kibeszélő férfi apaság férfias
Egy felmérés eredménye szerint a férfiak egy része azért nem gyűjti szelektíven a szemetet, mert az nem férfias dolog. Ebben teljesen egyetértek - ennél már csak az "buzisabb", ha valaki férfiként egy női magazinnak dolgozik! Hupsz...

A Sex Roles publikált egy közel ezer férfit érintő tanulmányt, ami arról számolt be: a pasik azért nem foglalkoznak a környezetvédelemmel, mert az olyan csajos dolog.

Ez aztán egy komolyan átgondolt, megalapozott állítás! Hát képzeljük csak el, ahogy egy alfahím, a falka ura lesétál a várából, és kis vászonszatyorkákban különválogatva viszi a szemetet a szelektívbe! Mit gondolnának róla a haverok? Azt, hogy igazi anyámasszony katonája, kis punci, aki biztos lehajtott WC ülőkén, ülve pisil. Teljesen összetörne az önmagáról alkotott képe...

És ami még nem férfias:

  • Bepelenkázni, megetetni, megfürdetni a gyerekedet - megcsinálni persze az, és ezt a folyamatot minél több nővel begyakorolni szintén...
  • Segíteni a házimunkában.
  • Orvoshoz menni, fogorvoshoz meg aztán végképp.
  • Elmenni pszichológushoz vagy párterápiára.
  • Beszélni az érzéseidről.
  • Egyáltalán, normálisan kommunikálni.
  • A családdal tölteni az időt a haverok helyett.
  • Hűségesnek lenni.
  • Igazat adni egy nőnek.
  • Segítséget kérni.
  • Elismerni, ha hibáztál.

Folytassam még? Vannak olyan férfiak(?), pasik, hímek, akiknek múlt századi vagy ezer évvel ezelőtti elképzeléseik vannak a férfiasságról. Szerintük azok az igazi férfiak, akik puszta kézzel megölik a medvét. Ja, az tényleg menő lehet. És te utoljára mikor is hajtottál végre ilyen hőstettet? Soha? Nem is fogsz. Az, hogy mi a férfias, koronként változik - bizonyos állandó értékeket leszámítva. Szerintem attól függetlenül, hogy milyen évet írunk, férfias dolog MEGOLDANI A PROBLÉMÁKAT!

Mert ezzel azt bizonyítod, hogy minden helyzetben képes vagy helytállni, és ezzel biztonságot tudsz nyújtani. Ez pont olyan dolog, mint amikor egy 007-es ügynök bármilyen szituációban megfelel, bármilyen bevetésre elküldhetik, mert biztos, hogy boldogulni fog, és sikerrel zárul az akció.

Forrás: Shutterstock

Hogy mi ebben a lényeg?

Alkalmazkodni kell a környezetedhez. Ha ma már nincs szükség medvebőrre, akkor ne arra trenírozd magad, hogy baromi jó medvevadász legyél, mert ez nyilvánvalóan hatalmas hülyeség! Az intelligencia pedig férfias (habár nem kizárólagosan maszkulin) tulajdonság, amit szeretnek a nők. Szóval, az első lépés az, hogy próbálj meg ne ostoba lenni. Nézz körbe, és ismerd fel, mivel tudod megoldani a problémáidat, hogyan tudod a legtöbbet kihozni magadból, a körülményeidből!

Például, ha elcsesződött a párkapcsolatod, akkor férfiasan próbálj megoldást keresni, és ne az egyszerűbb utat válaszd, mint egy 17 éves kiskamasz! Ne menekülj el! Ha egyedül nem megy, akkor menjetek el terápiára! Mert megoldani egy problémát férfias.

Ha sípol a tüdőd, és vért köpsz, akkor menj el orvoshoz, és vizsgáltasd ki magad! Mert egy betegségtől vinnyogva feldobni a talpad nem olyan férfias és menő, mint csatában elesni. Ahogy egy fogfájással hónapokig szenvedni és nyavalyogni miatta sem az. Viszont egy egészségügyi problémát gyorsan letudni már annál inkább.

Törődni a pároddal, a gyermekeddel, vállalni a felelősséget értük, gondoskodni róluk szintén egy nagyon alap és tiszteletreméltó dolog. Vagy hogy másképp is rávilágítsak: milyen iszonyat gáz, ha a párod nem szaladhat el 1-2 órára otthonról, ha rajtad kívül épp nincs más segítsége, te pedig képtelen vagy kicserélni egy pelust vagy megetetni a gyereket? Szóval, te olyan egyszerű dolgot nem vagy képes végrehajtani, amit egy idomított majom egy fürt banánért meg tudna csinálni? Mert ennyire tehetetlen vagy? Ez szerinted ultramacsó?!

És ha már az utódokról való gondoskodás szóba jött, ez nemcsak annyit jelent, hogy félreraksz neki egy kis pénzmagot, amiből majd elindíthatja a felnőtt életét, hanem hogy olyan világot hagysz rá, amiben még érdemes lesz élni.

Felismered, hogy egyre nagyobb probléma a környezetszennyezés, és a megoldás része akarsz lenni. Ezért legalább annyit teszel, hogy fogod azt a nyavalyás szemetet, amit termeltél, és különválogatod a papírt, a műanyagot, az üveget és a háztartási hulladékot. Aztán felszegett fejjel, izompólóban, kurvabüszkén leviszed a szelektíves kukába.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.