Én és az endometriózis: ma már nem kell minden hónapban attól rettegnem, hogy elvérzek

betegség kibeszélő műtét nékül holisztikus orvoslás kezelés endometriózis természetgyógyászat gyógyulás
Hosszú utat jártam be a gyógyulásig. Óriási szerencsém volt, amiért az orvosom viszonylag időben felismerte a problémát, és még nagyobb szerencsének tartom, hogy nem a megszokott, sablonkezelést kaptam, amitől rendkívül idegenkedtem.

Idegenkedtem, mert rengeteg nőnél tapasztaltam, hogy nem a megfelelő kezelést kapták. Ettől az állapotuk pillanatnyilag javult ugyan, de számos egyéb hozadéka volt ezeknek az eljárásoknak. Nem azért kezelték őket „félre", mert bármelyik orvos mulasztott vagy hibázott volna. Egyszerűen azért, mert van egy bevált protokoll, amit alkalmaznak, s kevés az olyan doktor, aki kinéz ebből a rendszerből.

A tüneteim prózai módon kezdődtek. Megváltozott a menstruációs ciklusom, erre pedig rögtön felfigyeltem. Hiszen mi nők óriási előnnyel indulunk: minden hónapban jelzi a szervezetünk a pontos egészségi állapotunkat a menzeszünk segítségével. Ha bármi megváltozik, azonnal tudjuk, hogy gond van, és időben tudunk lépni.

A női menstruációs ciklus érzékeny műszer. Befolyásolja a stressz, a helytelen étkezés, a nem megfelelő edzés, de hat rá minden nagy érzelmi történés is, legyen akár pozitív, akár negatív. És még a környezeti, fizikai, lelki tényezőket nem is említettem.

A ciklusom egy idő után elmondhatatlanul fájdalmassá vált. Ez már nem az a kategória volt, amin egy-két görcsoldó segített volna. Akadt olyan hónap, hogy négykézláb másztam a padlón sírva, fél levél gyógyszerkombináció bevétele után is. Gyakorlatileg egy idő után ezeken a napokon csak feküdni voltam képes.

Persze, megkaptam, hogy hisztis vagyok, alacsony a fájdalomküszöböm. Miért cirkuszolok, más nők is menstruálnak és semmi bajuk...

Forrás: Shutterstock

Próbáltam megoldást találni, de tanácstalan voltam. Nem akartam a hagyományos nőgyógyászati protokoll elszenvedője lenni, hiszen pontosan láttam, mit okoz hosszú távon. Ekkorra viszont már miómám is lett, minden hónapban komoly vérveszteséget szenvedtem, ami miatt egy idő után krónikus élettani vérszegénység lépett fel nálam. Felborult a hormon háztartásom, begyulladt a pajzsmirigyem és megállás nélkül pisilni jártam.

Végül a kezembe akadt egy könyv, Női igazságok címmel.

Egy olyan szülész-nőgyógyász írta, aki holisztikus és természetes terápiákkal is foglalkozik. Mint kiderült, a fő szakterülete a természetes hormonterápia volt. Egyre növekvő izgalommal olvastam a könyvét, leesett állal. A leírtak alapján azonnal tudtam, hogy nála a helyem. Végre egy olyan szakemberhez kerültem, aki nem a tünetekre koncentrált, hanem a kiváltó okokra. Így derült ki, hogy ösztrogén dominanciám van, és minden gondomat ez okozta.

Nem szeretnék túl szakmaian fogalmazni, de egy mondat talán fontos lehet minden olyan nő számára, aki hasonló gonddal küzd.

Hosszú éveken át tartó kőkemény stressz ért, aminek következtében kimerült a mellékvesém. Ha a mellékvese kimerül, progeszteront fog lopni a szervezetből, ennek hiányában pedig kialakulnak a fent említett betegségek.

Hozzá sem nyúltak a pajzsmirigyemhez. Egyszerűen összeraktak számomra egy személyre szabott komplex rendszert. Ez a rendszer tartalmazott étrendet, ásványi anyagokat, természetes gyógyító hatású kiegészítőket, mellékvese erősítő természetes szereket és természetes progeszteront. Szinte azonnal javulásnak indultam.

A biztonság kedvéért egy természetgyógyásszal is konzultáltam, aki egy speciális, kifejezetten erre a problémára készített gyógynövénykeveréket adott.

A lényeg, hogy úgy kezeltek komplex módon, hogy az alap problémát megoldva, minden más tünetem és betegségem is elmúlt.

Ami számomra nagyon fontos volt: nem tömtek hormonokkal, nem kaptam rutinszerűen felírt fogamzásgátlót, és ami a legfontosabb: nem vették ki a méhemet.

Forrás: Shutterstock

Azóta beleástam magam a témába és nagyon vigyázok magamra. Két fontos dologról mindenképpen említést kell tennem. Az egyik, hogy bár a legtöbb betegségnek van lelki oka, az endometriózisnak és a miómának is, de fontos figyelembe venni a fizikai okokat is. Ma sajnos rengeteg ösztrogén található szinte mindenben. Ivóvízben, élelmi- és kozmetikai szerekben, sorolhatnám. Ez olyan mértéket öltött, hogy már a férfiakat is érinti (az ő számukra szintén elérhető a természetes terápia).

Szinte kiküszöbölhetetlen a hatása ennek a nagy ösztrogéndömpingnek. De a megfelelő étkezéssel, tisztító kúrákkal, mozgással, a megfelelő gyógynövények és természetes kiegészítők segítségével elkerülhetjük, hogy kialakuljon a betegség.

Ma már újra teljes életet élek. A menstruációm tökéletes, minimális fájdalommal jár és nem kell minden hónapban amiatt rettegnem, hogy majdnem elvérzek. Biztatok minden nőt, éljen a természetes lehetőségekkel, hiszen hosszú távon kifizetődőbb, mint a tüneti kezelés.

Az endometriózis lelki okairól pedig, egy következő cikkben írok.

Nyitókép: Shutterstock

Miben hiszel inkább: a modern orvoslásban, vagy a természetese módszerekben?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.