magazin nők kibeszélő frizura drasztikus hajvágás
Többször olvastam arról korábban, hogy a nők általában akkor változtatják meg drasztikusan a frizurájukat, amikor hatalmas csalódás vagy változás következik be az életükbe. Ezt nem hittem el addig, amíg egy szörnyű időszak után a középhosszú hajamat teljesen rövidre le nem vágattam.

Régebben mindig azt mondogatta a nagymamám, hogy egy lánynak mindig legyen szép hosszú a haja, mert a haj a nő ékessége, az egyik fontos jegy, amitől egy nő nőnek érezheti magát. Ha valaki megválik a hosszú hajkoronájától, akkor biztosan óriási változáson megy keresztül. Hosszú évekig nem gondoltam a nagymamám szavaira, egészen három évvel ezelőttig, amikor a vállig érő hajamtól minden áron szabadulni akartam.

Szerelmi csalódások hada volt mögöttem, úgy éreztem, hogy csak arra kellek a férfiaknak, hogy kihasználjanak és aztán, mint egy rongyot, eldobjanak. Vonzottam magamhoz a nárcisztikus barmokat, akik addig voltak kedvesek és figyelmesek, ameddig nekik jól esett és miután megkapták azt, amire vágytak felszívódtak vagy agresszívak lettek és lekezelően bántak velem. Persze, mindezt én hagytam nekik és mindig magamat hibáztattam, azt gondoltam, hogy megint én rontottam el valamit.

Mindig az aktuális hülyét helyeztem előtérbe magam helyett és aztán csodálkoztam, mikor összetört szívvel egyedül maradtam. A sokadik eset után mindennek éreztem magam csak nőnek nem. Azt éreztem, hogy nem vagyok senkinek elég és engem nem lehet szeretni.

Forrás: Shutterstock

Elegem volt, azt éreztem, hogy ez nem mehet így tovább, változásra van szükségem. Véget akartam vetni ennek az időszaknak, lezárni és végre magam mögött tudni. Ehhez viszont kellett egy drasztikus lépés, amellyel nemcsak magamnak, hanem a világnak is üzentem. Napok óta éreztem, hogy zavar a hajam, olyan, mintha a terheimet, a fájdalmaimat a hajszálaim cipelnék, és miattuk nem tudok továbblépni.

Napokig agyaltam rajta, végül elmentem a fodrászomhoz és levágattam. Nem érdekelt milyen fazon lesz, jól fog-e állni, mit fogok vele kezdeni, csak azt akartam, hogy tűnjön el, vágják le a hosszú tincseimet. Abban bíztam, hogy velük együtt a gondjaim is távozni fognak.

Megtörtént. Amint kiléptem a fodrásztól megkönnyebbültem. Nem érdekelt, hogy nézek ki, csak az, hogy végre elengedtem valamit, ami már régóta nyomta a vállamat. Imádtam az új frizurámat, szabadnak éreztem magam és bár fájtak az elmúlt hónapok történései, úgy éreztem, hogy a gyógyulás útjára léptem.

Ami a legérdekesebb, hogy csak addig tetszett és éreztem magam jól rövid hajjal, amíg a sebek gyógyultak. Amint újra elkezdtem jól érezni magam a bőrömben és kezdtem újra talpra állni, egyre inkább zavart a rövid hajam. Hiányzott a nőiességem, vissza akartam kapni.

A hajam csak nőtt és nőtt, én pedig élveztem a mindennapokat és nyoma se volt már a keserű hangulatomnak. Nem sokkal ezután rám talált a szerelem és azt éreztem, tényleg a helyemen vagyok. Akkor tudtam, hogy többé nem akarok rövid hajat. Legalábbis azt az érzést, ami kiváltotta belőlem, hogy levágassam, azt soha többet nem akarom.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.