magazin kibeszélő párkapcsolat szakítás ex
Szakításkor, főleg ha az egykori szerelmesek együtt éltek, mindig problémás kérdés, hogy kinél és mi marad. Egyes tárgyaknál, eszközöknél könnyen megegyezik a két fél, de mi van, ha konfliktus születik „apró cseprő" ügyekből? Összegyűjtöttem néhány olyan szituációt, amikor a szakítás után komoly fennakadást okozott néhány tárgy hiánya, mint a mikró, az olló vagy akár a hűtőmágnes készlet.

Hol vannak a hűtőmágnesek?

Fanatikusan gyűjtöm a hűtőmágneseket. Még a nagypapámmal kezdtük el a gyűjteményünket gyarapítani, eldöntöttük, hogy bárhol járunk, legalább egy mágnes hazajön velünk. Igen ám, de az exemmel is folytattuk ezt a szokást, főként azért, mert én egyfajta romantikus cselekvésként gondoltam rá. A együtt töltött két év alatt számos helyen jártunk, például Norvégiában és Jordániában is, ahol a különleges élményeken kívül pár hűtőmágnest is beszereztünk. A szakításunkkor feltűnt, hogy mire hazaértem, üres volt a hűtő ajtaja: egyetlen hűtőmágnesem sem maradt. Eszmei értékük volt, erre volt képe őket elvinni? Na, még mit nem! Azonnal felhívtam, hogy postázza el a mágneseket, mert ebbe semmi pénzért nem megyek bele.

Még egy forró teát sem tudok inni, miért?!

Az üres lakásba hazaérve teljes mértékben kiborultam. Mintha nem is éltünk volna egy évig együtt a közös otthonunkban. Sokkoltak az üres terek, a makulátlan rend vagy, hogy minden tökéletesen a helyén volt. Üvöltöttem, sírtam, borzasztóan fájt az „új" otthonom látványa.

Amikor elfogytak a könnyeim, úgy gondoltam, hogy iszom egy forró teát, hátha megnyugszom tőle. Amikor a bögrét beraktam volna a mikróba, annak hűlt helyét találtam. Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek. Végül a gondolat, hogy még egy tea sem jár nekem osztályrészül, ismét előhívta a könnyeimet és képes voltam 20 percig ezen sírni.

Végül megfogtam a lábasom, amiben egy hétre elegendő húslevest szoktam csinálni és főztem benne teát. Úgy gondoltam, hogy három liter teával biztosan kitartok egy darabig.

Romantikus ajándékok, amiknek lába kélt

Egy shoppingolás alkalmával egyből szerelmes lettem a polcról rám mosolygó, zsemle színű, óriás plüssmackóba. Gyerekkoromban is imádtam plüssállatokkal játszani, és ha a párom gyűjtheti a kisautókat, akkor nekem is lehetnek hóbortjaim. Aznap még hazavittük a plüsst, amit rajongásig imádtam. Amikor szétmentünk a pasimmal, meglepetésemre ezt is bedobozolta és elvitte magával.

Hogy egy 30 éves férfinak mi szüksége van egy óriás macira, arra azóta sem jöttem rá...

Ám még kellemetlenebb volt, amikor azzal hívott fel, hogy vissza kell kérnie a tőle ajándékba kapott mobiltelefonomat. A születésnapom előtt, a régi készülékem egyik pillanatról a másikra meghalt, és ő egy új telefonnal lepett meg, amit el sem akartam fogadni, de ragaszkodott hozzá. Így, amikor vissza akarta kérni, gondolkodás nélkül közöltem vele, hogy azonnal felejtse el ezt a badarságot, hiszen ajándék volt. Még mindig fogom a fejemet, hogyan tudtam ezt a másfél évet vele tölteni.

Forrás: Shutterstock

Utált vasalóm! A soha viszont nem látásra!

Az exem azt mondta, ha odaviszek valamit a lakásába, akkor garantáltan minden ott fog maradni. Először nem vettem komolyan, aztán három évvel később, amikor úgy döntöttünk, hogy szakítunk, sokkolt a költözéshez való hozzáállása. Kötötte az ebet a karóhoz és nagyon sajnáltam, hogy a drága jó kávégépem végül nála maradt. De a rosszban volt némi jó is, hiszen nála hagytam a vasalómat, amit mindig is utáltam, így külön öröm volt, hogy végre megszabadulhattam tőle.

Eljegyzési gyűrű? Irány a zálogház!

Az első komoly párkapcsolatom 4 és fél évig tartott, de mivel a szakítás után jó volt a kapcsolatunk, közös vállalkozásba kezdtünk és megnyitottuk az első boltunkat. Még az első héten, amikor az üzletet berendeztük és a munkálatok folytak, a gyűrűket leraktuk a pénztárgépre, és azok érintetlenül álltak ott egy évig. Az exemnek támadt egy ötlete, hogy számítsuk be a tört arany gyűrűket, és osztozzunk meg a pénzen. Megtehette volna, hogy a megkérdezésem nélkül cselekszik, de korrekt volt és azóta is jót nevetünk az egészen.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.