szerelem társkereső kibeszélő magazin párkeresés
A mai, egyre inkább digitális világban ránk találhat még a szerelem a való életben, vagy már ezt is egyszerűbb online házhoz rendelni? Ha pedig társkeresőn találunk párra, levon ez bármit az értékéből?

Mostanában egyre többektől hallom, hogy online ismerkednek, mert hát hol máshol találhatnának párra? Egyébként is egyszerűbb. A társkeresőkön be lehet állítani a preferenciákat, az érdeklődési köröket, a bemutatkozó szöveggel pedig tovább lehet szűkíteni a kört. A fotók alapján jó eséllyel ki lehet szűrni a nagyon gázos arcokat, csetelés közben pedig biztonságosan fel lehet mérni egymást, és megállapítani, hogy baltás gyilkossal van-e dolgunk.

Erre pedig pluszba rájön a két év koronavírus-járvány miatti bezártság okozta eltávolodás az emberektől. A karanténos időszakok alatt az egyetlen lehetőség az ismerkedésre ténylegesen az interneten volt, ráadásul, aki kénytelen volt egyedülállóként, magányosan eltölteni ezeket a hosszú hónapokat, valószínűleg bele is őrült volna, ha nem keres legalább ilyen formában kapcsolódást az embertársaival.

Mégis, az online ismerkedés - valljuk be -, az egyszerűbb út, és sok esetben a szerelem kivéreztetése. Olyan ez, mint az online vásárlás. Egyszerűbb, mert nem kell kimenni a biztonságot nyújtó otthonból, nem kell más emberekkel találkozni, nem kell bejárni az összes üzletet, hogy megtaláljuk azt a ruhát, amit már mióta keresünk. Nem kell kétes minőségű anyagokkal bajlódni, és ha még a tizedik felpróbált ruha sem jó, nem kell szégyenszemre két hatalmas kupac ruhával kivonulni a próbafülkéből, majd csalódottan letenni a pultra, és szomorúan továbbállni. Nincs, rizikó, mert a szűrőkön be lehet állítani, hogy milyen áron, milyen méretben, milyen színű ruhát keresünk, milyen szoknyahosszal, dekoltázzsal. Ha pedig türelmesen kivárjuk a néhány nap szállítási időt, és mégsem jó, egyszerűen visszaküldhetjük, ahonnan jött, de minimális időpocsékolással és macerával tettük mindezt.

Forrás: Shutterstock

Pár évvel ezelőtt még én is lelkesen bújtam a társkeresőket. Tisztában voltam azzal, hogy ha akarok, találok magamnak randit akár minden napra is. Alaposan átnéztem minden egyes profilt, mielőtt jobbra húztam volna, szigorúan szűrtem a lehetséges jelölteket, majd a csetelések alkalmával is tovább szűkítettem a kört. Voltak is kellemes randijaim ezekről a helyekről, de valami mégis mindig hiányzott ahhoz, hogy kialakulhasson a mélyebb kötődés.

Romantikus lélek lévén mindig úgy képzeltem, hogy az első találkozás a szerelmemmel egy meghatározó pillanat lesz. Kiszúrjuk egymást egy könyvesboltban, véletlenül egymásba botlunk egy koncerten, meglátjuk egymást valahol, és mindketten pontosan tudjuk, hogy elvesztünk. Vagy egy barátság egyszer csak több lesz. Mindkét fél próbálja tagadni, de egy idő után már túlságosan egyértelmű a helyzet. Áttáncolni az éjszakát egy szórakozóhelyen egy vadidegennel, majd soha többé el nem szakadni egymástól. Ezután az ismerkedős fázis: vágy, várakozás, türelem. Kérdőjelek, majd a biztos tudat. Időt hagyni, hogy kibontakozzanak az érzelmek, és fokozatosan egyre több időt tölteni egymás társaságában, amíg már elfelejted, milyen volt az életed, mielőtt megismerted volna.

Forrás: Shutterstock

Mindezt pedig egyetlen társkereső sem adhatta meg nekem. Mindig túlságosan hidegnek és művinek éreztem ahhoz, hogy az én szívem igazán megdobbanjon, és úgy érezzem, elvesztem. Arra jó volt, hogy tapasztalatokat szerezzek, és ténylegesen biztonságos környezetben fedezzem fel, hogy milyen emberek vesznek körül. Ugyanakkor végtelenül kiábrándítók voltak számomra azok a nyitó kérdések, hogy kapcsolatot keresel vagy csak kalandot, mondjuk el egymásnak az igényeinket az első öt percben, hogy ha nem passzolunk, ne raboljuk egymás idejét feleslegesen.

Annyira megszoktuk ma már, hogy pár kattintással mindent el tudunk érni. Csak a telefonunkra van szükségünk, és a kezünkben az egész világ egy szempillantás alatt. Ha információra van szükségünk, csak elővesszük a telefonunkat. Ha ki kell számolni valamit, csak elővesszük a telefont. Nem kell elmenni bevásárolni, mert berendeljük online. Élelmiszereket, ruhákat, sminkeket, elektromos kütyüket, vonatjegyet, mozijegyet, könyvet, akármit. A fenekünket sem kell felemelni a kanapéról, mégis, néhány másodperc, 30-40 perc, legrosszabb esetben 4-5 munkanapon belül megkapunk mindent, amit csak akarunk. Az életünk jóval könnyebb lett, mint valaha.

Csak kár, hogy a szerelmet is feláldoztuk a kényelem és az egyszerűség oltárán.

Hiszel az online ismerkedés működőképességében?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.