párkapcsolat kibeszélő pénz barátnő milliomos
A neten ismertem meg az 50 éves holland ingatlanbefektetőt, akit a továbbiakban Z-nek nevezek. A nyitóüzenete teljesen hétköznapi volt. Azt írta: tudja, hogy idősebb, mint amilyet keresek, de nagyon szépnek talál, és adhatnék neki egy esélyt.

Az első találkozóra egy pazar borbárban került sor, amitől teljesen elájultam. (Nem ehhez voltam szokva.) A második randevút egy csodálatos hajóétteremben töltöttük, a harmadikon Bécsbe repültünk egy koncertre. Amikor együtt voltunk, mindig a legelegánsabb helyekre mentünk, ahol mindenki ismerte őt.

Eleinte sehogysem értettem, miért pont engem szemelt ki magának Z, hisz bármelyik nőt megkaphatta volna. Egyszer rákérdeztem. "Annyira normális nő vagy, ezt imádom benned" - felelte, amire nem tudtam mit válaszolni, így annyiban hagytam a dolgot.

Ezután elég érdekes időszak következett. Z meggyőzött, hogy hagyjam ott a munkámat, és utazgassam vele a nagyvilágban. Szépen, lassan mindenkitől eltávolodtam, még a legjobb barátnőimmel is megromlott a kapcsolatom. Hetekig, hónapokig nem találkoztam másokkal, akkor úgy gondoltam, bőven elég, ha Z életének középpontja lehetek.

Ő pedig cserébe elhalmozott drága ajándékokkal, a születésnapomra egy gyönyörű autót is kaptam tőle. Egy ideig nagyon élveztem az új ruhákat, a kiruccanásokat, a drága vacsorákat - nem akartam észrevenni a vészjósló jeleket, mert hittem a tündérmesében.

Kb. fél évvel a megismerkedésünk után elutaztunk Mexikóba. Már eleve lázasan szálltam fel a gépre, aztán másnap reggelre olyan rosszul lettem, hogy nem bírtam felkelni. Z lement kocogni a tengerpartra, aztán zuhany után bejött a hálóba. Elkezdte simogatni a melleimet és a combom belsejét, ami iszonyú kellemetlen volt. Türelmesen próbáltam elmagyarázni a helyzetet, de ez láthatóan nem érdekelte őt.

A következő percben nekiállt üvöltözni velem, hogy hálátlan ribanc vagyok, és nem azért hozott el ilyen messzire, hogy az ágyban fetrengjek. Majd fenyegetően felém lendült, megragadta a karomat, és teljes erőből megrántotta. Hangos zokogásban törtem ki, amitől Z. megijedt, és kiviharzott a szobából.

Forrás: Shutterstock

Két napig nem láttam, egyedül szenvedtem az óceánra néző luxuslakosztályban. Aztán visszajött, óriási csokor rózsát hozott, és a bocsánatomért könyörgött. Akkor már nem érdekelt a magyarázkodása, a következő gépre vettem egy jegyet, és hazarepültem.

Sok időbe telt, mire megértettem, mennyire méltatlan volt a Z-vel való kapcsolatom. Nemcsak neki voltam kiszolgáltatva, hanem saját magamnak is. Elszivárgott belőlem az önbizalom, elvesztettem az identitásomat, egy senki voltam. Az a néhány hónap rávilágított arra, hogy a gazdagság sokszor arroganciával, könyörtelenséggel és empátiahiánnyal párosul.

Ezek távol állnak az én elveimtől és eszményeimtől. (Természetesen nincs szándékomban sztereotípiákat gyártani, normális, rendes emberek is akadnak bőven a tehetősek között - itt most kizárólag a kettőnk viszonyáról beszélek.) Persze hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem szerettem luxuskörülmények között lakni. Ki ne szeretne? De élhetek egy puccos villában, és magamra ölthetem a boldogság hamis álarcát, ha a párom nem azért szeret, aki én vagyok.

Egy másik fontos tanulság, hogy a Z-hez hasonló férfiaknak rengeteg lelki defektjük van, amit nem lehet megoldani pénzzel. Ráadásul zárkózottak, gyanakvóak, és nem bíznak másokban, ezért minden érzelmi problémájuk a másik fél nyakába szakad. Ha úgy nézzük, én voltam Z. terapeutája, sőt, annál több: szexuális szolgáltatásokat is nyújtottam. Igen, a napjaim fényűzésben teltek mellette, de nagy árat fizettem érte.

Már megtanultam a leckét. Soha többé nem randizom olyan férfival, aki nem enged kibontakozni, és elzárja előlem a levegőt, a fényt. A jövőben a magam ura leszek, senki nem fog irányítani és zsarnokoskodni felettem. Saját döntéseket akarok hozni, és abból a pénzből szeretnék élni, amit én teremtek elő. Még egyszer nem hagyom magam megvásárolni...

Olga történetét Császár Zsanett jegyezte le.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.