kibeszélő srác kémia érdeklődés ismerkedés
Az utóbbi években nem voltak túl sikeresek az ismerkedési kísérleteim. Aki nekem tetszett, az valamiért sosem közeledett felém, akik meg nyomultak rám, ők meg nekem nem jöttek be. Néha azt érzem, hogy ez az egész halálosan reménytelen, jobb, ha beletörődöm, hogy egy ideig még egyedül kell élnem az életemet.

Pár hónapja egy tánctanfolyamon ismertem meg Gábort. Nem volt első látásra szerelem, de megállapítottam magamban, hogy helyes pasi, ráadásul mindig nagyon jó illata volt. Egy idő után aztán elkezdtünk beszélgetni és minél jobban megismertem őt, annál inkább elvarázsolt a lelke. Imádtam, hogy férfi létére könnyen beszélt az érzéseiről, beismerte a gyengeségeit és a félelmeit, lehetett vele lelkizni, ugyanakkor mégis elképesztően határozott volt. Amikor a szemébe néztem, megszűnt a külvilág, teljesen beszippantott, olyan érzés volt, mintha hazatértem volna.

Annak ellenére, hogy azt éreztem, hogy kölcsönös közöttünk a szimpátia, Gábor egyáltalán nem lépett felém. Mindig kedves volt, mindig volt hozzám egy jó szava, de ennél több nem történt. Úgy éreztem, hogy valamit tennem kell, bíztam benne, hogy csak fél a kezdeményezéstől, ezért úgy döntöttem, hogy megteszem az első lépést. Bejelöltem Facebookon és írtam neki egy kedves üzenetet, amire pár óra múlva válaszolt is.

Forrás: Shutterstock

Ahelyett azonban, hogy randira hívott volna, filmekről és könyvekről kezdtünk el beszélgetni. Néha egy nap is eltelt két üzenet között, én voltam inkább, aki kérdezett, úgyhogy egy idő után leesett, hogy bármennyire is azt érzem, hogy van közöttünk kémia, itt nekem nem terem babér. Sosem tudtam meg, hogy mi vagy ki állt az ismerkedésünk útjába, talán nem voltam az esete, talán foglalt volt a szíve, de valójában mindegy is. Pár hét múlva inkább átmentem egy másik tánciskolába, így nem kellett szembesülnöm minden héten azzal, hogy az érzéseim viszonzatlanok maradnak.

Történt már velem hasonló korábban is. Egy túrán találkoztam Márkkal, már induláskor kiszúrtam magamnak és szerencsére hamar szóba is elegyedtünk. Akkor már egy ideje szingli voltam, és azt éreztem, hogy igen, ő egy olyan férfi, akivel el tudom képzelni az életemet. Jókat beszélgettünk, sokat nevettünk, azonban amikor a túra véget ért, nem kérte el az elérhetőségeimet. Teljesen összezavarodtam, biztos voltam benne, hogy bejövök neki, nem értettem, hogy miért nem kezdeményez. Napokig a találkozás hatása alatt álltam, állandóan a telefont bámultam, abban bíztam, hogy hátha megkeres Facebookon, de semmi nem történt. Hónapokkal később egy plázában futottam össze vele és a családjával. Meglehetősen kínos találkozás volt, viszont legalább megértettem, hogy miért nem hívott el randizni.

Manapság az ismerkedés olyan, mint egy hullámvasút, egy dolgot azonban megtanultam: ha egy férfi akar engem, akkor azt észre fogom venni. Persze az ember mindig mentegeti azt, aki tetszik neki, én is elmondtam a barátnőimnek, hogy Gábor biztosan csak fél kezdeményezni, de a szívem mélyén tudtam, hogy nem erről van szó. Valahol mégis egyszerűbb volt ezt hinni, mint szembesülni azzal, hogy nem kellek neki.

Aztán amikor találkoztam pár hét múlva egy férfival, aki fél óra beszélgetés után elkérte a számomat, a következő héten pedig egy másik sráccal, aki egy pláza közepén spontán elhívott kávézni, akkor jöttem rá, hogy a férfiak egyszerűen működnek: ha meg akarnak ismerni egy nőt, akkor tesznek érte. Ha pedig nem, akkor az önmagáért beszél.

Nyitókép: Shutterstock

Mit gondolsz, van értelme nőként kezdeményezni az ismerkedést, vagy érdemesebb várni, hogy a férfi lépjen?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.