szerelem férfi férfiasság szeretetnyelv párkapcsolat szeretet kapcsolat gesztus ajándék
Talán nem egyszer hallottad már - és szembesültél vele te magad is -, hogy egy kapcsolathoz két ember kell. Ketten vagytok benne, magyarán kettőn áll a vásár. Így nem várhatod el, hogy csak a férfi tegyen kedves gesztusokat, hordozzon a tenyerén vagy hozza le a csillagokat az égről.

A férfiak nagy többsége úgy nő fel, hogy mindig neki kell az erős félnek maradnia, ő az, aki támaszt nyújt és biztonságot ad. Annak ellenére, hogy szeretik tudni és érezni, hogy a nő rájuk hagyatkozik, ők is igénylik a törődést, azt, hogy őszintén beszélhessenek a gondjaikról, legyenek ezek bármilyen apróságok is. Arra van szükségük, hogy legyen egy gondoskodó szövetségesük, kiváló partnerük.

Egy jó kapcsolat alapköve

Mindig is úgy vélekedtem, hogy a kapcsolat alapja a kommunikáció, a kölcsönös tisztelet és az elfogadás. Sosem kérdőjeleztem meg a párom érzéseit, igyekeztem a helyükön kezelni azokat. Ugyanis az ember az érzéseiért nem lehet felelős, azonban az, hogy miként reagálsz egyes szituációkra, már a te felelősséged. Így egy kapcsolatban fontos, hogy tudjuk, mi a másik szeretetnyelve, mire, és hogyan reagál - majd ezt figyelembe véve a kedveskedés is előtérbe kerül. Gondolok itt egy masszázsra, ha a szeretetnyelve a fizikai érintés, vagy játékidőre, ha szereti a gameplay-eket és tudod, hogy egy hosszú nap után ezzel a kedvére tehetsz.

Forrás: Shutterstock

Otthon is jó lenni

Nem kell kimozdulnod, sem költened, és mégis a párod kedvében tudsz járni. Gondolok itt arra, hogy meleg étellel várod haza, vagy előmelegíted a vacsoráját, mire megérkezik. Felajánlod neki, hogy megmasszírozod lefekvés előtt és segítesz neki ellazulni. Esetleg, ha szeret fürdőzni, akkor nyugodtan kedveskedj neki egy jó meleg fürdővel, levendula illóolajjal, ami különösen segít ellazulni. Hidd el, ők is vágynak a kényeztetésre és a bókokra!

Legyen élmény!

Ha pedig annyira nem híve a tárgyi ajándékozásnak, akkor ajándékozd meg élménnyel - vidd el szabadulószobába, étterembe, esetleg egy wellness hétvégére, hívd el moziba vagy fizesd be egy élményvezetésre. Garantáltan le fogod nyűgözni!

Ha személyest adnál, kézműveskedj!

Mert nem csak a nők szeretnek kézműveskedni, hanem a férfiak is, így miért ne lephetnéd meg te is valami hasonlóval a párodat? Nem kell nagy összegekben vagy nagy energiabefektetésben gondolkodni, főleg, ha zsúfoltak a hétköznapjaid és nem feltétlen tudsz most órákat áldozni rá. Fogj egy post it-et, tollat vagy ceruzát és írj rá egy kedves üzenetet, ami motiválja vagy egy vicces közös élményekre emlékezteti. Fújd be akár a parfümöddel, szívet melengető gesztus, és hidd el, neki is jól fog esni!

Összességében lényegtelen a "hogyan", a hangsúly a figyelmességen és a rendszerességen van. Kommunikálj sokat, ne félj rákérdezni a reakciójára, merd meglepni, mert olykor egy apró gesztuson is sok múlik!

Nyitókép: Shutterstock

Férfiként igényled és értékeled az apró gesztusokat, kedveskedést, ajándékokat a párodtól?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.