kibeszélő behálózás fúria nyomulás csaj
Egy normális értékrenddel és önbizalommal rendelkező nőnek egy foglalt férfi maximum a haver kategóriába esik. Pláne, ha még a barátnőjét is ismered. De vannak olyan típusú csajok, akik súlyos feltűnési viszketegségben szenvednek, és nem bírják ki, ha nem ők vannak a figyelem középpontjában.

A hajdobálós-affektálós csábító spiné főbb ismertetőjelei:

Ha társaságban vagytok, nem foglalkozik veled. A pároddal viszont jópofizik: közel hajol hozzá, esetleg egyfolytában megérinti, hangosan nevet még a béna viccein is.

Lépésről lépésre megpróbál kirekeszteni, kettesben lenni a pároddal, például neki is ugyanakkor lesz sürgősen dolga a pultnál vagy a dohányzó teraszon, amikor neki.

Ha hozzád szól, akkor az általában kedvességnek álcázott medúzacsípés. Tud egy tök jó sampont a számodra, persze ő nem ilyet használ, mert ez direkt zsíros-korpás hajra lett kifejlesztve... Jaj, te szegény, annyit dolgozol, hogy nincs időd edzeni? Ez sajnos meg is látszik.

Ha tudja, hogy valamiben jobb vagy, megpróbál túllicitálni. Neki természetesen fényesebb a karrierje, jobb a manikűröse, és sokkal szebb helyeken szokott nyaralni, mint te. Ugyanakkor a férfiak szemében ő a gyenge nő, akinek nehéz, akinek szörnyű teher nyomja a vállát, aki segítségre szorul.

Ártatlannak tűnő üzenetekkel, hívásokkal bombázza a párodat. Mind olyanok, amikbe nem igazán lehet belekötni, hiszen csak egy film címére kíváncsi, amiről a társaságban beszéltetek, autószerelőre van szüksége, vagy éppen pont a környéken járt, és érdekli, hogy melyik a legjobb kávézó. Ahova esetleg beülhetnének, CSAK beszélgetni, hiszen olyan jól megértik egymást. Milyen kár, hogy te pont dolgozol, és nem tudsz menni!

Forrás: Shutterstock

Az a legrosszabb ebben az egészben, hogy nehezen tudsz tenni ellene. Ha finoman szólsz a csajnak, még akkor is te jöhetsz ki hülyén a dologból, hiszen csak ártatlanul dumcsiznak, már azt sem szabad? És a végén még féltékeny fúriának állít be, és csoda, hogy szegény párod el bírja viselni azt, hogy ilyen rövid pórázon tartod.

Viszont ezt a férfiak többnyire nem veszik észre. Ha a párod egyben a legjobb barátod, a cinkostársad is, lehet, hogy maga hozza fel nevetve: láttad azt a szerencsétlen csajt, hogy nyomult rá? De ha otthon ellaposodtak a dolgok, vagy épp nincs veletek minden rendben, akkor nagyon sokat árthat egy csillogó szempár, akinek ő most éppen a megértő beszélgetőtárs és a hős lovag is egyben. Hiszen ki ne szeretné, ha így tekintenének rá?

Ha kiborulva reagálsz, még az is előfordulhat, hogy a vitákat megelőzendő, az újabb üzeneteket már titokban tartja a párod. Ez pedig semmiképpen nem jó irányba vezet.

A behálózás időigényes, taktikázós művelet, és általában nincsen hosszú távú célja. A hölgy egyszerűen csak egy nullának érzi magát, és ez az egyetlen, amitől az önértékelése kicsit feljebb megy a béka segge alól. A sorozatos hódítás az önbizalma mércéje.

Mit tudsz tenni ilyen esetekben?

Csupán a tények ismertetése után meg tudod kérdezni a barátaidat, hogy te reagálod-e túl, vagy valóban a sunyi behálózás esete forog fenn. Ha óvatosan utánakérdezel, előfordulhat, hogy több hasonló történet is előkerül a csajról.

Tudsz beszélni a pároddal is arról, hogy fordított helyzetben ő mit szólna.

Persze a legfontosabb a megelőzés... Egy kihűlőfélben lévő, akár problémás kapcsolatot is rendbe lehet hozni, ha mindketten tesztek érte. Kezdd el te, akkor is, ha nehéz! Legyen a párod számodra a hős lovag, és te számára a királylány! Hiszen ahol erős a kapocs, ott az ilyen eszement, hajdobálós fúriáknak esélye sincs, és csak saját magukat teszik nevetségessé.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.