szerelem kibeszélő magazin féltékenység
Domi telefonja csillapíthatatlanul pityegett. Legjobb barátja két korty között cinkosan oldalba bökte és vigyorgott. Mindig élcelődtek rajta, hogy a barátnőjével olyanok, mint a friss házasok - vagy legalábbis a lány úgy viselkedik. Kéthetente minden péntek este így telt; amint Domi beült valahová inni, vagy biliárdozni a barátaival, másfél óra elteltével, cirka félóránként megszólalt a mobilja.

- Ezt belököm és felhívom, hogy mi baj - mondta. Beleszívott a cigibe, kifújta a füstöt, majd két golyót beküldött a helyére, aztán kiment a terem elé.

- Minden oké? - ez volt az első kérdés, mikor szerelme felvette a telefont.

- Persze kicsim, miért? - mintha még a lány lepődött volna meg azon, hogy felhívta. Domi megdörzsölte a homlokát.

- Hát... mert megint azt csinálod - mondta Domi sóhajtva.

- Mit? - tette fel a lány a kérdést, amit nem lett volna szabad...

- Édes vagy, hogy érdeklődsz, hogy hogyan telik az estém - kezdte Domi. Az is, hogy üdvözlöd a többieket, de minden másról ráérnénk otthon beszélni. Ezek az esték arra vannak, hogy másokkal is törődjünk, ne csak egymással. Úgy veszem észre, hogy te viszont csak velem törődsz. Mikor munkában vagyok, eszedbe sem jut ennyit írni, vagy mikor haza megyek a szüleimhez.

- Azt hittem, hogy ezt már megbeszéltük - szerelme erre csak ennyit tudott reagálni. - A barátaiddal töltött esték nem ugyanazok, mint a munka meg a családod.

- Igen, én is ezt hittem, hogy megbeszéltük - kontrázott szinte nevetve Domi. - Az első perctől kezdve ismered a srácokat...

- Meg a lányokat is, igen - fejezte be a lány a mondatot.

Forrás: Shutterstock

- Ugye most csak viccelsz? A válasz egy hosszú hallgatás volt. Domi vett egy mély levegőt... - Figyelj, kicsim. Bár nem adtam rá okot, jól esik, hogy félted a helyedet a szívemben. Viszont akkor most öntsünk tiszta vizet a pohárba. A srácokkal és a csajokkal is kábé középiskola első óta jóban vagyunk, és örülünk, hogy ez a kapcsolatunk a nagybetűs életünkben is megmaradt. És mi mind csak barátok vagyunk, szóval semmi szükség arra, hogy üzenetekkel vond magadra a figyelmemet, mikor velük vagyok. Nem flörtölök sem a csajokkal, sem más lányokkal a helyen.

- Ne érts félre, nem a két puszi meg a rövidke ölelés zavar üdvözléskor meg búcsúkor - a srác várja a vonal túlsó felén, hogy folytassa. - A gesztusaiktól megyek falnak. A közös nevetéseknél az apró érintésektől, cirógatásoktól, ahogy átkarolnak, mikor leülnek melléd. Meg a szívecskés üzeneteiktől, mikor megbeszéltek valami programot cseten.

Dominak ez új volt. Az is tény, hogy legtöbbször magával vitte szerelmét a barátos összejövetelekre, és olyankor úgy tűnt, hogy kölcsönös a szimpátia. Viszont az teljesen új volt neki, hogy a lány ilyenkor valójában tanulmányozza a társaságot. És honnan is tudott a cseteléses beszélgetésekről? Köztudott, hogy Domi barátai között a nők és férfiak aránya vetekedett, de egyik lány sem volt potenciális ellenfele az épp aktuális barátnőinek.

- Figyelj, próbáljuk meg, hogy akkor így lassan másfél év után kicsit elkezdesz bízni bennem, meg a barátaimban. Egyezzünk meg abban is, hogy nem küldesz üzeneteket, hanem te is kiélvezed a nélkülem töltött estét a barátnőiddel, vagy anyukáddal. Én felhívlak félidőben az ide érkezésem és a hazaindulásom között. És ígérd meg, hogy a vigyázzak magamra útra bocsájtásod csak a testi épségemnek fog szólni ezentúl - Domi a mondata végén elmosolyodott.

A lány csak hallgatott, majd motyogott egy elköszönést, hogy hamarosan találkoznak és szeretik egymást. Úgy érezte magát, mint egy kisgyerek, akit megfedtek, mert nem hagyta békén a felnőtteket. Pedig ő "csak" túlkötődött Domihoz, ami alapvetően nem lenne baj - ám ha megfojtja a párját a szerelmével, akkor könnyedén kicsúszhat a kezei közül a biztosnak hitt szerelem.

Domi történetét Pokk Brigitta jegyezte le.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.