A férjem hűtlenséggel vádol, mert már megint hüvelyfertőzésem van…

magazin kibeszélő párkapcsolat Fekete Tekla
Kedves naplóm! Pár napja a férjem megvádolt azzal, hogy összejárok valakivel, mert már túl régóta vannak kellemetlen tüneteim odalent. Persze ahhoz nem volt bátorsága, hogy a szemembe mondja, hanem csak amolyan célzásként szúrta oda. "Nem lehet, hogy valamilyen külső tényező okozza a gondjaidat?" – egészen konkrétan így hangzott a kérdés.

Külső tényező?! Azt hittem az agyam eldobom, amikor kiejtette ezt a száján. Mióta megismertem, nem is gondoltam más pasira (na jó, ez nem biztos, hogy igaz), de ami tuti fix, hogy imádom a férjemet, és nem vágyom senki másra. Hogyan lehet az, hogy ez az ő számára nem világos?

Amikor számonkértem, akkor persze visszakozott, meg győzködött, hogy nagyon is tisztában van az érzéseimmel. Engem azonban egyáltalán nem nyugtatott meg, hiszen ha megfordult a fejében, és ezt ki is mondta, akkor valószínűleg elhiszi, hogy képes lennék ilyesmire...

Eltekintve attól, hogy Dávid miatt egy világ dőlt bennem össze, amúgy is szarul érzem magam. Tényleg vannak visszatérő hüvelyfertőzéses tüneteim, és már én sem tudom mire vélni ezt a rendszerességet. Először a wellness-szállodai hétvégénk után jelentkeztek, én pedig biztos voltam benne, hogy a medence vize okozhatta a bajt. Másodjára síeléskor jött elő ugyanez a hüvelyi nyavalya, akkor meg azt hittem, hogy az idegen WC-kben szedtem össze valamit. De azóta eltelt 1-2 hónap, és valahogy még mindig nem oké a helyzet.

Forrás: Shutterstock

Elegem lett ebből az egész kellemetlen, kiszolgáltatott helyzetből, ezért elmentem a nőgyógyászomhoz. Elpanaszoltam, hogy a felírt gyógyszerei csak átmenetileg hatottak, mert a tüneteim folyton visszatérnek. Már a házasságom is veszélyben, mert a férjem azt hiszi, megcsalom, pedig esküszöm mindenre, ami szent, hogy nem!

Mondjuk ezt a részt lehet kihagyhattam volna, miután orvosilag teljesen irreleváns. Elég érdekes helyzet volt, ahogy a nőgyógyászomat győzködtem arról, hogy nem csalom a férjem. Node mindegy...

A doki szerencsére jó fej, és vette a lapot. Érezte rajtam az őszinte kétségbeesést, és elvégezte a szükséges vizsgálatokat. Nem sokkal később visszamentem kontrollra, és az eredmények tükrében arra a következtetésre jutottunk, hogy valószínűleg a fogamzásgátlóm lehet a probléma okozója. Erre magamtól sosem gondoltam – mert ha tudtam volna, akkor azonnal hozzávágom Dávid fejéhez a helyes választ, amikor a szánalmas kis vádjával előállt! –, de kíváncsian hallgattam az orvost, hogy miként is függ ez össze a panaszaimmal?

A dokim elmagyarázta, hogy a fogamzásgátló készítmények többsége növeli a hüvelygomba rizikóját, ugyanis megváltozhat miatta a hüvelyi pH. Mint tudjuk, a hüvelyflóra enyhén savas pH-ja garantálja a hüvelyi betegségekkel szembeni védelmet, vagyis ha az egészséges arány felborul, akkor sokkal fogékonyabbak lehetünk mindenféle betegségre.

Nagyon boldog lettem, hogy van végre egy értelmes magyarázat a bajomra, ráadásul ezt Dávidnak is el tudom mondani, tehát bizonyíthatóan nem lépek félre. Egyszerűen csak fogamzásgátlót váltunk, és ha elmúlnak a tüneteim, akkor vége ennek az őrületnek. Mondjuk ettől még a férjem bizalmatlansági kérdése nem oldódik meg, de legalább nem kell egyszerre két területen is csatát vívnom. Először meggyógyítom magam, aztán rendet teszek az ő fejében is.

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.