párkapcsolat Baranyai Kata kibeszélő párkeresés korkülönbség
Egy virág illatú, kellemes májusi estén sétált be az életembe. Nem véletlenül. A haverja hozta. Kifejezetten azért, mert úgy gondolta, összeillünk. Igaza volt. Mi több, ez a barát volt az egyetlen a szűkebb és tágabb ismeretségi körünkben, aki teljes szívéből szurkolt nekünk.

Különleges volt az első találkozás, mert bár hárman voltunk, egyértelműen érződött a vegytiszta kémia. Voltaképpen megmosolyogtató, amikor két, első ránézésre abszolút össze nem illő ember egyszer csak leül egymással szemben, és tudják, hogy ez a találkozó már nagyon régen meg volt írva.

Veszettül romantikusan hangozhat, de korántsem az. Amikor életedben először találkozol valakivel, akiről a világon semmit sem tudsz, mégis úgy érzed, hogy nagyon régről ismered, sőt, egyfajta megnyugvást és biztonságot érzel, akkor rövidesen elgondolkozol, hogy neked elment az eszed.

Meg különben is, még borzalmasan fiatal vagy. Te még nem tudhatod, hogy milyen a nagybetűs élet! Mert egy 19 éves lány nem tudhat semmit. Ellentétben egy 35 éves férfival, akinek a társadalmi elvárások szerint már nem ott kellene tartania, hogy éjszakába nyúlóan élvezi egy fiatal lány társaságát. Neki több esze is lehetne már...

Forrás: Shutterstock

Csakhogy az élet nem ilyen egyszerű. Valamiért - bár ez sokak számára felfoghatatlan - azon az estén két szív egymásra talált. Az érzelmeknek semmi sem tudott gátat szabni. Még a megfoghatatlan elvárások úton-útfélen hangoztatott nyomása sem. Azon az estén még nem tudtuk, hogy mi vár ránk. Fogalmunk sem volt róla, hogy az, ami minket egy percig sem izgat, mindenki mást fog. A korkülönbség.

Persze hiszel benne, hogy a szerelem majd mindenen átsegít. Ez egy darabig tényleg igaz is. Átsegít, mert amikor a munkából hazaesel, és azt a csodálatos embert ölelheted, akit a sejtjeid minden egyes rezdülésével szeretsz, akkor nincsenek benned kérdések. Nincsenek kételyek. Nincs sok áltudományos magyarázat arra, hogy miért nem fog ez hosszú távon működni. Nem hatnak azok a hangok sem, amelyek az apakomplexusodat firtatják.

Csakhogy amint eljön a reggel, ki kell lépned a burokból, és újra meg kell küzdened a károgó becsmérlésekkel. Nem hagyni, hogy idővel beléd szivárogjon anyád lesajnáló arckifejezése, ahogy kijelenti, hogy azért nem egy ilyen férfit képzelt el melléd.

Nem haragszol rá, mert ellentétben a sok kéretlen véleménnyel, az anyádét legalább kérdezted. Szeretnél üvölteni, de nem teheted, mert mégiscsak az anyád. Jólesne belekiabálni az arcába, hogy megértse: SZERETED azt az embert! De ha megtennéd, akkor te lennél a 19 éves kis fruska, akinek a jó szex és az anyagilag stabil háttér - némi extrém sporttal megfejelve - elvette az eszét.

És közben ott a másik oldal. A férfi, aki ugyan tényleg elvált, tényleg sokat megélt már. Gyereke is van. Mégis úgy érzi, hogy életében először a helyén van. Megtalálta azt a nőt, akit keresett. Mert neki az a 19 éves lányka az első perctől kezdve ízig-vérig nő. Akinek sokáig a korát sem kérdezte, mert annyira nem számított.

Természetesen tudja, hogy sokan kinevetik - persze irigyek is akadnak -, amiért összeáll egy tinivel. Ám ez jó ideig egyáltalán nem foglalkoztatja. Ahogy az sem, hogy mások folyton azt sugallják: csak a vele járó egzisztencia hajtja a lányt.

Jókat nevet ezen magában. Mert pontosan tudja, hogy azt, ami köztük van, nem lehet megjátszani. Azt meg végképp nem, hogy évek óta először nyugodtan alszik egy nő mellett, aki érti és érzi a gondolatait.

Hosszú időn keresztül képesek erősek maradni együtt. Mert miért ne lennének? Szeretik egymást és a közösen töltött időt. Közöttük nem téma, hogy ki hány éves. Ez fel sem merül. Csupán élvezik, amikor az elnyújtott szeretkezések után egymás szívdobogását hallgatva hosszan elmerülhetnek az érzésben, hogy végre megtalálták egymást. Mígnem idővel mégis éket ver közéjük az össztársadalmi nyomás. Balgán igába hajtják a fejüket, hogy megfeleljen a vélt vagy valós elvárásoknak...

Baranyai Kata novellája

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.