magazin kibeszélő házi sárkány hiszti féltékenység
"A legjobb barátom amúgy egy lány, de tényleg nincs köztünk semmi. Nagyon jó fej, vicces, biztos imádni fogod." - Hát persze, biztos...

Pedig én tényleg próbálok nem féltékeny, bibircsókos boszorkány lenni, de sajnos ismerem a női praktikákat és a férfi-női "barátságokat". Kinőttünk már ebből, na! Az az ideális, ha megbízol a párodban - máshogy nem is lehet -, de azért az sem jó, ha hülyére vesznek. Egy ötlépcsős listán le is tesztelheted, hol vagy a tündéri barátnő és a hazugságvizsgálóért nyúló "Ki az a lány?!" között.

"Igen, szívem, elmehetsz arra a felnőttfilmes forgatásra."

Egyébként esküszöm, ezeket az embereket még irigylem is egy kicsit. Belőlük egyszerűen hiányzik a féltékenység gén - övék a Paradicsom. Gondolj csak bele: jó lehet bűntudat nélkül kacéran szemezni az új kollégával, miközben beleharapsz az uzsonnára hozott almába. Mindenki szabadon azt tehet, amit akar - nincsenek beteljesületlen vágyálmok, csak élvezetek tömkelege.

"Nem, nem zavar, hogy a legjobb barátod egy lány."

Meg az sem, hogy a munkahelyén is csak csinos, 20-as 30-as nők veszik körül. Lehet ezt a bizalom csúcsának is nevezni, de van erre egy sokkal egyszerűbb szó: naivitás. Még akár azt is elhiszem, hogy a párodról mintázták a hűség szobrát, de a túl sok nő a közelben általában nem jelent jót. A nagy számok törvénye alapján: a sok barátnő közül elég egy, aki tényleg férfiként gondol a kedvesedre. És lehet, hogy az az egy épp rossz passzban van, és másra sem vágyik, csak egy igazi úriember megbízható ölelésére.

Forrás: Shutterstock

Az arany középút

Már húzod a szád, ha megint ráír az a lány Messengeren, de azért még nem raksz nyomkövetőt a táskájába. Tudod, hogy hisztit csapni felesleges: úgyis csak az ellenség karjaiba taszítod vele. Ha szól, hogy dugóban ül, nem hallucinálsz mellé egy szőke bombázót, hanem megvonod a vállad. Kitöltesz magadnak egy pohár bort, és arra gondolsz: majd csak hazajön egyszer. Van jobb dolgod is, mint egész nap tépelődni és idegeskedni.

A nyomozó és a hisztikirálynő

Elfelejtett szólni, hogy ma az öccsével vacsorázik. Te pedig, mint egy idegbeteg, már lerágtad mind a tíz körmödet, mert pontban 17:15-kor szokott hazaérni, és már óra húsz is elmúlt. A közelebbi lánybarátokat is elfelejtheti melletted, de egyébként is imádod napi 50-szer felhívni, valamilyen mondvacsinált ürüggyel - biztos, ami biztos alapon. Indokolatlan hisztit csapsz, ha illemből rámosolyog a hatvan éves kasszás nénire, és sosem hiszed el, hogy tényleg csak a barátaival találkozik.

A "Minek vagytok együtt?" esete

Ha a bizalom hosszútávon 0% alatt marad, akkor szerinted érdemes egyáltalán közös jövőről beszélgetni? Egyszer olvastam egy párról, ahol a féltékeny ara minden este hazugságvizsgálóra tette a férjét. Érdekelne egyébként, ki az a szerencsétlen, aki elfogadja, hogy ez az esti program. Na, meg persze sokan tudják, hogy a másik félrelép, de a nemlétező önbizalmuk vagy a gyerekek miatt inkább hülyének tettetik magukat. Kérdés persze, hogy lehet-e így boldognak lenni.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.