magazin kibeszélő férfi randi párkeresés
Hogy melyik nemnek könnyebb párt találni? Nem is olyan egyszerű a kérdés! Ha egy nőt kérdezünk meg erről, valószínűleg azt mondja, a nőknek nehezebb. Ha egy férfit kérdezünk, azt fogja válaszolni, hogy a férfiaknak sokkal nehezebb.

Úgy gondolom, hogy párt találni sosem volt nehéz ügy. A társkeresők tele vannak szerelemre és elköteleződésre vágyó szinglikkel, és lényegében minden bokorban találhatunk valakit, ha igazán akarjuk. Már csak az a kérdés, milyen lesz az a pár.

Ha pusztán a randizásnál, a keresgélésnél maradunk, valljuk be, egyik nemnek sem feltétlenül könnyű a dolga, és hatalmas szerencse kell ahhoz, hogy olyan embert fogjunk ki, akivel tényleg minden klappol. Főleg a mai világban, amikor egyre nagyobb a népszerűsége a társkereső appoknak, amik által az ismerkedés első fázisa csupán a külsőségeken múlik. Így az első benyomásnál nagyon nehéz megállapítani azt, milyen emberrel kezdünk ismerkedni.

Ilyenkor valószínűleg sokkal inkább lutri a keresgélés, hiszen egy képről lehetetlenség feltérképezni, milyen a másik hangja, milyenek a gesztusai, a mimikája, de sok esetben még azt is, hogy a platformokra feltöltött képek mennyire vannak köszönőviszonyban a valósággal.

Ebben a tekintetben úgy gondolom nincs számottevő különbség abban, kinek nehezebb a párkeresés. Ahogy a nőknek, úgy a férfiaknak is ugyanannyira meglepetés az, hogy kivel fognak találkozni az első randin. Az interneten - főleg az ismerkedés elején - egészen könnyű elrejteni azt, ha nárcisztikus, pszichopata, ha bunkó a pincérekkel, ha sosem ad borravalót, ha nem tiszteli az ellenkező nemet.

Forrás: Shutterstock

A férfiaknak nehezíti az ügyet az, hogy mi van, ha az aktuális randipartner csak a férfival járó anyagi javakat tartja szem előtt. Ráadásul - eltávolodva az online tértől - alapvetően ők a kezdeményező fél, ők azok, akik randira hívnak, akiknek ki kell találni a "megfelelő" randi programot. Ha maradunk annál az elgondolásnál, miszerint "végső soron mindig a nő választ", akkor a férfiakban sokkal inkább jelen lehet a megfelelési kényszer, hogy ő legyen az a szerencsés, aki elnyeri a randipartner szívét.

Emellett viszont a nőknek sem egyszerű a helyzete. Egyrészt, akarva-akaratlanul, de az első randik alatt ott motoszkál az ember lányának a fejében, hogy vajon tényleg egy rendes srácot sodort elé a szél, vagy esetleg egy baltás gyilkost. Mikortól érezheti biztonságban magát valaki mellett? Ott van az akaratlan matekozás, hogy hányadik randin "illik" lefeküdni valakivel. Ha már az elsőn megtörténik - bár mindkét fél akarta és benne volt - még mindig fennáll a lehetőség, hogy a férfi másnapra már úgy kel fel, hogy "hoppá, ez túl könnyű volt", és száll is a következő virágra. Ha viszont sokáig húzza, akkor a férfi azért veszíti el az érdeklődését.

Sokan a változó világot hibáztatják azért, mert sikertelenek a szerelemben. Hiszen ma már nem lehet odamenni egy nőhöz és leszólítani, mert rögtön zaklatásnak veszi. Vagy: a férfiak ma már annyira lusták, hogy még csak megszólítani sem képesek egy nőt. Vagy csak valahol időközben elcsúszik a kommunikáció, az egyik fél napokra, hetekre eltűnik, esetleg furcsa, félreértett mondatok okozzák a bimbózó szerelmek halálát. Pedig ez valójában megint csak egy szűrő. Hiszen ha ennyire alapjaiban különbözik két ember kommunikációja, hogy már a kezdetek kezdetén csak összezavarodottság van, és félreértés követ félreértést, és képtelenség eldönteni, hogy a másik mit akar, akkor a válasz valószínűleg az ügy elengedésében rejlik.

Nem hiszem, hogy lehet mérlegelni, melyik nemnek könnyebb vagy nehezebb párt találni. Mindkét oldalnak megvannak a maga nehézségei, és felesleges ujjal mutogatni egymásra, hogy "neked a könnyebb, mert te vagy a férfi" vagy "neked a könnyebb, mert te vagy a nő". Ha ténylegesen könnyű lenne megtalálni a szerelmet, és sosem okozna fejtörést, vagy sosem törnék össze a szívünket, hogy szerezhetnénk meg azokat a tapasztalatokat, amik hozzásegítenek ahhoz, hogy végül megtaláljuk a számunkra megfelelőt?

A férfiaknak vagy a nőknek könnyebb párt találni?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.