szakítás barátnő pasi lekoptatás
Sokak számára nem egyszerű ismerkedni, ám az még nagyobb kihívást jelenthet, ha közölnünk kell a másik féllel, nem szeretnénk közelebb kerülni hozzá, pláne, ha az egyszerű „nem" sem használ. Hogyan koptasd le a pasit udvariasan?

Mit tegyél, ha szeretnéd udvarlód tudtára adni, hogy bizony rossz helyen kopogtat? Egy ilyen szituáció mind a két félnek kellemetlen, de meg kell találni a megfelelő eszközöket, amik a segítségünkre lehetnek. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány tippet ilyen esetekre.

Ne háríts!

Gyakori eset, hogy a pasik nem értenek a szóból, és egy frappáns mondat kevés a lekoptatáshoz, így erősebb eszközökhöz kell folyamodnod. Gyakran nem vezet célra a hárítás, ezért felesleges árnyalni a dolgot. Ha a nyomuló személy nem veszi komolyan az elutasítást, akkor tudasd vele pontosan, mit szeretnél, vagy inkább azt, mit nem szeretnél. Szóval lényegre törően közöld vele a tényt, hogy semmi esélye, és egyáltalán nem akarsz tőle semmit. Légy egyszerű, világos és határozott.

"Van barátom"

A „van barátom" lerázós szöveg szinte mindig hatásos és kellő visszatartó erővel bír. Akkor is beválik, ha éppen szingli vagy, így az önként jelentkező hamar odébb fog állni.

Udvarias kíméletlenség

Sok pasi számára a „nem" felér egy „talánnal", így tovább próbálkozik. Ebben az esetben neked még elszántabbnak kell lenned, és törekedned kell az udvarias kíméletlenségre. Ez azt jelenti, hogy nem kell vérig sértened őt, de ne is finomkodj, ugyanis a tapintatossággal már nem mész semmire. Közöld vele, hogy semmi esélye.

Testbeszéd

Nem csak szavakkal tudsz kifejezni dolgokat. A nyelvi jeleken kívül más eszközöket is használhatsz: az arc, a kéz vagy a test mozgatása. Amikor valakit le akarsz rázni, nemcsak a szavaidra figyelj, hanem az egész testedre. Akkor lehetsz igazán hiteles, ha összhang van a szavaid és a testbeszéded között. Ügyelj a távolságtartó és elutasító testbeszédre. Ebben az esetben tilos a hajad csavargatása, a közelhajolás, a szájnedvesítés, a bólogatás és a kuncogás. Helyette tartsd a távolságot, tedd karba a kezeidet, keresztezd a lábaidat és nézz a lerázandó személyre határozottan.

Forrás: Shutterstock

Ne fogadj el semmit!

A pasik gyakran úgy próbálkoznak a kiszemeltnél, hogy italra invitálják. Ha ez a te esetedben is így van, semmiképp ne fogadj el italt a visszautasítandó személytől. Téves azt hinni, hogy a meghívás után majd tovább áll, ugyanis valószínűleg egy közös ital elfogyasztását követően csak nehezebb lesz a helyzeted. Ha elfogadod az italt, az csak „felhívás keringőre". Ha a pasi meghív valamire, akkor fogd rövidre a dolgot és határozottan utasítsd el.

Gyorsaság

Fontos, hogy a lekoptatni kívánt sráccal légy tömör és lényegre törő. Igyekezz az irányításod alatt tartani az eseményeket és ne engedd ki a kezeid közül az irányítást. Tegyél meg mindent annak érdekében, hogy a pasi minél hamarabb megértse, nem akarsz tőle semmit, és a lehető leggyorsabban hagyd el a terepet. A túl hosszúra nyúló beszélgetést értelmezheti úgy is, hogy csak kéreted magad, hiszen még mindig ott vagy és vele társalogsz. Menekülj, amilyen gyorsan csak lehet.

Halaszthatatlan hívás

Ha le akarod koptatni a srácot, akkor bevetheted a telefonodat is. Csinálj úgy, mintha nagyon fontos hívásod lenne, vonulj félre és kerüld el a pasit.

Egy kis segítség...

Ha a pasi nem ért a szóból, akkor a barátnők mindig segíthetnek. A nyomulós sráctól könnyen elcsalhat a barátnőd is, hiszen kézen fog és egy köszönés kíséretében elvezet a lekoptatni kívánt fiútól. Ha esetleg éppen nincs ott a barátnőd, akkor kérd meg a pultost, a biztonságiakat vagy esetleg a körülötted állókat, hogy segítsenek. Így már biztosan leesik a hódítónak a lényeg.

Ezzel a néhány tippel remélhetőleg eléred, hogy végre vegye észre, nem vagy az esete és feleslegesen nem húzzátok tovább egymás idejét. Így biztosan mind a ketten jobban jártok majd.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.