szex kibeszélő toxikus párkapcsolat magazin párkapcsolat házasság
A toxikus, vagy csak simán életképtelen párkapcsolatok sokféle formát ölthetnek, és nem is mindig egyértelmű annak, aki benne van, hogy valami olyan álomképet kerget, ami sosem válik valósággá.

Külső szemlélőként, vagy akkor, ha már nincs benne azokban a helyzetekben az ember, sokkal könnyebb okosnak lenni. Szerencsére - vagy épp ellenkezőleg - közvetlenül és közvetetten is összegyűlt már némi tapasztalatom a párkapcsolatok terén. Most nem a nagyon tipikus helyzeteket vesszük górcső alá, minthogy mi van akkor, ha nincs tisztelet, megbecsülés vagy megfelelő kommunikáció - úgyis tudjuk, mik az opciók ilyenkor -, hanem ennél eggyel árnyaltabb helyzeteket veszünk elő.

Amikor az egyik házasodna, de a másik nem

Ha már kislánykorod óta arról álmodtál, hogy egyszer elvesz feleségül a szőke herceg, és meg is találtad a szőke hercegedet, de esze ágában sincs feleségül vennie, mi a megoldás? Nem, nem az, hogy kiabálsz, fenyegetőzől, könyörögsz, végül pedig ultimátumot adsz.

Ez sajnos egy annyira erős ellentét tud lenni, amiből egyik fél sem tud jól kijönni, így valószínűleg jobb elköszönni egymástól. Ha hisztizni kell a gyűrűért, még ha meg is kapod, mindig ott lesz, hogy csak muszájból vett feleségül, és a kedves férjednek is mindig ott lesz a tudata hátsó szegletében, hogy belekényszerítetted egy olyan helyzetbe, amit nem is akart igazán. Rövid távon működhet, de hosszú távon ki fognak bukni ezek az elnyomott sérelmek.

Forrás: Shutterstock

Most akkor túl sok vagy túl kevés a szex?

Nem feltétlenül ideális erőltetni egy olyan párkapcsolatot, ahol a feleknek teljesen más a szexuális étvágya. Ha neked a heti 3 az alap, a párodnak pedig néha a kéthavonta egy alkalom is megerőltető, az később sem lesz jobb. És persze, ha mindketten vevők vagytok rá, el lehet menni tanácsadásra, szexuálpszichológushoz, lehet közelíteni egymáshoz a számokat, de ha már évek óta ugyanazokat a köröket futjátok, és továbbra sincs megoldás, akkor ideje elfogadni: már nem is lesz. Ezt pedig sem az összeköltözés, sem a házasság, sem a gyerekvállalás nem fogja megoldani.

Amikor valahogy minden rá, és az ő férfias lényére van visszavezetve

Amikor ő a férfi, ezért neki alanyi jogon jár a szex. Amikor ő a férfi, ezért minden esetben ő a domináns, te pedig lehetsz a nyuszika. Amikor ő a férfi, ezért minden esetben az van, amit ő mond. Amikor ő a férfi, ezért majd ő megmondja, hogy te mit vehetsz fel, hova mehetsz. Amikor ő a férfi, ezért te főzöl, takarítasz, mosol, mosogatsz, és persze tip-top kiöltözve várod otthon úgy, hogy már kikészítetted neki a távirányító mellé a sört.

Összességében: amikor annyira nincs rendben a saját férfiasságával, hogy mindenből faszméregetést csinál... veled. Amikor nem partnerként, hanem egy kis cuki dísztárgyként kezel, akit nem kell komolyan venni, de leuralni annál inkább, és mindenre a saját nemét hozza fel döntő érvnek.

Amikor tényleg csak az ellentétek vonzzák egymást

Naná, ki akarna olyan emberrel együtt lenni, akivel mindenről ugyanaz a véleménye? A különbségek örvendetesek egy párkapcsolatban, de azért itt is van egy határ. Ha különböző a világnézet, a neveltetés, a családi háttér és az értékrend, ha utáljátok egymás kedvenc filmjeit és zenéit, ott kevés jóra lehet számítani hosszú távon. Ha tudtok közelíteni egymáshoz, és megtanuljátok elfogadni és szeretni a különbségeiteket, az egy szuper dolog, azonban ha csak örökösen konfrontálódtok mindenen, az jó eséllyel később sem fog jó irányba változni, csak egyre inkább megkeserítitek egymás életét.

Kell erőltetni a házasságot, ha a partnered nem akarja?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.