szakítás kibeszélő önostorozás karrier kapcsolat
Réka gondterhelten nézett ki az ablakon. Gáborral már megint veszekedtek, pedig múltkor megbeszélték, hogy türelmesebbek és empatikusabbak lesznek egymással. Mindketten igyekeztek, de egyszerűen nem ment. Hiába volt meg köztük a szeretet, nagyon mást akartak az élettől és ez állandó konfliktusforrást jelentett a kapcsolatukban.

Réka 30 éves volt, és bár sokak szerint ideje lett volna férjhez mennie és gyereket szülnie, ő szerette volna még élvezni az életet, beutazni a világot és beindítani a zenei karrierjét, mielőtt belevág a családalapításba. Ezzel szemben Robi már nem bírt tovább várni, szerette volna Rékát elvenni feleségül és megtervezni jó előre a közös életüket. Hiába szerették egymást, egyszerűen nem bírtak dűlőre jutni. Réka hiába kérlelte Robit, adjon neki időt és ne rakjon rá ekkora terhet, a férfi egyszerűen csak végletekben tudott gondolkozni.

Réka folyamatosan önmagát vádolta, miért nem tudja megadni azt, amire Robi vágyik, az állandó önostorozás pedig rengeteg szorongáshoz és síráshoz vezetett. Többször beszéltek arról, hogy talán szakítaniuk kellene, de képtelenek voltak elszakadni egymástól. Réka rettegett attól, hogy újra a szinglik életét élje és attól is félt, hogy nem talál újra egy olyan férfit, mint Robi, aki mindenben támogatta és lelkileg is tökéletesen megértette. Szeretett volna kompromisszumot kötni, valami köztes megoldást találni, ami mindkettőjüknek kielégítő, de minden hiába, nem ment.

Egy esős vasárnap sírva ébredt, és akkor döbbent rá, hogy azzal szeretik a leginkább a másikat, ha elengedik egymás kezét.

Réka zokogva hívta fel a barátait, úgy érezte, mintha kitéptek volna egy darabot a szívéből, pár napig teljesen vigasztalhatatlan volt. Aztán napról-napra jobban lett és saját magát is meglepte, hogy újra tudott örülni olyan dolgoknak, melyeknek régóta nem. Lekerült róla az az őrületes nyomás, az az elvárás halmaz, ami Robi miatt nyomasztotta és hirtelen könnyednek és szabadnak érezte magát. Bár hiányzott neki a férfi és sokszor gondolt rá, mégis inkább felszabadult volt, mint szomorú.

Forrás: Shutterstock

Mivel sok ideje felszabadult, ezért belevetette magát a zenébe. Saját dalokat írt, melyekben kiadta magából a fájdalmát, találkozott a zenész barátaival és ahol csak lehetett, énekelt. Egyre több jó dolog történt vele: elkezdték fellépésekre és esküvőkre hívni, és egy ismertebb zenész is felkarolta. Közben a munkahelyén is új feladatokat kapott, ami új lendületet adott neki. Bár rettegett attól, hogy elrontja azzal a nyarát, ha szakít Robival, most mintha a szakítás által kitárult volna a világ.

Úgy döntött, hagyja, hadd sodorja most az élet, elvárások és görcsök nélkül járkált a világban. Szeretett volna mindent bepótolni, amiről lemaradt a Robival való kapcsolata során: fesztiválokra járt, hajnalig bulizott, szinte minden nap sportolt, barátokkal találkozott és közben észrevétlenül kivirult, ami a férfiaknak is feltűnt.

Egy idő után bárhova ment, megfordultak utána és nem volt olyan esemény, ahol valaki ne kérte volna el a telefonszámát.

Egy buli alkalmával pillantotta meg Ákost. Bár még csak két hónap telt el a szakítás óta, és abban maradt magával, hogy most csak élvezi az életét, a férfi az első pillanattól fogva hatással volt rá. Képtelen volt levenni a szemét róla, és amikor Ákos leszólította, nem volt kérdés, hogy adjon-e a dolognak egy esélyt.

Évek teltek el azóta, Réka és Ákos beutazták a világot, Réka annyit zenélt, amennyit csak akart, most pedig az első gyermeküket várják. Réka sokat gondol arra, hogy bár félelmetes volt akkoriban, a szakítás Robival volt a legjobb dolog, ami valaha történt vele.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.