főnök kibeszélő terhesség nőgyógyász pillantás
Alapjáraton elég tervszerűen élek, nem szeretem a hirtelen változásokat és általában mindenre van B és C tervem is. Életem első 32 évében remekül működött ez a taktika, aztán jött a terhességem, ahol semmi sem alakult tervszerűen. Kezdve a fogantatással és a terhesség felismerésével.

Várakozás. Hónapról hónapra. Miért nem jön a baba? Éveken át minden hónapban azért drukkoltam, hogy ne jöjjön, erre mikor azt szeretném, hogy jöjjön, felénk sem szagol. Hallatlan! Pedig ez nem a terv része. Se az A, se a B, se a C tervé. Mi van itt?

Lassan egy éve házasok vagyunk és lassan egy éve próbálkozunk. Hiába.

Nem engedem, hogy a pánik úrrá legyen rajtam, de azért a biztonság kedvéért felhívom a kiszemelt szülész-nőgyógyászt és időpontot kérek tőle egy alapos kivizsgálásra. Sajnos csak hat hét múlva tud fogadni, mert nyári szabira megy. Hát legyen, néhány hét ide vagy oda már úgysem számít. Marad a várakozás.

Utálok várakozni, főleg hogy csendben, magányosan teszem. Senkinek nem kötöm az orrára, hogy épp próbálkozunk, elég a saját kételyeimmel megküzdeni, nincs szükség a sajnálkozó pillantásokra vagy az okoskodásra. Csak a férjemre nézek minden hónapban bánatosan, amikor kiderül, ebben a hónapban sem kopogtatott be hozzánk a gólya. Tuti eltévedt valahol, nem ártana neki egy jó navigációs rendszer. Elvégre itt van két egészséges, felnőtt, anyagilag és érzelmileg is stabil ember, akik alig várják, hogy szülők lehessenek. Már csak a piros célkereszt nem villog a homlokunkon, hogy erre, erre repülj, te gólya!

A furcsa gólyahírnök

Az ember lánya teljesen bele tud pistulni ebbe a babadologba. Én is azon kapom magam, hogy míg ezen gondolkodom, majdnem lekésem a megbeszélt meetinget. Minden héten egy óra az igazgatóval. Gyorsan felkapom a jegyzetfüzetemet és lecsattogok az irodájába.

Széles mosollyal köszönt, mint mindig. A kapcsolatunk kifejezetten hivatalos, magázódunk, mégis van benne némi baráti attitűd. Talán a sokévnyi közös munka...

Leülök, kicsit csevegünk az unokáiról, ő megkérdezi hova megyünk nyaralni idén, aztán jöhet a hivatalos rész. Átbeszéljük, amit kell, majd amikor becsukom a noteszemet és éppen indulnék, csillogó szemmel rám néz és izgatott hangon csak ennyit kérdez:

- Beszélhetünk róla?

Értetlenül nézek rá, mert abban a hitben vagyok, hogy mindent átvettünk, ráadásul a lelkesedése is kissé zavarba hoz.

Forrás: Shutterstock

- Miről? - kérdezem végül.

- Tudja... - meresztgeti a szemét cinkos módon.

- Nem igazán.

- Hát, beszélhetünk-e róla MÁR?

- Beszélhetünk gondolom... de miről?

- Hát jó – sóhajt és hátradől a széken, némi csalódottsággal az arcán. Na, ez az amitől totál ideges leszek. Amikor valaki valamit elkezd, majd lógva hagyja az egészet.

- Most már beszéljünk róla! - szólítom fel kissé ingerülten. - Csak árulja el, mire gondol.

Az igazgató újra előre hajol, a szeme fürkészően kutatja az enyémet.

- Hát arról, hogy kisbabát vár! - böki ki ellentmondást nem tűrő hangon. - Beszélhetünk-e már róla?

- Nem vagyok terhes! - vágom rá zsigerből. - Próbálkozunk – vallom be kissé zavartan –, de nem vagyok még terhes.

Ő azonban csak mosolyog. Nem szól többet. Elbúcsúzunk, én pedig visszamegyek az irodámba ennek a furcsa beszélgetésnek a hatása alatt. A dolog azonban csak nem hagy nyugodni. Egy hét után nem bírom tovább, s bár még egy hét van a bizonyosságig, és a legtöbb teszt azt mondja, hogy a menstruáció elmaradása utáni 2-3. napon érdemes próbálkozni, én otthon gyorsan elvégzek egy ellenőrzést. És alig hiszek a szememnek!

A férjem még alszik, kora reggel van, szombat. Alig bírok magammal, legszívesebben sikoltozva, ugrándozva rohangálnék a lakásban fel és alá. De nem teszem. Kell egy komolyabb teszt! Ráadásul jövő héten lesz az első házassági évfordulónk, akkor mondom el neki a jó hírt. A babánk érkezését, amiről a főnököm hamarabb tudott, mint én.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.