2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke
szerelem kibeszélő párkapcsolat szakítás hazugság
Eljöhet az a pillanat, amikor rádöbbensz, hogy már nem szereted a párodat. Ilyenkor egyre gyakrabban kérdezed magadtól, hogy mit keresel még mellette. Hogyan tudtál eddig kitartani, és mit szerettél benne egyáltalán?

Van az a fura, szinte ijesztő érzés, amikor már idegennek tűnik, olyannak, akihez semmi közöd. Kívülről tekintesz rá, és nem a lelkeden, a szíveden keresztül. Könnyebben észreveszed a hibáit, amelyek ugyan eddig is a személyiségének részei voltak, de most mintha előtérbe kerültek volna. Jobban láthatóak, első pillanatra feltűnnek.

Még a hangja is másként cseng, mert már nem pozitív érzéseket kapcsolsz hozzájuk, hanem negatív dolgokat. Sőt, akár ürességet. Ha maradsz, szenvedsz még egy ideig, de jobb már nem lesz.

Van, aki egész életén át vívódik, mert bűntudat gyötri, hiszen rendes ember a társa - akkor hogyan érezhet így? Van, aki azért nem lép, mert azt hiszi, hogy előbb-utóbb az összes kapcsolat eljut ide - akkor meg nem érdemes váltani. Különben is, egy idő után mindenki kiszeret a párjából. Viszont, ha nem csalja, nem veszekednek, akkor így is elviselhető.

Valóban ezt kell érezni egy kapcsolatban? Nem hiszem. Ha ezt már őszintén megfogalmaztátok magatokban, akkor felelősek vagytok azért, hogy ennek megfelelően alakítsátok az életeteket. Ha befészkelte magát a hiány, hamarosan állandó gondolattá válik, annak pedig negatív hatásai lesznek. Bárkire és bármire: a hangulatodra, a munkára és a barátokkal, családoddal töltött időre. Ahogyan arra az emberre is, akivel együtt élsz, akiben észrevetted a hiányt. És bár ez az érzés benned keletkezett, lehet, hogy ugyanazt a terhet cipelitek - csak te tudatában vagy ennek, a párod viszont nem. Egészen addig, míg nem beszélsz róla.

Forrás: Shutterstock

Minden bizonnyal meg fogod bántani. De ha nem vagy őszinte, akkor két szenvedő ember lesz a kapcsolatban, miközben mindketten arra vártok, hogy történjen végre valami. Mert egy idő után a hangodból, a tekintetedből, abból, hogy kerülöd vele a testi kontaktust, úgyis rá fog jönni, hogy mit érzel. Pontosabban, hogy mit nem érzel már iránta.

Egy ilyen rádöbbenés után ne hidd, hogy még minden jóra fordulhat, mert ez már a folyamat vége. Ezen a ponton azzal próbálkozni, hogy visszahozd a régi érzéseket, törődést, figyelmet, nem sok értelme van.

Őszintének és bátornak kell lenni, és beszélgetni kell. Elmondani, hogy mi a helyzet. Muszáj, ezt nem kerülheted meg, mert akkor nemcsak őt, hanem magadat is becsapod. Egyszerre két embernek hazudnál, ez pedig nagy teher. Ne tagadd meg ezt az érzést, inkább oldd meg a helyzetet, és próbáld a lehető legkevesebb sérüléssel megúszni! Ne gyűlöld magad érte, senki sem garantálhatja egy kapcsolat elején, hogy örökké tart majd. Kiszerettél valakiből, de ez nem jelenti azt, hogy nem szerethetsz bele egy másik férfiba, méghozzá bűntudat nélkül.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.