magazin kibeszélő szexi fehérnemű randi önszeretet
Ha valaki megkérdezné tőled, hogy szereted-e magad, mit válaszolnál? Őszintén ki tudnád mondani azt, ami benned van, vagy már az is nehezedre esik, hogy csak elgondolkozz a kérdésen?

Megtanultuk, hogy magunkat szeretni gáz. Ha azt mondom, hogy szépnek látom magam, az olyan, mintha azt mondanám, öntelt vagyok. Ha azt mondom, hogy szeretem és elfogadom a testem, valaki biztos rámutat egy részemre, ami viszont neki nem tetszik, és szerinte dolgoznom kellene azon. Ha azt mondom, hogy elégedett vagyok az életemmel, az mások szemében rögtön nagyzolásnak tűnik. Ha pedig azt állítom, hogy saját magam, az egészségem, a boldogságom érdekében edzek, valaki biztos, hogy félig viccesen megjegyzi, hogy tuti a pasiknak akarok tetszeni.

Pedig akár tetszik, akár nem, mind a saját testünkben és elménkben éljük le az életünket. Akkor pedig már jobb lenne, ha azt nem úgy tennénk, hogy minden áldott nap ostorozzuk magunkat valami miatt, és kár folyamatosan gyűlölettel fordulni magunk felé. Egy rossz párkapcsolatból van lehetőségünk kilépni. Ha saját magunkkal rossz a kapcsolatunk, az már teljesen más.

Aláírom, sokszor mindenki sokkal jobbnak tűnik nálunk. Sokkal sikeresebbnek, bátrabbnak, belevalóbbnak, szebbnek, okosabbnak. Sokszor fárasztó a saját fejünkben lenni, és kívánhatnánk, hogy bárcsak egy kicsit más fejében lennénk, de ez nem így működik. Eljött az idő ahhoz, hogy újra megtanuljuk szeretni és elfogadni magunkat.

Már egy ideje észrevettem, hogy ha valamit nem szeretek magamon/magamban, hajlamos vagyok arra, hogy megpróbáljam minél inkább elrejteni azt szem elől. Sokáig zavart, hogy a testem nem úgy néz ki, ahogy szerintem kellene, ezért folyamatosan ostoroztam magam. Mivel tele voltam gyűlölettel magam felé, nem esett jól foglalkozni a problémával. Inkább az volt a taktikám, hogy tíz éven keresztül a strandok és a fürdőruhák közelébe se mentem, nehogy valaki másnak is feltűnjön, ami nekem nem tetszik. Végül viszont annyi testpozitív tartalom jött velem szembe, hogy úgy döntöttem, megtanulom értékelni a külsőmet. Miután elindultam az önelfogadás rögös útján, és elkezdtem szeretettel fordulni magam felé, sokkal könnyebbé vált rendszeresen eljárni edzeni, és odafigyelni az egészségemre. Mivel, amit szeretek, annak jót akarok - igaz? Amíg csak gyűlöltem és ostoroztam magamat, esélyem sem volt tartósan változtatni.

Forrás: Shutterstock

Saját magunk szeretete nem megy egyik pillanatról a másikra, pláne, ha azt sem tudjuk, hogyan kezdjünk hozzá. Vannak viszont olyan, mindennapi apróságok, melyek segítségével könnyebb nekiállni ennek a nemes feladatnak.

Ne hasonlítsd magad máshoz

Ismerd fel, hogy csak egy van belőled, és gondolj bele abba, hányan irigyelnek téged valamiért. Legyen az a hajad, a szemed, az alakod, az ízlésed, az eszed, akármi.

Hagyd magadat hibázni

Mindannyian hibázunk, így bár nehéz elfogadni, de akaratlanul is egy rakás dolgot elrontunk életünk során. Nem csak te vagy én, hanem mindenki. Csak, ahogy te sem, más sem szereti feltétlenül nagy dobra verni, ha valami nem úgy sikerül, ahogy eltervezte.

Vidd el magadat randizni

Minőségi időt nem csak másokkal lehet tölteni. Vidd el magadat kávézni, sétálni, vagy nyaralni.

Lepd meg magadat

Ki mondta, hogy nem vehetsz magadnak virágot? Sőt, ne csak a randis estékre tartogasd a szexi fehérneműt, és ne csak akkor borotváld a lábaidat, ha "muszáj". Dobd ki végre az exeid pólóit, amiket már csak otthon hordasz titokban, és lepd meg magadat szép és kényelmes otthoni ruhákkal. Ha megtiszteled magadat azzal, hogy önmagad miatt is odafigyelsz arra, hogy nézel ki, hidd el, hogy sokkal jobban fogod érezni magadat.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.