magazin kibeszélő párkapcsolat lélek verbális bántalmazás bántalmazás
Vivien üveges tekintettel meredt a semmibe, kezében egy majdnem üres pohár. A maradék gin-tonicját lötykölte ide-oda. Körülötte mindenki táncolt. Vörös és fekete miniruhák keveredtek elengás öltönyökkel, elmosodó arany foltokkal, vidám kacajokkal.

Újdonsült barátnője, Enikő rángatta el a buliba. Azt mondta, jó lesz. Neki jó is lett. Egy férfi nagyjából három másodpercen belül fel is kérte táncolni, Vivient pedig a bűntudat legkisebb jele nélkül faképnél hagyta. Hiába, a hajlott háta, behúzott vállai és félénk tekintete szinte ordította, hogy ő elhanyagolható.

- Jó nagy lúzer az a csávó, hogy a barátnődet kérte fel táncolni helyetted!

Vivien riadtan a hang irányába fordult. Egy kövérkés, kiálló fogú szerencsétlenre, vagy egy 50-es sugar daddyre számított. Általában ez a két kategória vette őt kereszttűz alá. Ez a férfi azonban vele egykorú lehetett, markáns állal, dús barna hajjal és némi hanyagul otthagyott borostával. Normálisnak tűnt. Hiba van a rendszerben - gondolta meglepetten. A férfi a kezét nyújtotta felé, ő pedig hitetlenkedve elfogadta.

Így kezdődött Vivien első komoly kapcsolata. Hétvégi, napsütötte kirándulások váltották egymást, békés tóparti csónakázásokkal és suta szerelmi vallomásokkal. Egyik nap meglátta magát a tükörben. A görbe hát eltűnt, helyét büszkén hátrahúzott vállak vették át. Göndör, aranyló haja szinte ragyogott.

Egyik szombat este vendégeket vártak. A férfi, Robi barátai voltak azok. Vivien chilis babbal és banános süteménnyel várta őket - igazán ki akart tenni magáért, hogy elnyerje párja barátainak szeretetét. A konyha szűkössége miatt a nappaliban terített meg, ahová szép lassan be is csordogáltak a vendégek. Szinte valamennyi sztereotípia képviseltette magát: megvolt a focirajongó, a disznó vicces, a szürke kisegér és az informatikai zseni is.

Vivien örömmel ült le közéjük az asztalhoz, hiszen az ő párja a "jó pasi" imázsnak felelt meg. Fogyott a vacsora, a sütemény - és persze a töménytelen mennyiségű sör, ami a feneketlen kezdő alkoholista hasakban landolt. Épp egy újabb adaggal tért vissza az asztalhoz, amikor egy halk mondat ütötte meg a fülét.

Forrás: Shutterstock

- Jó, hát nem szép, de azért zacskót még nem kell húzni a fejére.

Robi volt az. Vivien dermedten állt a küszöbön. A férfi intett, hogy hozza a sört, Vivien lábai pedig megindultak.

Attól az estétől fogva Vivien háta minden egyes nappal egy kicsit újra görbébb lett. A nyári kirándulások felhőtlen emléke messzire szállt, helyét valami undok keserűség vette át. Robi elkezdte más lányok fenekét megbámulni. Ha Vivien ezt szóvá tette, egy manipulátor tehetségével kimagyarázta magát.

- Csak összehasonlítást végzek. A tiéd sokkal szebb! Jó, ezek is formásak, de nézni csak szabad. Te is megnézel más férfiakat.

Vivien egyre haszontalabbnak érezte magát a kapcsolatban. Úgy érezte, hogy visszatért a régi énje - kapott pár hónap kimenőt a boldogsághoz, de az alapoktól elszakadni nem lehet. Robi pedig csak tisztában van vele, hogy milyen is ő, és nem fél kimondani azt. Hogy egy majdhogynem életképtelen, középszerű lány, aki még a saját lábában is elesik.

Másfél év, egy jó pszichológus és egy szó szerint kijózanító pofon kellett ahhoz, hogy Vivien nemet tudjon mondani a megalázásokra. A szakítástól ugyan nem érezte magát sem többnek, sem értékesebbnek - további kemény évek vártak rá, hogy egy kicsit megszeresse magát. De rájött, hogy képes dönteni. Megcsapta a szabadság szele.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.