házasság kibeszélő férj kapcsolat élet
Azt hiszed, egy nőnek ugyanazok az elvárásai a férjével és a barátjával szemben? Nagyon tévedsz! Egy baráttal tervezhetünk ugyan hosszú távra, de abban a pillanatban, hogy a gyűrű az ujjunkra kerül, valami megváltozik bennünk.

Az eljegyzés mindig komoly elköteleződést jelez, ami nem hiszem, hogy csak bennem kelt megnyugvást. Igaz hölgyek? Talán azért is alakult ez így ki, mivel a társadalmi berendezkedés nem igazán engedi meg, hogy például én kérjem meg a pasim kezét. Sok férfi gondolja úgy, hogy férjként láncra lesz verve a felesége mellett, pedig ennek épp az ellenkezője igaz.

TOP4 női elvárás a férjek felé, avagy #natasamegmondja

1. Ne sumákolj, mondd meg, ha menni akarsz!

Eddig lehet, hogy húztam a számat, ha a barátaiddal akartál tölteni egy pasis estét, de férjként ezt simán megteheted. Bízom ugyanis annyira benned, hogy nem fogsz sem a detoxban, sem egy másik nő ágyában kikötni. Nem várom el, hogy minden estét velem tölts! Sőt, ha valami igazán férfias hobbid van a többiekkel, azt kifejezetten élvezettel fogadom, hiszen a paintball, a falmászás szexis. A focimeccs nézését pedig nagy örömmel veszem, ha az egyik haverodnál éled át, amíg én iitthon tarthatok egy kis Szex és New York maratont.

2. Sportolj bárhol, bármikor!

Ezzel nem csupán a testedet tartod karban, de a lelkednek is jót teszel, hiszen remekül levezeted vele a mindennapos stresszt. Menj bokszolni hetente kétszer egy barátoddal egészen nyugodtan, vagy kondizz valamelyik teremben. Nem leszek féltékeny, nem szabom meg, hogy milyen edzős ruhát vehetsz fel, hiszen ott a gyűrű az ujjadon.

Forrás: Shutterstock

3. Nem kell, hogy a nap minden percében elérhető legyél!

Persze, korábban bizony könnyen zokon vettem, ha egy-egy üzenetemre nem válaszoltál 10 percen belül, de feleségként elfogadom, ha épp nem érsz rá. A házasság előtt mindenféle dolog átfutott az agyamon, ha láttamoztad az üzenetemet, de nem reagáltál egyből: csajozol, ignorálsz, a munkád, a haverjaid fontosabbak. Most azonban már tudom és elfogadom, hogy ha láttad is, amit írtam, lehet, nem vagy olyan helyzetben, hogy érdemben tudj rá reagálni.

4. Mutasd be a női barátaidat!

Igen, pontosan tudom, hogy a női barátokkal kapcsolatosan az volt eddig a véleményem, hogy ők csakis pasiként tudnak rád tekinteni, és egészen biztosan arra várnak, hogy újra szabad préda lehess. Még az is lehetséges, hogy a vacsoránál nem egészen véletlenül öntöttem le az egyik fehér kisruháját vörös borral, amikor úgy ítéltem meg, túlzottan élvezi a társaságodat. De ennek most hivatalosan is vége, a féltékenység a közös gyűrű óta alábbhagyott, és igenis érdekelnek azok az emberek, akik a barátaid, nemüktől függetlenül.

A zárógondolatot hozzád, kedves nő társamhoz intézném. Szeretném megsúgni, hogy a fenti elvárásokat, nem akkor kellene alkalmazni, amikor már túl vagy a házasságon! Egy bizalmon és tiszteleten alapuló párkapcsolatban, ennek már az elejétől fogva így kellene működnie.

Sajnos én is tapasztaltam a környezetemben, hogy ezek bizony csak a gyűrű után lépnek életbe, de gondold végig, milyen minőségű az a kapcsolat, melyben a nap minden percében attól félsz, hogy le leszel cserélve, hogy a barátai fontosabbak nálad, vagy épp VIII. Henrik típusú királyként kell vele viselkedned, hogy hozzád menjen haza?

Nyitókép: shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.