szerelem kibeszélő magazin párkapcsolat ismerkedés gyanakvás féltékenység
Sokszor érzem azt, hogy a gyanakodásommal elriasztom magamtól a férfiakat. Néha már egy bimbózó kapcsolat elején utat tör magának a bizonytalanság rémisztő csírája, amivel sokszor nem tudok mihez kezdeni, mivel nem tudatosítom magamban, hogy megint elijeszthetek valakit ezzel a viselkedésemmel.

Sokat gondolkodtam azon, vajon ez az állandó gyanakodás milyen forrásból táplálkozik. Bizonyára a korábbi tapasztalataim miatt van ez az egész, amikor az életem nagy szerelmének hitt férfi megcsalt. Tette mindezt úgy, hogy én még csak nem is gyanakodtam. Nem voltak jelek, amikre egy nő azt mondaná, hogy itt valami készül, valami nincs rendben.

A bomba akkor robbant, amikor végül a saját szememmel láttam, mi történt. Hogy véletlenül vagy sem, azt már magam sem tudom. Emiatt azóta a gyanakvásom megsokszorozódott, és amit korábban nem vettem észre, - mert rózsaszín mámorban úsztam -, az most hatványozottan előjött és a folyamatos gyanakodás folyton ott kacsintgat a vállam fölött, és olyankor "csap le", amikor azt nem várom. Úgy is fogalmazhatnék, hogy ilyenkor kibújik belőlem az állat.

Ezzel pedig nemcsak az én életemet nehezítem meg, hanem a másik fél türelmét is próbára teszem. Nyilván én sem azzal kezdem az ismerkedéseimet, hogy az aktuális randipartneremnek elmesélem, miért is vert gyökeret a lelkemben ez az érzés, amitől próbálok szabadulni. A lelkünk számtalan terhet cipel, amelyektől sokszor nehezen szabadulunk, hacsak nem jön egy olyan férfi, akiben teljesen megbízunk és átadjuk magunkat a szerelem rózsaszín mámoros érzésének.

Azt szeretném elérni, hogy sikerüljön végre úgy beleengednem magamat egy kapcsolatba, hogy ne azon agyaljak, mikor csalnak meg, egyáltalán csak velem randizik-e az aktuális partner, vagy esetleg másoknak is csapja a szelet.

Forrás: Shutterstock

Egy ideje már dolgozom magamon. Úgy érzem, csak így tudom megváltoztatni a bennem munkálkodó érzéseket. Nem szeretném ezeket csírájában elfojtani magamban, hiszen előbb vagy utóbb úgyis a felszínre törnek. Azáltal, hogy megpróbálom a sérelmeimet hátrahagyni, csak magamnak segítek. Sok mindent a múltban hagytam már, így ezeket a rossz érzéseket is. Persze érdemes átgondolni, mi az, amit elrontottam, vagy mi az, amin változtatnom kellene, de semmit sem szeretnék túlgondolni, ugyanis egy idő után rögeszmévé is válhatnak ezek az érzések. A helyére kell tennem ezeket, még mielőtt elhatalmasodnának rajtam.

A gyanakodás sok mindenből fakadhat. Bizonytalankodunk és az önbecsülésünk nincs a helyén, ez pedig kellőképpen fel tudja borítani a lelkünk egyensúlyát, és a lelki tünetek végül testi tüneteket idézhetnek elő.

Ezért fontos, hogy még időben tudatosítsuk magunkban ezeket az érzeteket. Miután "megrágtuk" mindet, engedjük is el azokat, hiszen így nemcsak a mi, de a jövendőbeli párunk élete is sokkal könnyebb lesz. Emellett az sem elhanyagolható szempont, hogy így legalább nem ijesztjük el őt idő előtt.

Nyitókép: Shutterstock

Te is szoktál gyanakodni a párodra?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.