szerelem kibeszélő párkapcsolat ötlet eljegyzés
Hol is kezdjem... Hol is kezdődött? A gimiben, amikor még csak brahiból...? Vagy azon a sportbálon, ahol csak az alkohol miatt...? Netán az egyik esti rakpartos futás alatt, amikor kicsit önmagunk elől is menekültünk...? A kanapémon? A fantáziánkban?

Mindenesetre ez az a fajta történet, tudod, a "ha nekem valaki 13 éve ezt mondja, kiröhögöm" típusú. És minden odds ellenére, mégis.

Koranyár volt, majdnem naplemente. Balaton, pancsolhatnék - és a kérdés, amiről én, a hitében megtépázott, azt tartottam, nekem nem jár... Azt hiszem, egy pillanatra megszűnt ott forogni a Föld. Amikor felocsúdtunk, és percek után kibontakoztam a csuromvíz ölelésedből, visszakérdeztél: "Egyébként igent mondtál?" Igen! Arra, ami lehet belőlünk, ha jól csináljuk, és ha kicsit mégsem, akkor megbuheráljuk.

Forrás: Shutterstock

Rád. Félek-e attól, hogy a mézeshetek és mámorhónapok után elillan a tündérfüst, megszökik a medzsik? Rettegek. A bolond is tudja, hogy nem érhet el a csillagokig, de ez nem tartja vissza a bölcset attól, hogy megpróbálja - ennyit a rettegésről...

Biztos vagy bennem. Felesküdtél arra, hogy mindig óvni fogsz, hisz olyan törékeny vagyok. Csodálatosnak látsz. Tanulsz tőlem. Hát ilyen az, amikor egy csigaházába húzódó földi halandóból fapados "megváltomavilágot hercegnőt" varázsol néhány biztató szó? Pont ilyen. Innentől kezdve felelős vagy a rózsádért. Édes teher, mondod te erre.

Egy nyelvet beszélünk. Meg gügyögünk, nyávogunk, és néha kiabálunk. De egyre halkabban. Meg énekelünk! Te írod a dallamot, és én narrálom, vagy ha épp nincs ihleted, én adom a szöveget és ütöm az ütemet, belőled meg elkezd csepegni-csorogni a zene. Valahogy így működünk.

Fenntartható esküvőt szeretnénk. Nagymamáink csipkéiből varrt menyasszonyi ruhát, fotózkodást menhelyi kutyusokkal - loptam az ötletet -, és újrahasznosítható csindadrattát - ami után az elárvultrántott husik egy hajléktalanszállón találnak majd korgó gyomorra. Petróleumlámpát apa kedvéért, Moves like Jaggert anya miatt és az Aladdin filmzenéjét nekünk.

Senki nem adja elő úgy a Dzsinni dalát, ahogy én - úgyhogy még az is lehet, hogy performansz lesz belőle. :D Te pedig vigyorogva fogsz tapsolni, azt gondolva magadban: ettől a totál nem százas nőszemélytől már nincs menekvés, de annyi baj legyen.

Hát ezek vagyunk mi. Kicsit kergék, kicsit rendkívüliek, kicsit átlagosak, nagyon szerencsések. És nem azért, mert az ölünkbe potyogott, hanem mert szorítottuk nagyon-nagyon, amikor ki akart csusszani a kezeink közül. Talán jobbak, többek lettünk így együtt, és talán többet tudunk adni és visszaadni a világnak "mi"-ként, mint te és én, külön-külön.

És ha már egy SUP-deszkán kérted meg a kezem, adódik a gondolat: talán tényleg együtt evezünk tovább tisztább és zavarosabb, csendes és fodrozódó vizeken lavírozva. Párhuzamosan, mert azt vallom: a párhuzamosok a végtelenben egymásra találnak. Ahol majd napnyugtakor mindkettőnk Napja egybeolvad a horizonttal.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.