magazin rajongás kibeszélő energiavámpír párkapcsolat férfiak kapcsolat bumeráng férfi hiúság
Van az a férfitípus, aki nagy elánnal berobban az életünkbe, aztán persze nem akar semmi komolyat, úgyhogy hamar felszívódik, majd pár hónap múlva megint feltűnik. Általában úgy jelentkezik be újra és újra, mintha ezzel az égvilágon semmi gond nem lenne, és egyáltalán nem érti, nekünk ezzel mi a problémánk.

Nemrég mesélte az egyik barátnőm, hogy a srác, akivel pár hónapig randizott, megint bejelentkezett nála. Nem igazán értette a dolgot, hiszen nem barátsággal váltak el. Őt kifejezetten megviselte a szakítás, de a srác nem mérte fel a helyzet súlyát. Pár hét elteltével úgy írt rá a barátnőmre, mintha ez a legtermészetesebb dolog lenne a világon. Valószínűleg rátört a magány és egy nő társaságára volt szüksége, de kérdem én, miért egy olyan nőnél kell bepróbálkoznia, akit pár hete komolyan megbántott?

Persze ez egyáltalán nem egyedi eset, az én életemben is számos férfi akadt, aki, mint egy bumeráng, újra és újra bepróbálkozott nálam. Mondanom se kell, nem egy komoly párkapcsolat lebegett a szemeik előtt, és ilyenkor nagyon résen kellett lennem, hogy ne dőljek be a szép szavaknak. Ez akkor volt a legnehezebb, amikor egy olyan férfi ostromolt újra és újra, aki amúgy nagyon bejött nekem, de tudtam nagyon jól, mire megy ki a játék. Lássuk be, a férfiak hajlamosak kiszínezni a valóságot, csak hogy célt érjenek nálunk.

A férfi, aki épp unatkozik és női társaságra vágyik

Nem is feltétlenül mindig az volt a cél, hogy ágyba vigyen valakit. Nyilván a férfiak is érző lények, nekik is szükségük van arra, hogy valaki meghallgassa őket.

Ilyenkor van az, hogy egy unalmas vasárnap délután fogják a telefonjukat és végigpörgetik, mégis kit tudnának elhívni egy italra, kitől kaphatnának egy kis női energiát.

Ha meg még szex is van, az már csak hab a tortán. Persze van az a típus is, akinek kifejezetten csak egy hancúr lebeg a szeme előtt. Ezzel sincs semmi gond, csak akkor nem kell úgy előadni a dolgokat, mintha komolyak lennének a szándékai.

Forrás: Shutterstock

A férfi, aki időről időre felméri, még hatással van-e rád

Volt egy exem, aki időről-időre bejelentkezett nálam, akkor is, ha épp párkapcsolatban élt. Rövid kapcsolat volt a miénk, én halálosan odavoltam érte, ő pedig fürdőzött a csodálatomban. Egy hónap után aztán szakított velem, de elengedni nem tudott, így pár havonta rám írt, hogy vagyok és minden egyes alkalommal biztosított arról, hogy sokat gondol rám. Évekig áltattam magam azzal, hogy ebből még bármi lehet, s egyszer rájön, én vagyok számára az igazi, de aztán szép lassan leesett a tantusz. Valójában azért jelentkezett be nálam, mert le akarta csekkolni, hogy még mindig odavagyok-e érte, vajon ki tudja-e belőlem váltani azt az érzést, amit a kapcsolatunk legelején. Bár én sosem kellettem neki igazán, az egójának szüksége volt a rajongásomra.

A férfi, aki nem érti a nemet

Ő a legidegesítőbb. Egyszer már nemet mondtál neki, de nem hajlandó tudomásul venni. Pár hét után újra bepróbálkozik, bízva abban, hátha meggondoltad magad. De, ahogy a férfiak sem változnak meg csak úgy, a nők sem gondolják meg magukat egyik pillanatról a másikra. És bár az a mítosz kering, hogy a női nem! sokszor igent jelent, én azt gondolom, ezek a férfiak leginkább házhoz mennek a pofonért. A nem ugyanis a legtöbb esetben újra egy nem lesz.

Próbálkozni lehet, ezzel leginkább akkor van a baj, ha egy olyan férfi csinálja ezt veled, aki iránt érzéseket táplálsz, és bár többször csalódtál már benne, mégis minden egyes alkalommal, amikor bejelentkezik, újra reménykedni kezdesz. Ilyenkor kell okosnak lenned és tudatosítanod magadban: ha valaki valójában téged akar, akkor bele fog állni a kapcsolatba és nem manipulál össze-vissza. A bumeráng férfiak a legtöbb esetben csak energiát szeretnének nyerni tőled és nem téged akarnak. Így akkor vagy önmagad legjobb barátja, ha éles határt húzol és nem dőlsz be a szép szavaknak.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.