magazin kibeszélő randizás
Mariann, a főnököm, negyvenhárom évesen vált el férjétől, az okokról nem szívesen beszél, így hát nem is faggatom. Mindegy is. Másfél éve költöztek külön, azóta lányával és kutyájával él csinos kis lakásában. A pandémia és a bezártsággal járó nehézségek tovább nehezítették helyzetét, gyakran volt szomorú, kedvetlen, bántóan cinikus, olykor még irigy is. Alig mertem hozzászólni. Néhány hónapja azonban valami megváltozott.

Először az tűnt fel, hogy többet mosolyog. Aztán elkezdett fogyni, átalakulni, majd múlt héten bejelentette, hogy mely napokon nem lesz elérhető a nyáron és kinevezett egy helyettest. Elkezdtem komolyan aggódni, hogy talán beteg. Biztos a „mosolygó depresszió" - gondoltam magamban. Bementem hozzá az irodájába, kerek-perec rákérdeztem, hogy mi történik, és hogy tudok-e segíteni. Ekkor ért a döbbenet. Szomorú vallomás helyett, könnyes kacagás tört ki belőle, de olyan, hogy zengett az egész iroda. Alig tudta abbahagyni. Majd miután lecsillapodott, elnézést kért, de nem a röhögőgörcse miatt, hanem az utóbbi néhány hónapért, amikor az önsajnálata miatt nem volt jó bejönni dolgozni. Látta rajtam, hogy a meglepettségtől leesett az állam, ezért tovább folytatta.

Lelkes beszámolóba kezdett arról, hogy három hónapja terápiára jár egy szuper pszichológushoz, aki segít neki feldolgozni a válását és az egész „eddigi szarjait".

Most pedig, hogy végre kezdi összekapni magát, komoly tervei vannak a nyárra. Itt egy percig habozott, hogy vajon biztosan a megfelelő emberre zúdítja-e rá az örömét, aztán mint egy kisgyerek, aki nem bír titkot tartani, beavatott: ő bizony újra randizni fog. Előkapott egy gyönyörű füzetet, amelybe részletesen, pontokba szedve le volt írva, hogy mikor, mire készül és néhány buzdító mantrát is írt a sorok alá, amik akkor is segítik majd, ha útközben elbizonytalanodna. Engem annyira lenyűgözött az erő, ami most belőle árad és olyan jó látni virulását, hogy úgy éreztem, meg kell osztanom veletek, hátha lesz olyan, akinek éppen az ő példája segít.

Elkértem hát a receptet és Mariann megengedte, hogy megosszam veletek, mert szerinte annyira tuti a terv, hogy mindenkinek csak így szabadna újrakezdenie az ismerkedést 40 felett.

Forrás: Shutterstock

A lelkemet rendbetenni – pipa
"Volt, ami volt, lesz, ami lesz, én megértem, mint a jó bor, vagy a Serrano sonka. Egyedül is elvagyok, de még igent tudok mondani egy társra, ha úgy hozza az élet."

A testemet formába hozni és/vagy elfogadni – folyamatban
"A lényeg, hogy jól érezzem magam a bőrömben és ha ez másoknak vonzó, az már csak hab a tortán."

Pozitív forgatókönyvet megírni a jövőre, akkor is, ha férfitárs nélkül töltöm – pipa
Ez túl személyes, Mariann kérésére, nem közlöm.

Társkeresőket átböngészni, amelyik szimpatikus, arra regisztrálni – pipa
"Nem haragszom azokra, akik nemet mondanak rám, hiszen én is éppúgy megteszem ezt másokkal!"

„Helyzetbe hozni magam" és hagyni, hogy történjen bármi – folyamatban
"Nem leszek rest, elmenni olyan programokra, amelyek szerelmet hozhatnak, sőt, keresem ezeket. Tippek magamnak: csatlakozom egy túra-társasághoz, beiratkozom egy főzőkurzusra, keresek egy filmklubot, ha még van ilyen." - na, ezért nem ér rá bejárni a munkahelyére.

Felkészülni a szerencsére, hogy el ne szalasszam – pipa
"Randi-szettek bekészítve, sminkek, hajak begyakorolva, persze semmi erőlködés.
Kérdések, témák betárazva, hogy ne győzzön le a zavarom."

Kérésemre Mariann megosztotta velem a top három kérdést, de többet nem árult el:

  1. Hol nőttél fel és milyen volt a gyerekkorod? Mesélsz kicsit a családodról?
  2. Mi a legnagyobb szenvedélyed?
  3. Mi az álmod?

Mariann terve nekem abszolút működőképesnek tűnik, bár nem vagyok otthon a jelenlegi randidzsungelben. Azzal a kisugárzással, ami mostanában árad belőle, szerintem garantált a siker.

Sok szerencsét kívánok, Mariannak és a többi bátor negyvenesnek!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.