kibeszélő rend párkeresés tanács ismerkedés
A szokásos szerkesztőségi ötleteléskor a szerkesztőnek az a gondolata támadt, hogy írhatnék egy cikket a pasizásról. Egyféle útmutatót arról, hogy hogyan szedjünk fel kedvünkre való fickókat bárhol, bármikor.

Így, az ötödik X előszobájában, ki is lehetne nálam kompetensebb a témában? Elvégre a szerelem örök - és ha ez igaz, mit sem számít, hogy a 80-as évek végén pasiztam utoljára úgy istenigazából. Akkor, amikor a társkereső "appot" az újságok hátoldalán lehetett megtalálni, közvetlenül az eladó üszőket és választási malacokat kínáló apróhirdetések után. Vagy a buszmegállók falára firkálva. Vagy az iskolapadba vésve.

Nem emlékszem, hogy bármilyen trükkjeink lettek volna... Mi egyszerűen csak gólyafészeknyire tupíroztuk a hajunkat, felvettük a szép ruhánkat, hulahopp karikát megszégyenítő színes fülbevalót akasztottunk a fülünkbe, és elmentünk oda, ahol mások is voltak. Ez egyébként egy igazán kiváló tipp: menj olyan helyekre, ahol vannak emberek!

Ez lehet minden leendő párkapcsolat első lépcsőfoka, hiszen tudományos kutatások mellett empirikus bizonyítékok is vannak arra, hogy egy lakatlan szigeten baromi nehéz bepasizni.

Most, hogy ezeket a sorokat írom, eszembe jut a nagyanyám, na meg a mama barátnői, akik ugyanígy megpróbáltak útmutatást adni ahhoz, hogy az ember lánya férjet fogjon. Nem, nem pasizni, mert az súlyos bűn volt. Férfira nézni csak úgy illett szerintük, ha közben a házasság szent kötelékébe képzelték az illetőt. Őszintén szólva, az agyamra mentek ezzel, mert használhatatlannak és borzasztóan elavultnak éreztem a tanácsaikat. Akárcsak azokat, amiket most én adnék annak a generációnak, akiknek az életét nem is értem.

Forrás: Shutterstock

Csak néhány példa a régi idők "tuti tippjei" közül...

"Ha elmész a bálba, legyél tiszta, legyél szerény, ne engedd, hogy a táncpartnered a derekadnál lejjebb fogjon tánc közben, sose tűnj el anyád szeme elől..." Majdnem minden második tanács így kezdődött. És hiába mondtam, hogy mi már nem bálba járunk, hanem diszkóba - és az anyák nem kísérnek el oda -, ezt ugyanúgy figyelmen kívül hagyták, mint a szexuális forradalmat.

"Ha a legény nem akar kötélnek állni, de te szereted, akkor szedd fel a lába nyomát a porból egy olyan zsebkendőbe, amibe belehímezted a neved, és kösd oda az ágyad lábához! Így majd jól magadhoz madzagolod, oszt abbul nem szabadulhat, meglásd!"

"Ha meg akarod fogni az udvarlódat, süssél neki pogácsát - de úgy, hogy belesütöd a hajad szálát is! Ha ebből eszik, örökre a tiéd." Amennyi hajlakkot mi magunkra fújtunk akkoriban, ha valaki megevett volna egy ilyen pogácsát, kb. beállt volna, mint a gerely. És ily módon megszédítve talán még be is vált volna ez a trükk. :)

Viszont volt egy tanács, amit akkoriban hülyeségnek tartottam, de ma már úgy gondolom, hogy ennél jobb tipp talán nincs is. Mama azt mondta: mindig legyen rend!

Persze ő ezt a házra értette. Ám ez a mondat mégsem veszítette el az aktualitását, mert ha rend van benned, azt megérzik. Ha a fejedben, a szívedben, a lelkedben rend van, akkor olyan kisugárzásod lesz, ami vonzóvá tesz mások szemében. Akkor valahogy könnyebben megy minden.

Tehát a legjobb pasizási tanács amit adhatok, egyenesen a múltból: mindig legyen rend!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.