta a szemöldökét, pedig ő sem volt oda az ötletért, hogy a kisfia egy ennyivel idősebb nőt vegyen feleségül. Aztán az 50 éves apám közölte, hogy zavarjuk le gyorsan a dolgot, mert ő és a barátnője este diszkóba mennek, sietniük kell.

Anyám lakásába, ahol ő sosem lakott, mégis, mintha hazajött volna, oldalán a 25 éves barátnőjével Forrás: Shutterstock

A lánykérés megtörtént, apám formálisan áldását adta ránk, majd odament a kisebbik húgomhoz, és vihogva magyarázott neki valamit, mire a testvérem közölte vele, hogy nem kiváncsi a hülyeségeire.

Döbbent csend fogadta ízléstelen mondandóját. A sógorom, az idősebbik húgom férje tért először magához, és három egyszerű szóval vetett véget apám parádézásának: „Ez egy barom!" – közölte.

Apám, mint egy felbőszült bika kérte ki magának, hogy az ő házában egy idegen vele így beszéljen. Ez már anyámnak is sok volt, kénytelen-kelletlen tájékoztatta, hogy ez a ház sosem volt az övé, nem élt és nem is él itt, úgyhogy vegyen vissza a lendületből, aztán tartson önvizsgálatot, mert szemmel láthatólag valami gond van az agyával.

Apám fújtatott, közölte, hogy távozik, de követelte, hogy előbb adjon neki puszit a másfél éves kislány unokája, elvégre milyen szép babát hozott neki. Az unokahúgom akkor már úgy meg volt ijedve nagyapja viselekedésétől, hogy inkább nem akart puszilkodni. Több sem kellett az öregemnek, kitágult orrlyukakkal, vörös fejjel ordította, hogy a tesóm ellene neveli a lányát, hát ezt érdemli ő a kedvenc gyerekétől?

Apám szentségelése és hisztériája közepette finoman kitessékelte apósát és 25 éves nőjét a házból, és tiszta erőből bevágta mögötte az ajtót Forrás: Shutterstock

A kis barátnője közben állt mélán, egyik lábáról a másikra helyezve a súlyát próbálta kitalálni, hogyan kéne reagálnia. Végül a feszültséget oldandó, anyámhoz fordult és feltette az évszázad kérdését:

Az én drága, erkölcsi magaslatokon sosem állt apám erre ráugrott, ám ahelyett, hogy kihasználva a csendes döbbenetet, elköszönt volna, szélesre húzott szájjal, arcán az aha-élmény nyomaival azt találta mondani jóanyámnak:

Ezen a ponton a sógoromnak elege lett: apám szentségelése és hisztériája közepette finoman kitessékelte apósát és 25 éves nőjét a házból, és tiszta erőből bevágta mögötte az ajtót. Ez volt az eljegyzésem napja.

Azóta eltelt 25 év, a srác és a „ráncos vénlány" még mindig szerelmesek, és egy kamaszfiú szülei.

Hogy mi a tanulság? Talán az, hogy nem minden férfi való apának. Ha mégis az lett, és neked jutott, kerüld el messzire, mindig hagyd figyelmen kívül a rosszindulatú kinyilatkoztatásait és ne haragudj rá. Én sem haragszom az enyémre, szenved ő maga miatt eleget. Mert a barátnőit, feleségeit cserélgetheti, amilyen sűrűn akarja, de önmagával élete végéig együtt kell élnie.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.