párkapcsolat kibeszélő önértékelés elvárások
Klári kifelé bámult az ablakon. Épp azon mérgelődött, mégis mit képzel magáról Máté, hogy csak úgy ráírt. Hát nem látja, hogy ő sokkal jobb nő annál, minthogy leálljon vele? Kezdett elege lenni abból, hogy csak olyan pasik találják meg, akik nem méltóak hozzá. Márpedig ő nem fog akárkivel szóba állni!

Fél óra múlva már elégedetten állt a tükör előtt. Vadonatúj márkás ruhája úgy állt rajta, mintha ráöntötték volna, a sminkje pedig szolid, mégis figyelemfelkeltő volt. „Tökéletes" – gondolta magában, amikor kilépett az utcára. Úgy vonult, mint egy királynő és közben fél szemmel azt figyelte, milyen hatást vált ki az emberekből. Élvezte a nők irigy pillantásait, elégtétellel töltötte el, hogy bármerre nézett, mindenki őt figyelte. Mindent elkövetett azért, hogy tökéletesen nézzen ki, rendszeresen járt bőrfiatalalító kezelésekre és a plasztikát sem vetette meg.

Már gyerekkorában megtanulta, hogy a szép külső mennyire fontos. Az anyukája mindig a legszebb ruhákat adta rá, és leszidta, ha véletlenül bepiszkolta magát. Úgy érezte, hogy csak akkor szeretik, ha a lehető legjobban néz ki. Magas elvárásai voltak önmagával szemben és másokkal szemben is. Volt egy hosszú listája arról, hogy az ideális férfinak milyen külső és belső tulajdonságokkal kell rendelkeznie, és nem sokan ugrották meg a lécet.

„Évek óta egyedül élek, de sebaj, nem fogok olyannal leállni, aki nem méltó hozzám" - gondolta, amikor belépett a konditerem ajtaján. Áron nagy lelkesen fogadta a recepción, egyértelmű volt, hogy odavan érte. Klári azonban még egy gyenge mosolyt sem eresztett meg, mégis mit képzel ez a srác, hisz csak egy recepciós!!!

Átöltözött, majd büszkén méregette magát a tükörben. „Ilyen alakja kevés lánynak van az edzőteremben" – gondolta. Amikor a futópadhoz lépett, meglátta Attilát, aki pár méterre tőle épp bemelegített. Többször próbált már Klárival beszélgetni, de egyrészt nem volt elég magas, másrészt mindig valami szakadt cuccban volt, Klári pedig nem állt le holmi csóró pasikkal. Aztán ott volt Gergő, akiről messziről lerítt, hogy sikeres férfi, de nem volt elég izmos és 20 perc után már fújtatott a futópadon. „Szánalmas" – gondolta Klári, bezzeg ő a maratonra készül.

Forrás: Shutterstock

Miközben már fél órája futott, észrevette Ricsit is, aki helyes volt és izmos, még beszélgetni is jókat lehetett vele, de aztán egyszer véletlenül kiderült, hogy nincs diplomája, ez pedig kizáró ok volt Klárinál. Ő jogi egyetemet végzett, csak nem fog leállni valakivel, aki nem tanult tovább. Persze a srác bepróbálkozott még néha, nem igazán érezte, hogy ők ketten nagyon nincsenek egy szinten.

Klári nem is értette ezeket a pasikat. Hát nem látják, hogy ő mennyire tökéletes, mégis hogy merészelnek udvarolni neki? Még őt hozzák kellemetlen helyzetbe, mert újra és újra nemet kell nekik mondania. Ha őszinte akart lenni magához, valójában nem sok olyan férfiba botlott élete során, akinél azt érezte, hogy méltó társa lehetne. Esetleg Tomi, benne majdnem minden megvolt, de ő meg megcsalta, így pár év után szétmentek. Utána csináltatta meg a melleit, feltöltette a száját és heti ötször edzeni járt.

43 éves volt, de nagyjából harmincnak nézett ki. A teste azonban ezt nem tudta, megállíthatatlanul ketyegett a biológiai órája. A nőgyógyász is nyomatékosan közölte vele, ha gyereket akar, most vagy soha.

„De hát kitől??? Hisz csupa tökéletlen férfi rohangál a világban. Márpedig az én gyerekemnek egy tökéletes apa dukál!" – gondolta, amikor Máté megjelent az ajtóban. Klárinak rögtön eszébe jutott a reggeli üzenet, melyben a férfi vacsorázni hívta. De Máté szóba sem jöhetett, hisz ő nem áll le olyannal, aki nem elég sikeres. Máté helyes és kedves, saját vállalkozása van, de túl egyszerű hozzá. „Nem tehetek róla, egyszerűen nem vagyunk egy szinten..." – gondolta és futott tovább.

Nyitókép: Shutterstock

El tudod képzelni, hogy egy nálad alacsonyabb végzettségű emberrel kösd össze az életedet?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.