magazin társkereső kibeszélő párkeresés kommunikáció
Zora előző párkapcsolata 5 évig tartott. Az exe kellőképpen intellektuális volt, és bár abszolút nem volt külsőre álmai férfija, a kifejezőkészsége, a dumája és a stílusa teljesen levette őt a lábáról.

A szakításig el is feledte, hogy anno milyen pasi típusba volt belezúgva, ám most, hogy újra párkeresőben volt, előtörtek belőle a régi emlékek, és összeforrtak az előző kapcsolatából fakadó tapasztalataival.

A sors fintora, hogy legjobb barátnője is szóló volt, bár ő közel sem volt az a hosszútávra elköteleződő fajta. Zora egyik este nála aludt, és közös esti programként az étkező asztalnál ülve, egy-egy pohár bor mellett böngészték ugyanazt a társkereső applikációt.

- Na, és te hogy állsz mostanság? - kérdezte a lány Zorát, aki vagy 6 jóképű pasit rázott le a napokban.

- Megtaláltad már álmaid következő férfiját?

- Nehogy azt hidd! - sóhajtott fel, és belekortyolt a borba. - A mai pasik nem fogékonyak a normális kommunikációra...

Barátnője elvigyorodott, fel sem nézve telefonja képernyőjéről. Másik kezében a boros pohárral az arcát támasztotta. - Ez attól függ, hogy mit értesz normális alatt.

- Hát például, ha én bemutatkozom neki, elmondom, ki vagyok, mi vagyok, mit szeretek csinálni, satöbbi, akkor egyrészt tiszteljen már meg azzal, hogy ő is normálisan mesél magáról, és ne kelljen mindent harapófogóval, ötven részletben kiszedni belőle. Másrészt meg olyan jó lenne, ha a magyar nyelvtan helyes használata nem okozna gondot... - Zora közben lemondóan ledobja az asztalra a telefonját, kortyol a borból, majd újra tölt. Barátnője kis híján felkacag, mikor a telefon újra csippan. Zora felkapja, hogy elolvassa az üzenetet, majd a lány fejé fordítja a kijelzőt.

Forrás: Shutterstock

- Na, meg ez! Ez a lájk jel reakció csak engem hoz ki a sodromból?! Mi a frászt jelent ez a reakció arra, hogy megkérdeztem, találkozunk-e, és feldobtam két helyszín ötletet? Na jó, ő is kuka... - és azzal a lendülettel rányomott a tiltásra, majd a törlés gomba. Amikor a telefon hosszú időre elnémult, barátnője felnézett a sajátjáról. - Mi van? Most komolyan letiltottad?

- Igen! Én az ilyen ingerszegény kommunikációval nem tudok mit kezdeni. Eldöntendő kérdésre nem dobunk be lájk jelet, basszus, főleg nem egy ismerkedés elején, és főleg nem úgy, hogy én ajánlottam fel a találka lehetőségét is nő létemre... Tök helyes volt, jól nézett ki, nagyon tetszett, de ez botrány. Mennyi ideig voltam én kapcsolatban, hogy ennyire lebutult a kommunikáció?

- Elég sokáig, de egyébként szerintem adhattál volna neki egy esélyt. Lehet, hogy csak írásban nem a szavak embere, de élőben teljesen más. Élőszó alapján számodra sem derül ki, hogyan ír, vagy tud-e egyáltalán, és valójában ez talán nem is annyira fontos - Zora elkeseredetten hallgatta barátnője szavait. Valahol, nagyon mélyen bántotta, hogy likvidálta a srácot, de sziklaszilárd lábakon állt az az elvárása, hogy a másik fél is tudjon legalább olyan jól és helyesen kommunikálni, mint ő. - Én ezért szoktam inkább telefonszámot cserélni, vagy Messengeren telefonálni, esetleg videóhívásban beszélni. Jobban lejön milyen a másik, mint abból, hogy hogyan ír.

- És ha kiderül, hogy képtelen helyesen írni? Ha kiderül, hogy szóban tök megnyerő, de amúgy meg full ciki az írásos kommunikációja?

- Mit számít az? Írásban vagy szóban fogjátok élni az életeteket? Szerintem sokkal fontosabb, hogy valaki 3D-ben legyen megnyerő, mint írásban. Gondolj csak bele, hány olyan jelölt volt, aki grandiózus litániákat írt, de egy nyomorult fröccsöt se lehetett vele meginni, mert megbízhatatlan volt és folyton eltűnt? Ne legyél ennyire szigorú, és ne hasonlítgass mindenkit Robihoz, aki valóban úgy fogalmazott, mint egy profi regényíró, de ő már akkor is a múlt. Egyesek szóban erősebbek, mások írásban, de ha mindenkit kisejeltezel, aki nem annyira profi, mint ő, akkor lehet, hogy jó ideig nem fogsz új pasit találni...- Zorának megfordult a fejében, hogy legközelebb megfogadja barátnője tanácsát, bár arról még mindig nem sikerült meggyőzni, hogy az írásos kommunikáció legalább annyit árul el egy emberről, mint első ránézésre a körme és a cipője.

Pokk Brigitta

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.