Hány éves is vagy, drágám? A pasik is simán kamuznak a korukról

haver kaland
Még hogy a nők érzékenyek a korukra? Úgy tűnik, újabban a férfiak is előszeretettel tagadnak le néhány évet, ha ismerkedésről van szó. De miért lettek hirtelen ők is ennyire hiúak az éveket tekintve?

nek hazudja magát. Egyre többször futok bele hasonlóba. Azt gondolná az ember, ez a nőknél kényes kérdés, mindig az volt a fejekben, hogy egy nő korát nem illik firtatni. És bizony a gyengébbik nem előszeretettel csalt kicsit, ha ez szóba került. Ezzel szemben a férfiak esetében ez sosem volt érzékeny téma. Sőt, ugyebár számtalanszor hallhatjuk, hogy a férfi olyan, mint a jó bor: a korral csak nemesedik. Ők csak sármosodnak, ahogy idősebbek lesznek, ellentétben a nőkkel...

De ezek szerint mégsem?

Akkor miért van az, hogy rendszeresen tapasztalni a Tinderen, hogy kamukort adnak meg az adatlapjukon? Lehet, hogy nekik is fáj az öregedés, és ezzel a szöveggel csak áltatják magukat? Kezdem azt hinni, hogy így van..

Előfordult már, hogy csak a második randin vallotta be az illető, hogy valójában nem 42 éves, hanem 49. A magyarázat az volt, hogy anno a haverjai regisztrálták fel, és ők tagadtak le pár évet a korából, utólag pedig ezt nem lehet módosítani (ez való igaz). De olyan is megesett, hogy két hónapig abban a tudatban voltam, hogy egy 44 éves férfival randizgatok, de valójában már 50 volt, csak „elfelejtette" megemlíteni.

Többen azt mondták, az erre a magyarázat, hogy nem akarnak kiesni a szórásból. Ugyanis a negyvenes (ötvenes) pasiknak eszük ágában sincs negyvenes nőkkel ismerkedni, dehogy... Ők huszonéves vagy a harmincas éveik elején járó nőt képzelnek el maguk mellé, és itt most ezalatt nem egyéjszakás kalandot értek, hanem kapcsolatot. Csakhogy egy 25 éves (vagy egy 35 éves) nem biztos, hogy 50-ig állítja be a korhatárt a társkeresőn. Így szegény férfiak kénytelenek kicsit füllenteni, mondván, úgysem néznek ki annyinak amennyik, és ha meglátják őket a fiatal nők, nem fog számítani a kor, mert sármosak még így is.

Forrás: Shutterstock

Márpedig de, mert valamiért csak meghúzzuk a határt egy bizonyos kornál! Ugyanis 30 évesen lehet, még belefér egy 42-es pasi, vele még talán családot is tudok tervezni. Viszont egy 50 éves esetében a 20 év korkülönbség már kissé soknak tűnik, és a gyerekkérdés is necces, ami azért nem kis dolog.

Szóval lényegében azért mégiscsak számít az a „pár" év, mert nem csak azt nézzük mi nők, hogy elég sármos vagy-e, vagy hogy még mindig izmos tested van.

Ha nektek, férfiaknak ennyire nem mindegy a kor, és úgy gondoljátok, hogy mindenképp fiatalabb nőt szeretnétek, nekünk miért legyen mindegy? Miért kéne szemet hunyni afelett, hogy kamuztatok és afelett a pár év plusz felett is? Ha ti viszont nem fogadjátok el a veletek egyidős nőket, mert azok már „öregek"? Dehát akkor ti is azok vagytok!? Miért gondoljátok, hogy egy fiatal nőnek ez nem számít?

Ha kiírnátok a valódi korotokat, akkor talán olyanokkal akadnátok össze, akiknek ez belefér. És nincs hazugság, mindenki tudja, mit vállal. De valamiért sokan inkább ezt az utat választják, és azt, hogy egy nagy kamuval indul a kapcsolat. Sok jóra így ne számítsatok utána...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.