szerelem kibeszélő magazin megalkuvás házasság
Zsanett egyszerű lány volt. Nem vágyott külföldi üdülésekre, kacsalábon forgó palotára. Csupán arra, hogy legyen egy társa, akivel nyári estéken kiülhet egy padra, és kéz a kézben élvezheti az évszak hangulatát.

Csak ennyit várt az élettől, de most ismét egyedül ült azon a padon. Vajon milyen ördögi körbe került, amiből nem tud kiszállni? Nézegette az utcán a nőket. Bár nem tartotta helyesnek az ítélkezést, meg kellett állapítania, hogy nem egy - nála sokkal kevésbé tetszetős - nőtársának igencsak jóképű társat adott a sors. Nem értette, vajon ő hol ronthatja el. Valóban alkalmatlan a boldogságra, ahogy azt egyszer mondták neki? Vagy ténylegesen eleve elrendelt a sorsa mindenkinek, és bárhogy is kapálózik ellene, akkor is úgy lesz, ahogy az meg van írva?

Már semmit sem tudott, csak azt, hogy ez ismét egy olyan nyár kezdete, amikor már megint csak az exéről mesélhet, vagy a magányáról számolhat be. Ült a padon és nézegette az előtte elhaladó párocskákat. Egy húszévesnek sem tűnő fiatal férfi és nő vonult el előtte babakocsival. Megsajdult a szíve. Ő most tölti be a negyvenet, ezek meg feleannyi idősen már babázhatnak? Hol itt az igazság? - Kérdezte, persze csak magától.

Aztán egy középkorú, nagyhangú, nagyorrú nő szambázott el előtte a legalább egy tízessel fiatalabb kedvesével. Hangosan nevetgéltek, és nagy volt köztük az összhang. Majd hogy teljes legyen a felhozatal, egy idős párocska is arra sétált, természetesen kézen fogva. Nem volt kétséges. Ez az este a pároké.

Forrás: Shutterstock

Vajon hogyan sikerülhet ezeknek a nőknek az, ami neki nem? Mit tudnak, amit ő nem? Egy külföldi nyaralás alkalmával például majdnem lefordult a székről, amikor az egyik baráti párocska női tagja kissé illuminált állapotban beszámolt a tartós párkapcsolat titkáról. Legalábbis arról, ami nála működött. Hááát, nem akarjátok tudni, mire alapozott a hölgy... Na de ha mégis kíváncsiak lennétek, annyit elárulhatok, hogy a férfiak bizonyos igényeinek napi szinten történő különleges kielégítése volt az, ami nála bejött.

De valóban ennyire egyszerű lenne a megoldás? Csak ennyi lenne a titok? Talán valóban benne van a hiba. Mert nem lehet igaz, hogy mindig olyan férfiakat fog ki, akiket csupa olyan elfogadhatatlan tulajdonság jellemez, amik miatt aztán megreked a kapcsolat.

Talán elfogadóbbnak kellene lennie. Mindent eltűrni és megbocsátani. Miért nem tud ő ilyen lenni? És mások hogyan képesek rá? Mi tartja össze a hosszú párkapcsolatban élőket? A megalkuvás? Vagy a mindent elsöprő szerelem? Vagy csak a testi kielégülés, ahogyan azt attól a bizonyos hölgytől hallotta?

Ült a padon, és arra jutott, hogy a párkapcsolatoknál bonyolultabbat még nem hordott hátán a föld. Hiszen többdiplomás nőként, 40 éves korára még mindig nem sikerült egy normálisan működőt összehoznia. Több diplomamunka elkészítése, nyelvvizsga letétele nem volt számára gond, ezt az akadályt azonban nem tudta megugrani. Arra jutott, hogy talán a saját magával szemben támasztott magas elvárások miatt vár mástól is túl sokat. Pedig egyszerű lánynak tartotta magát - hiszen csak egy társra vágyott, akivel nyári estéken kiülhet egy padra, hogy kéz a kézben élvezhesse az évszak hangulatát.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.