szerelem kibeszélő párkapcsolat Pokorni Panna
Olyan baromi nehéz egy jó pasit kifogni... Itt most nem feltétlen egy 190 centis kockás hasú, Chris Pratt-arcú férfire gondolok, hanem egy olyanra, akivel egy hullámhosszon vagytok, megvan a kémia, tök jó vele dumálni, egyformán gondolkodtok, tehát úgy istenigazából minden klappol. És amikor végre találsz egy ilyet, és azt gondolod, most eljött az én időm, hirtelen véget is ér a kapcsolat mielőtt észbe kapnál.

Min csúszik el a dolog, ha minden jól indult, és mindketten odavoltatok a másikért? Nos, erre nincs egzakt válasz, de azért van néhány „apró" hiba, amivel el tudjuk rontani mi csajok (persze ők is!), ahogy az a Hogyan veszítsünk el egy pasit tíz nap alatt című klasszikusból is kiderült. Valószínűleg az abban látható, kissé eltúlzott bakikat már senki sem követi el, pláne nem az első tíz napban. De akad pár dolog, amit lehet, hogy észre sem veszel, mégis kinyírod vele a kapcsolatod, még azelőtt, hogy igazán kibontakozhatott volna.

1. Teljesen rácsimpaszkodsz

Oké, hogy te már úgy érzed, le tudnád vele élni az egész életedet, és minden percben vele akarsz lenni, de ha már az elején rátelepszel, az lehet neki kicsit sok lesz. Ne legyél már egy hónap után az a csaj, akinek nincs élete a pasija nélkül! Nem duzzoghatsz, mert elment edzeni vagy hódol a hobbijának vagy esetleg a haverjaival akar sörözni. Ez nagyon irritáló tud lenni, ráérsz később házsártos feleség lenni (de inkább akkor se). Ha minden jól alakul úgyis egyre több időt töltötök majd együtt, és kialakul a közös életetek. De ha már az elején bekorlátozod lehet, hogy menekülőre fogja, mert azt érzi, le kell mondania azokról a dolgokról, amit szeret, vagy előbb utóbb önmagáról.

2. Álarcot viselsz

Persze, hogy nem jön elő valaki igazi személyisége 100 százalékosan egy kapcsolat elején, és tényleg lakva ismerszik meg az ember igazán. Az első randikon sokszor befeszülünk és izgulunk, nem tudunk önmagunk lenni. De ha ez néhány hét után sem oldódik, a pasi meg fogja érezni, hogy gyakorlatilag álarcot viselsz. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy tökéletesnek akarják mutatni magukat, inkább nem is vitatkoznak, meg akarnak felelni mindenben, és a szuperbarátnő szerepében tetszelegnek. De ő sem hülye, tudni fogja, hogy ez nem te vagy! Így csak falat húzol magatok közé, és azt fogja érezni, nem is ismer igazán.

Forrás: Shutterstock

3. Ferde szemmel nézel a lány haverjaira

Rendben, hogy vannak kételyeid, hogyférfi és nő között létezik-e a barátság, de ha kiderül, hogy neki vannak lány barátai, az ellen nem tehetsz semmit. Kénytelen vagy elhinni, hogy létezik, vagy az is lehet, hogy ez csak amolyan haverság. De ha már az elején a tudtára adod, hogy ez neked mennyire nem tetszik, és esetleg azt pedzegeted, hogy inkább felejtse el őket, nem biztos, hogy te jössz ki győztesen a csatából. Nem várható el senkitől, hogy kvázi dobja a barátait - tök mindegy milyen neműek - az új párja miatt, akit egy hónapja ismer.

+1. Túlaggódod az egész kapcsolatot

Annyira örülsz, hogy kifogtál végre egy tök jó pasit a sok pocsék randi után, hogy görcsösen kezdesz ragaszkodni hozzá, és egyenesen rettegsz, hogy elveszíted. Folyton agyalsz, mit hogy csinálj, mit mondj, hogy nehogy elrontsd. Azon jár az eszed megállás nélkül, mit gondolhat a kapcsolatotokról, rólad. Teljesen úrrá lesz rajtad a pánik, ha nem ír vissza egyből vagy esetleg nem ér rá találkozni, ilyenkor mindjárt a legrosszabbra gondolsz. Ezt azonnal hagyd abba, mert érezni fogja, mennyire rá vagy feszülve, ráadásul neked sem tesz jót a sok aggódás, és nem tudod élvezni a kapcsolat kezdeti szépségeit. Vedd lazára, és hagyd, hogy alakuljanak a dolgok a maguk tempójában. Ha jól érzitek magatokat együtt, minden rendben lesz!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.