párkapcsolat kibeszélő korosztály korkülönbség
Mindenki a szerelmet keresi, kutatja. De, vajon számít a korkülönbség? Néhány évre egyszerűen legyintünk, de mi van akkor, ha a szerelmünk 10 évvel idősebb, avagy épp fiatalabb nálunk?

Körülbelül két hete regisztráltam az egyik társkeresőre, ami nem hordoz magában túl sok újdonságot, mégis újszerűen hatott rám és kíváncsivá tett.

Igazából az történt, amit már régóta sejtettem. Nagyobb érdeklődést mutatott irántam a fiatal korosztály. Viszont, ami még engem is meglepett, az a 19-20 éves fiúk figyelme. Tudom, hogy a koromhoz képest fiatalabbnak nézek ki, mégsem gondoltam volna, hogy a 19-20 évesek körében is ennyire népszerű leszek. Sok férfi kérdezte már tőlem, vajon valóban annyi éves vagyok-e, mint amit az adatlapomon lát. Igaz, hogy a fent lévő fotók 2 évvel korábbiak, de így is jóval fiatalabbnak néznek a valódi koromnál. A jó genetikáról talán a családomat kellene kérdezni, hiszen ők azok, akiknek ezért hálás lehetek.

Emlékszem, mikor a húszas éveim elején, közepén jártam, mindenki azt mondta, egyszer még hálás leszek ezért. És valóban! Most már érzem azt, hogy tényleg nagyon hálás vagyok azért, hogy jóval fiatalabbnak néznek a koromnál. Bár egy fiatalabb férfi egy időutazás is egyben, hiszen mégiscsak én vagyok a rangidős, és vannak olyan dolgok, amikben előrébb járok a 10 évvel ifjabb korosztálynál.

Egy pillanatra azonban megálltam és elgondolkodtam azon, vajon egy 25 éves férfi is vágyik komolyabb kapcsolatra? Azon a bizonyos társkeresőn történő beszélgetés alkalmával volt, aki csak laza kapcsolatot szeretett volna, s akadt olyan is, aki 25 éves kora ellenére azt írta, hogy szerinte egy nő 30 évesen kezdődik és neki eddig csak idősebb barátnői voltak, a fiatalabbakkal kevésbé érti meg magát. Tehát nem csak a fiatal lányok panaszkodnak arra, hogy a korukbeli férfiak nem elég érettek, hanem ugyanígy a huszonéves fiatal srácok is, akiknek idősebb barátnőik vannak.

Forrás: Shutterstock

A legnagyobb korkülönbség a párkapcsolatomban 9 év volt, természetesen az én javamra. Annyira lehengerlő volt az exem stílusa, hogy nem tudtam nem észrevenni. Mivel a korosztályánál jóval érettebbnek tűnt, időben körülbelül ott tartott, ahol én is, így a kor köztünk teljesen megszűnt és csak egy számmá szelídült. A volt párom mindenben megpróbált a kedvemben járni, a tenyerén hordozott, mindketten lubickoltunk ebben a románcban. Közös programokat szerveztünk, ismertük egymás társaságát, azonban én éreztem, hogy a fiatalabb korosztály távolabb áll tőlem, és kevésbé tudtam bekapcsolódni a beszélgetésekbe. Úgy éreztem, hogy a majdnem 10 év itt abszolút érezhetővé vált, és az exem barátai által egy időutazásban vehettem részt.

Különös érzés volt. Noha csak 10 év volt köztünk, éreztem azt a tátongó szakadékot, ami teljesen összezavart. Úgy éreztem, hogy a párom sokkal jobban érzi magát az ő körükben, mint velem. Először azt gondoltam, hogy a barátai is inkább a vegyes vagy idősebb korosztályt erősítik, de nem így volt.

Sajnos megijedtem. Attól tartottam, hogy a kedvesemnek nem vagyok elég, és egy idő után rájön majd arra, mennyire távol van a világunk egymástól. Mégha ő most azt mondja, szeret és imád velem lenni, de később vajon ez így marad? Különös érzések lettek úrrá rajtam. Mindenesetre ekkor szembesültem azzal, hogy az a kezdeti láthatatlan korkülönbség, amit mi sosem éreztünk egymás közt, mégiscsak ott van, és az ajtóból figyel bennünket.

Az együtt töltött két év viszont rácáfolt a félelmeimre, amiket végül sikerült elhessegetnem.
A kor valóban csak egy szám, és, ha egy párkapcsolat során valóban szembesülünk a számokkal, akkor se ijedjünk meg! Igenis működhet egy kötelék fiatalabb férfi és idősebb nő között, ahogy fordítva is.

Kata történetét Szabó Andrea jegyezte le.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.