szerelem kibeszélő csalódás fogadalom érzelmek
Hanna évek óta egyedül élt, szinte már le is mondott arról, hogy valaha rátalál a nagybetűs szerelem. A szíve mélyén mindennél jobban vágyott erre, ugyanakkor a hosszú évek során szerzett rossz tapasztalatok és sok csalódás miatt egyre kevésbé bízott a férfiakban és mindenhol azt hangoztatta, hogy ő egyedül is tökéletesen jól érzi magát a bőrében.

Hanna kedves és vonzó nő volt, de rendkívül jó érzéke volt ahhoz, hogy olyan férfiakat vonzzon be az életébe, akik csak használták őt. Mivel mindig is görcsösen vágyott egy párkapcsolatra, így amint találkozott egy számára vonzó pasival, azonnal felvette a szemellenzőt és a szőnyeg alá söpörte a rossz előjeleket. Így történhetett, hogy az egyik exe lehúzta pénzzel, a másik megcsalta, a harmadik pedig lelki szemetesládának használta. Minden egyes kudarc összetörte a szívét és egy idő után elhatározta, hogy ebből elég, inkább nem is ismerkedik, úgy érezte, képtelen lenne egy újabb csalódást elviselni.

Belevetette magát a munkába, új hobbikat keresett és igyekezett minél több programot szervezni a barátaival. Egy idő után egyre jobban érezte magát, felszabadult és jókedvű lett, amit a férfiak is észrevettek. Ő azonban tartotta magát az elhatározásához és nem engedett be senkit az életébe. Persze hiányzott neki a szex, az intimitás és a gyengédség, de ez így volt kényelmes és biztonságos. Egyre inkább azt érezte, hogy egyedül is megállja a helyét és büszkébb volt magára, mint valaha.

És ahogy ez lenni szokott, amikor elengedte a görcsös akarást, egyszer csak belecsöppent az életébe a szerelem. Váratlanul jött, egy olyan helyzetben, amikor a legkevésbé sem számított rá.

Épp munkába indult, amikor eszébe jutott, hogy nem húzta ki a vasalót, így kénytelen volt visszafordulni. Ahogy kinyitotta a társasház bejárati ajtaját, egy kék szempárral találta szembe magát. Ábel épp aznap költözött be a házba, a negyedik emeletre, a Hannával szembeni lakásba. Szerelem volt első látásra. Mindketten hebegtek-habogtak, majd Ábel felvetette, hogy ha Hanna ráér, megmutathatná neki a környéket. Hannának egy pillanatra eszébe jutott a fogadalma, majd azzal a lendülettel igent mondott. Így kezdődött az ő történetük.

Forrás: Shutterstock

Ábel végre egy rendes srácnak tűnt. Tartotta magát a szavához, nem tűnt el, rendszeresen kereste Emmát, sőt, még virágot is vett neki. Egy idő után szinte minden estét együtt töltöttek, sokat beszélgettek, nagyokat szeretkeztek és közös programokat szerveztek. Úgy tűnt, minden a legnagyobb rendben van, Emma mégsem volt boldog. Amennyire magabiztos volt egyedül, annyira bizonytalan lett Ábel mellett. Habár a férfi kitett magáért, ő mégis minden percben azt kutatta, mégis mi lehet a baj vele.
Ha arról panaszkodott, hogy épp nem megy olyan jól az üzlet, attól rettegett, hogy pénzt fog kérni tőle. Ha valamelyik este nem ért rá, arra gyanakodott, hogy mással is ismerkedik.

A múlt, amit olyan nagy igyekezettel szeretett volna elnyomni, elképesztő erővel tört fel benne. Egy idő után mániákus lett és elkezdte átkutatni Ábel zsebeit, sőt, még a telefonjába is belenézett, hátha talál valami terhelő bizonyítékot. Az életvidám lányból egy szorongó nő lett, aki nem volt ura a helyzetnek. Beszippantotta a félelem, a gyanakvás, és a sötét gondolatok. Ábel nem értette, mi történik, de kezdett elege lenni a féltékenységi jelenetekből. Kezdte úgy érezni, hogy megfullad és próbált kicsit távolodni Emmától, amiből még nagyobb balhé lett.

Amikor szakítottak, Emma szinte megkönnyebbült, nem bírta már el a múlt súlyát. Rájött, hogy egyedül könnyű jól lenni, de ahhoz, hogy komolyan tudjon újra kapcsolódni valakivel, be kell gyógyítania a benne lévő sebeket.

Elkezdett pszichológushoz járni, többé nem söpörte a szőnyeg alá a problémáit, s bár Ábelt elveszítette, esélyt kapott arra, hogy egyszer elhiggye, őt is lehet szeretni.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.