szerelem kibeszélő kapcsolódás komfortzóna
Kapcsolatban vagy egyedül, az ember mindenhogy lehet boldog. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne hiányoznának bizonyos dolgok olyankor, amikor az ember fia társ nélkül tölti a mindennapjait.

Arról már esett szó korábban, hogy mik azok a dolgok, amelyek egy nő számára kellemetlen nüanszok lehetnek, amikor nincs férfi az életében. Persze ezek nem egyetemes igazságok, mindenkinek más hiányzik egy partnertől, bennem azonban elindította a fogaskerekeket ez a kis felsorolás: nekem mik hiányoznak a legjobban olyankor, amikor nincs nő az életemben?

Lakberendezői véna

Bár nem gondolom, hogy bárminemű szépérzék vagy ízlés nélkül volnék, azt az egyet el kell ismernem, hogy nem szánok túl sok energiát a kis legénylakásom dekorálásába. Ha rajtam múlik, akkor tökéletesen elvagyok anélkül, hogy fotók lógjanak a falakról, vagy hogy vázák és egyéb dekorációs elemek legyenek itt-ott elrejtve. Az a fajta ember vagyok, akiben egyébként ott van az igény arra, hogy stílusosan legyen berendezve az otthona, egy a szobába passzoló szőnyeg vagy egyéb dísztárgy kiválasztásakor azonban csak frusztrált leszek attól, hogy ötletem sincs, mi illene az adott helyre. Ha valamikor, akkor ilyenkor nagyon is hiányzik az a bizonyos női szépérzék és látásmód, amivel kicsit otthonosabbá lehet varázsolni egy lakást.

A komfortzónán túl

Agglegényként élni a mindennapokat kifejezetten szórakoztató és szabad tud lenni, főleg akkor, ha olyan barátok vesznek körbe, akik hasonló cipőben járnak. Együtt jártok kocsmázni, bulizni, meccset néztek, együtt játsszátok a kedvenc játékaitokat, ugyebár, a szokásos férfi programok. Ami viszont nem jelenti azt, hogy ne hiányoznának azok az elfoglaltságok is, amelyeket inkább a párjával csinál az ember. Mert hát valljuk be, ritkán járunk el kiállításokra a haverokkal, esetleg étterembe vagy egyéb olyan programokra, amik kicsit kívül esnek a komfortzónánkon, pedig időről-időre erre is szüksége van mindenkinek.

Forrás: Shutterstock

Az a bizonyos érzelmi támasz

Nincs abban semmi meglepő, hogy a férfiak általában érzelmileg zárkózottabbak. Sok esetben még a közeli barátoknak sem tudunk/akarunk teljesen megnyílni. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a férfiakban ne lenne ott az igény az érzelmi intimitásra, valaki olyanra, akinek, ha erőfeszítések árán is, de képesek vagyunk teljesen megnyílni. Ha a szingliséggel járó negatívumokról van szó, akkor talán ez az egyik legmeghatározóbb tényező.

Közös események

Te vagy az egyetlen a baráti körödben, aki szingliként tengeti a mindennapjait? Akkor valószínűleg te is átérzed, hogy milyen kellemetlen érzés, vagy egyenesen nyűg tud lenni egy barátokkal közös nyaralás, sütögetés, egyéb össznépi program, amin mindenki a párjával vesz részt, csak épp te nem. Pedig alapvetően remek szabadidős tevékenységekről van szó, mégis, ha feszengősebb alkat vagy, akkor az se kizárt, hogy egyenesen lemondj ilyen programokat, csak azért, mert úgy érzed, hogy kilógsz a sorból azzal, hogy te egyedül mész.

Nyitókép: Shutterstock

Számodra is kínos egyedülállóként olyan társaságba menni, ahol majdnem mindenki párban van?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.