magazin kibeszélő randiapp válasz ismerkedés
„Húspiac!"„Sz*r az egész, törlöm a francba!"„Hibás az app, nincs match!"„Csak ronda lányok vannak fent!" – hallom az ismerősök kétségbeesett felkiáltásait, miután belemerültünk a randiappok kegyetlen világába. Igazuk volt?

Nem feltétlenül, de azt meg kell hagyni, nincs egyszerű dolga a srácoknak, ha el akarnak jutni az élő randizásig, ugyanis a „legkönnyebb" rész az, hogy párba állunk valakivel. Az igazi megpróbáltatások csak utána jönnek!

Kezdőszöveg

Valamit mindenképp virítani kell a legelső beköszönésnél, különben az örök limbóba kerül a férfiember. Mint egyfajta cirkuszi majom, akinek produkálnia kell magát, hogy elnyerje a közönség tetszését, rögtön ahogy meglátják a porondon. Egy „Szia, örülök hogy párba álltunk, hogy vagy, mit lehet tudni rólad?" kezdés tuti bukó, mivel nem eléggé egyedi. Az meg nem sokat segít, ha általánosak a kiszemelt hölgyemény képei, és nem ad meg magáról plusz infót. Mit lehet ilyenkor tenni? Előrántani a jolly jokert a tarsolyból:

„Szia, szereted a Disney-t? [Igen/Nem] Csak azért kérdezem, mert akkor elmehetnénk RANDisney!". Ezt persze vagy ismeri már, vagy csak ultra gagyinak tartja, úgyhogy még ráküldöd a „Véletlenül nem október 10-én születtél? [Igen/Nem] Csak azért kérdezem, mert 10/10-es vagy!" szöveget, és végleg vége az ismerkedésnek. De olyan is volt már, hogy mindkettő bejött!

Forrás: Shutterstock

Igen. Nem.

Tegyük fel, sikeresen teljesíted az első, beköszönő kört, utána már hátra lehet dőlni? Hát NEM! Ezek után ugyanis rövidebb/hosszabb szöveges üzenetekben kell meggyőzni a másikat, hogy mi aztán végtelenül humorosak, kedvesek, odaadóak, férfiasak ugyanakkor érzelmesek, félistenek, stb. vagyunk. Igen ám, de ezzel az a probléma, hogy az emberi, valós idejű reakciók ki vannak zárva, nem látjuk a másikat, nem látjuk a reakcióit, és ő sem a miénket, így a tényleges párbeszéd elmarad.

Egyszavas válaszok, barátkozás

Pláne akkor, ha összeakadsz egy olyan lánnyal, aki az egyszavas válaszok híve, mintha te lennél a műsorvezető, ő pedig a riportalany, aki csak odavet valamit válaszként, visszakérdezni ritkán, vagy inkább soha sem szokott. Így azért nem könnyű, nem igaz? De mondjuk hogy szereted a kihívásokat, és még ezt a kört is megugrod, na akkor meg simán kiderülhet, hogy a hölgy csak „barátkozni" akar. Nem tudom, hogy vannak ezzel a férfitársaim, de nekem, személy szerint barátom szerencsére van elég - tehát ha felrakok egy randiappot a telefonomra, az azért van, mert randizni szeretnék. Úgy tűnik a lányoknál ez (is) másképp alakul.

Milyen magas vagy?

Az alacsony férfiak kriptonitja, amikor trükkösen nem adják meg a magasságukat a leírásukban, de aztán a lány rákérdez beszélgetés közben. Hazudni nincs értelme, be kell írni a valós számot, aztán lesz ami lesz. Engem már kacagtak ki, amikor így tettem, mondván, biztos csak viccelek. Nem vicceltem, úgyhogy rövid úton elbúcsúztunk egymástól. Van ilyen, ezt senki se vegye magára!

Ghosting

Ha minden, de tényleg minden klappol, jöhet a rémálom, az ún. ghosting, amikor már túljutottatok a szokásos körökön, nemsokára fel is dobnád neki a személyes találkozó ötletét, de a kiszemelt hölgy se szó, se beszéd, eltűnik. Ilyenkor mit tudsz tenni? Megsúgom: semmit.

Vagy talált egy még jobban kinéző, még viccesebb cirkuszi majmot, vagy újra összejött az exével, vagy találkozott valakivel élőben, vagy csak törölte a francba az appot, és elfelejtett róla szólni.

Számít? A végeredmény szempontjából egyáltalán nem, így jártál.

Küldetés teljesítve!

Persze vannak a csodálatos kivételek, amikor sikerül túljutni a randiappon, és élőben is találkoztok, és ha nem mentek el egymás mellett fintorogva - mert kiderül, hogy egyikőtök sem úgy néz ki a valóságban, mint az 5-10 éves profilfotóin -, akkor a randizás klasszikus szabályai érvényesülnek, és már csak rajtatok múlik, mi lesz a dologból.

Viszont ha statisztikát kéne csinálni minderről, elég elszomorító számokat kapnánk, ami arra is visszavezethető, hogy míg egy srác azért küzd, hogy valakinek felkeltse a figyelmét, és aztán lenyűgözze, addig a lányok rengeteg srác közül válogatnak, és azt várják, hogy lenyűgözzék őket. Pedig milyen jó lenne, ha a randiappok csak azt a részt váltották volna ki, hogy valahol többször összepillantotok, odamész és meghívod egy italra a másikat, aztán leültök beszélgetni. És nem egyoldalúan próbálod lenyűgözni, hanem kölcsönös, igazi párbeszéd folyik.

Szerencsére most már erre is van lehetőség, úgyhogy az online ismerkedésben megfáradt férfitársaimnak üzenem: van még remény! Csak töröljétek az appot, és mozduljatok ki otthonról...

Nyitókép: Shutterstock

Tóth Máté

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.