szerelem kibeszélő magazin barátnő kapcsolat ex
Remélem, te már egy sokkal jobb embernek ismered, mint amilyennek én ismertem. És azt is, hogy mindketten nagyon boldogok vagytok, én megtettem minden tőlem telhetőt, a saját épségem árán is. 

Amikor eljöttem tőle, olyan volt, mintha hosszú idő után újra kapnék levegőt. Mint felérni végre a víz felszínére. Tudom, hogy talán ez most számodra hihetetlenül hangzik, de hosszú hónapokba telt, mire ismét visszataláltam önmagamhoz. Ahhoz az emberhez, akinek a napjai nem csak a másik körül forognak, aki nem azért izgul, erőlködik minden percben, hogyan rángassa ki a párját a gödörből újra meg újra. Rá kellett jönnöm, ki is vagyok én, hogy végre magamért is megtegyek dolgokat. Nehéz volt hozzászoknom ahhoz, hogy lehetek boldog, de ami ennél is fontosabb, megengedhetem magamnak, hogy szomorú legyek, és hogy az én problémáim sem semmiségek. Az én bajaim ugyanis szerinte azok voltak. Ezt a hozzáállást kaptam tőle - cserébe a támogatásomért.

Nem az ő hibája, a skorpiót sem hibáztatjuk, ha megmar, maximum magunkat, amiért olyan balgák voltunk, hogy elhittük, nem fog.

Tudtam, hogy csak magamat okolhatom, és annál dühösebb lettem, minél több dologról ismertem be, hogy hazugság volt. Persze, én voltam az, aki hazudott, megdöbbentő, milyen sokáig képes áltatni magát az ember. Most azonban már látom, hogy a kapcsolatunk csak róla szólt, én pedig szépen asszisztáltam hozzá. Támogattam, mert hittem - és ezt ma is hiszem -, ez egy szerelem igazi értelme, hogy felemeljük egymást. Segítettem, hogy leküzdje az önbizalomhiányát. Az már mindegy volt, hogy végül ezt az én összetörésemmel érte el.

Forrás: Shutterstock

Ösztönöztem a sportolásra, eljártam vele futni, pszichológushoz, közben persze mindent megtettem azért, hogy olyan nő legyek, amilyenre vágyik.

Ha combfixet kellett húzni, már rajtam is volt, akkor is, ha sírva vettem fel. Ha nem teljesített, meggyőztem arról, hogy nem számít. Persze én kegyetlen visszautasításokat kaptam, és folyamatosan azt éreztem, nem vagyok elég szexi számára. Finom utalásokkal biztosított is arról időről-időre, hogy ez így is van.

És mit csináltam én? Még keményebben próbálkoztam.

Be akartam bizonyítani, hogy elég jó vagyok, miközben folyamatosan segítettem, hogy elérje minden célját.

Azt hittem, hogy a sikerei majd a mi kapcsolatunkban is elrendezik az egyenetlenségeket, hiszen a legtöbb problémánk az ő önbizalomhiányából fakadt, ezért tűnt logikusnak az, hogy minden erőmmel rá és csakis rá koncentráljak. Fel kellett ismernem, hogy ha megfeszülök is, mellettem soha nem lesz olyan férfi, amilyen lenni akar, egyszerűen azért, mert én kapartam fel a padlóról, és nem bírta elviselni a gondolatát annak, hogy láttam a leggyengébb pillanataiban. Az egója ezzel nem tudott mit kezdeni. Ezért kaptam sértegetést a segítségért cserébe, ezért éreztem úgy, hogy ugyan nem tudom már, ki vagyok nélküle, de arra az emberre sem ismerek rá, aki mellette vagyok. Összecsomagoltam hát, és eljöttem.

Olyan biztos lábakon azért még nem állt nélkülem, hogy ne akarjon érzelmi zsarolásokkal visszacsábítani, de akkorra már megízleltem, milyen is a szabadság,

és végre azt is láttam, milyen ő valójában. Semmivel nem tudott volna rávenni a folytatásra.

Remélem, hogy te már nem egy ilyen embernek ismered. Remélem, hogy mivel te nem láttad a padlón, nem is keltesz benne kisebbségi komplexusokat. Tulajdonképpen remélem, hogy melletted az a férfi tud lenni, aki lenni akar, mert én megtettem, ami tőlem telt. Szívesen.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.