házasság kibeszélő pofon bántalmazás
Mindene remegett, miközben nézte a lába előtt térdelő férfit. A tétova, kisfiús mosolyt, a bizonytalan, könyörgő tekintetet... Nem tudta, mit mondjon. Félresöpört egy arcába lógó tincset, de aztán rájött, nem az zavarja a látásban, hanem a könnyei.

- Kérlek! - suttogta alázatosan Dávid. - Kérlek! Tudom, hogy hibáztam, de soha többé nem fordul elő. Ha valaki létezik a földön, akiért képes vagyok megváltozni, az te vagy. Előtted minden olyan... zavaros volt. Tudod, honnan jöttem és mi vett körül... de már nem akarok az lenni, aki régen! Én... megváltozom...

A fiú szavai sírásba fulladtak, ő pedig megborzongott, mert még sosem látott férfi könnyeket. A szeretet és a szánalom érzése olyan erővel rohanta meg, hogy talán elesik, ha nincs ott mellette az ajtófélfa. Önkéntelenül is megmozdult a keze, hogy megsimogassa Dávid homlokát, a melléhez szorítsa a fejét, és kimondja: megbocsát. Ám ekkor izgatottságában megnyalta az ajkát, a seb pedig már ettől az apró érintéstől lüktetni kezdett.

- Bebizonyítom - folytatta. Még mindig térdelve a zsebébe nyúlt, és egy apró dobozkát vett elő. Csak fel kellett pattintania a fedelét, máris látszott benne a karikagyűrű. - Te vagy nekem a legfontosabb a világon. Szalay Boglárka, hozzám jössz feleségül?!

A lányból egyszerre szakadt ki a nevetés és a sírás. Válaszolni próbált, sajgó szájával formálta a szavakat, de nem sikerült semmi értelmeset mondania, így végül csak lehajolt, és átölelte a férfit. Összefonódtak, így maradtak sokáig, mint valami szerelmespárt ábrázoló szobor. Mindkettőnek az elmúlt másfél év járt a fejében. A hosszú beszélgetések, a szenvedélyes éjszakák. Dávid felidézte a lányból áradó szeretetet és megértést, amit korábban még sosem kapott meg senkitől.

Bogi visszaemlékezett a férfi gyengédségére, esendőségére, majd döbbenetes átváltozásaira, amikor egyik napról a másikra követelőző, féltékeny zsarnokká vált. Egyre hangosabb, egyre durvább lett, hogy aztán újra és újra bocsánatot kérjen - egészen a tegnapi napig, amikor elcsattant az első pofon. A szája felhasadt, az arccsontján kékes folt maradt a férfi keze nyomán.

Forrás: Shutterstock

- Szeretlek - szólalt meg végül a férfi. Bogi érezte, tudta, hogy ez igaz.

- Én is szeretlek.

- Akkor...?

- A válaszom igen, te lökött! - nevetett a lány. - Tudod, mit? Hozz pezsgőt, ünnepelünk! De ne a kisboltba menj, légyszi, mert ott csak gagyi piák vannak. Valami minőségit szeretnék, végülis ez egy különleges alkalom.

Hagyta, hogy Dávid az örömtől tombolva a magasba emelje. Kivárta, míg megkeresi a slusszkulcsát, és hallgatta, ahogy mindeközben arról lelkendezik, hogyan fognak élni: nem maradnak ebben az ócska albérletben, egy éven belül házat épít a saját kezével, hogy idővel elférjenek a gyerekek is. Az apjával meg soha többé nem áll szóba, elég a hülye családjából, belőle nem lesz alkoholista börtöntöltelék, ahogy a testvéreiből!

Végre megvolt minden. Dávid elviharzott, ő pedig sietős mozdulatokkal pakolni kezdett. Tudta, nagyjából húsz perce van, hogy mindent összeszedjen. Addig kell eltűnnie, amíg vissza nem ér. Nem merte megkockáztatni, hogy nemet mondjon a lánykérésre, hiszen mostanában már teljesen kiszámíthatatlanok voltak Dávid reakciói. Talán csak sírt és könyörgött volna, de talán újra megüti...

"Nem kockáztathatom a jövőmet. Nem kockáztathatom az életemet!" - mondta ki hangosan zokogva, mint egy gyerek, miközben az utolsó ruhadarabokat is begyömöszölte a sporttáskájába. Nehéz volt az eszére hallgatnia, mert nem vonta kétségbe a férfi érzéseit - de nem tudta, képes lenne-e tényleg megváltozni.

Így hát egy utolsó sóhajtás után összeszedte minden erejét, és kilépett az ajtón, maga mögött hagyva a közös terveket, álmokat - és az őrületes szerelmet, ami egy regényben talán borzongatóan izgalmas lett volna, de a valóságban túl veszélyesnek tűnt...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.