magazin hűtlenség kibeszélő megcsalás
Ugye tudjuk, hogy a szerető az tulajdonképpen az elszerető?! Naná hogy tudjuk. Az a vérmes kis ragadozó, aki Nálad egy valamit mindig jobban tud... elszeretni valakit mellőled. Nagyon is tudja, hogy mit akar, és a manipulálás tökéletes mestere. Ezt a fajta szeretőt mindenki utálja - még ő is utálja saját magát. De azért jobban élvezi a helyzetét, minthogy kiszálljon egy ilyen kapcsolatból. Biztatja magát, hisz' nem neki kell otthon elszámolnia a saját nyamvadt kis lelkiismeretével...

Ám van egy teljesen más típusú szerető is! Aki akár te is lehetnél... De hogy is történhetne ilyen veled?

Például úgy, hogy te ezt az egészet nem is akartad, csak épp az a hűen szeretett kis majom elfelejtette veled közölni, hogy barátnője van. Te pedig ott heversz szerelmesen, mint egy kiterített szőnyeg a nappaliban, és harcolsz a lelkiismereteddel - teljesen kilátástalanul. Nos, ez a legnagyobb szívás, a totális sakk matt. A menthetetlen eset.

Ebből csak nagyon ritkán kerülhetsz ki győztesen. Mert az a férfi, aki belehajszol egy ilyen viszonyba, annak esze ágában sincs otthagyni a barátnőjét a két szép szemedért! Nem véletlenül felejtette ám el a hölgy létezését az orrodra kötni! De persze neki úgyis akkora, de akkora szíve van, hogy két nőt is képes egyszerre szeretni! Hát már hogy a viharba ne tudna?!

Te pedig azért nyugtasd csak magad azzal, a teli borospoharaddal a kezedben és egy halom csokoládéval az öledben, hogy a szerelem minden szenvedést megér. Persze...

Pedig hát az a szomorú igazság, hogy nagyon nem mindegy, hogy a háromszög melyik oldalának vagy valójában a "csúcsán."

Forrás: Shutterstock

Mert ezek a háromszögek ritkán egyenlő szárúak. Inkább derékszögű: a két befogóval és az átfogóval. Ha mázlid van, akkor te vagy az átfogó... Ha úgy tetszik te vagy Bridget Jones, és épp érted verekszik az utcán Mark Darcy és Daniel Cleaver. De ha a két befogó egyikének a szerepét nyered meg magadnak, az bizony nem lesz hálás.

Talán én vagyok túl önző, hogy csak magaménak akarom a szerelmemet? Én vagyok az a büdösbogár, aki azt szeretné, hogy csak ő legyen az egyetlen? Aki azt szeretné, hogy csak mi ketten, együtt legyünk a világ ellen, mint Bonnie és Clyde? Nem. Szerintem nem. És Te se hidd ezt egy percig sem. Bármit is próbál belédsulykolni a modern és felvilágosult 21. század. Nem azért nem csalsz meg valakit, és nem azért nem tartasz szeretőt, mert az neked nem lenne jó. Ó, dehogyis! Ki nem imádkozott még azért, hogy bárcsak egyszer összegyúrhatna 3 pasit eggyé...

De valójában azért nem tesszük meg, mert annyira szeretjük a másikat, hogy még a gondolatát se viselnénk el annak, hogy megbántjuk. Hogy végleg elveszítjük. Egy kapcsolat igenis áldozatokkal jár. Ezért érdemes megkeresni azt, akiért mindez tényleg megéri!

Vallom, hogy ha nem képviselsz semmilyen értékrendet, ha nem hiszel semmilyen elvben, akkor hiába várod el, hogy Te magad Valaki számára Érték legyél. Így lesz a háromszögnek gerince.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.