magazin vágyak kibeszélő Nagy Ő párkapcsolat álmodozás
Tíz kapcsolatban töltött év után, elviekben, semmi jogom sem lenne - romantikus lelkesedéssel - a nagy Őt váró szinglikhez szólni. Mégis megteszem. Lehet, hogy szerinted nem fair gyűrűvel az ujjamon osztani az észt, mégis beleállok.

És tudod, miért? Azért, mert fizikailag fáj, ahogy értelmes, diplomás, harminc feletti nők reménykedve várják, hogy egy szép napon - még ráncos koruk előtt betoppan az életükbe az Igazi. Az az egyetlen hímnemű lény, akit egész addigi életükben vágytak és óhajtottak. A nagybetűs férfi, aki innentől kezdve olvas a gondolataikban, kifogástalan az ágyban, jó kapcsolatot ápol a szüleivel, és természetesen semmi másra nem vágyik, csak arra, hogy végre megházasodjon. És persze a jövőben mintaapa és mintaférj lesz belőle.

Nos, ha túl vagyunk a Csipkerózsikás álmodozáson, akkor talán egy kicsit beszélgethetnénk az észérvek mentén is. Igen, tudom, hogy ez nem az erősséged, ha a szerelemről van szó, de adjunk neki egy esélyt!

Nagyvonalú leszek, és azt mondom, hogy húszéves korig rendben is van, ha arról álmodozol, hogy a 7,5 milliárd ember között ott vár rád a te másik feled. (Bár 16 felett ezt már jó lenne letudni.) Az a tökéletes lelkitárs, aki minden további nélkül passzol hozzád. Egyébként valaha gondolkodtál már azon, hogy milyen unalmas lenne, ha olyan társsal kellene leélned az életed, aki mindenben passzol hozzád?

Bár tudom, hogy nem tartasz még itt, de azért harminc körül rohadtul időszerű lenne már feldolgozni, hogy NINCS nagy Ő. Igen, tudom, a görög mítoszokban is írnak róla - ez igaz. És pont ezért, mivel okos vagy, fel tudod fogni, hogy ez csak tovább erősíti a dolog mese jellegét - amik aranyosak meg cukik, de semmi közük a valósághoz. Vagyis nőj fel végre, és dolgozd fel, hogy nincs olyan, hogy egyetlen lelki társ!

Ha ezt sikerült megemészteni, akkor lépj tovább, és indulj el az önismeret útján! Igen, ez sokkal rögösebb meg fájdalmasabb, mint a képzeletbeli elefántcsonttoronyban ücsörögni és várni egy fantáziaszüleményre.

Forrás: Shutterstock

Viszont, ha ezt az utat választod, akkor előbb vagy utóbb garantáltan eljutsz odáig, hogy elkezded majd jól érezni magad a bőrödben. Sőt, idővel még az is megtörténhet, hogy nemcsak az agyaddal, de a lelkeddel is érezni fogod, hogy egyedül is egy teljes egész vagy. Nem egy elfuserált fél, akinek reménytelenül hajszolni kell a másik felét.

Semmi gond, ha nem hiszel ebben. Csak adj neki egy esélyt! Ezt már csak azért is javaslom neked, mert ha majd bekukkant az életedbe a szerelem, nem lesznek lányregényes illúzióid. Lehet, hogy ez a szerelem az a fajta lesz, amikor elcsuklik a térded, lever a víz, és nem tudsz egyetlen értelmes szót sem kinyögni. Merthogy van ám ilyen, ez kétségtelen. Viszont ezzel együtt az is borítékolható, hogy ezzel az "életed szerelmének" titulált egyénnel sem lesz minden fenékig tejfel.

Bár most nem hiszed el, de megsúgom: bizony fogsz vele is veszekedni, fogod szívből gyűlölni, és fogod a pokolra kívánni magad, amiért gyereket vállaltál vele. Pocsékul hangzik, de legalább nincs benne önámítás.

Mert egy párkapcsolat működtetése kőkemény MUNKA. Persze el lehet vegetálni egymás mellett, félre is lehet lépni, és persze válni is lehet. Válni és majd negyven felett is azzal hitegetni magad, hogy mégsem ő volt a nagy Ő. Ezt hívják úgy, hogy önsorsrontás. Amikor ész nélkül futod a köröket, ahelyett, hogy elgondolkodnál és belátnád, hogy ez az egész "nagy Ő mítosz" semmi más, mint jól eladható üzlet. Te meg fizetsz érte, a saját elfuserált életeddel.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.