támogatás szponzor kibeszélő férfi magazin siker mentor önszorgalom Egyedül nem megy
Annyit hallani a szlogent, hogy minden sikeres férfi mögött áll egy erős nő - általában a feleség -, aki mos, vasal, ebédet főz, és szó szerint a férje alá tolja még a széket is, kispárnástul. De mi a helyzet azokkal a férfiakkal, akik a sikeres nők mögött állnak közvetlenül? Mert hát, ilyen is van.

Politikusok, nagy karriert befutó férfiak, családapák, férjek - mind sikeresek. Mármint, akikről hallani a hírekben, és akikről az üzleti magazinok címlapján olvashatunk. Na és ott vannak a mögöttük meghúzódó nők, akikről pedig kevesebbet tudunk, mégis szereplői az említett ,,csomagnak." Lerágott csont a téma, mondanák oly sokan. Valljuk be, van benne valami, ezért én most mást hoztam nektek. Beszéljünk azokról a férfiakról, akik a népszerű, sikeres, magas beosztású nők mögött állnak.

Hallottátok, hogy különdíj is van már erre Magyarországon? Azoknak az aranyembereknek, akiken sok múlik, hogy az imádott nő, akivel együtt élnek, sikeres és boldog legyen? Ez a kettő nagyban összefügg egymással. Akkor lehetünk igazán sikeresek a munkánkban, ha közben boldogok is vagyunk, legalábbis igyekszünk azok lenni.

Egyedül nem megy, szokták mondani, és a nagy számok törvénye alapján is inkább azt látni, hogy a legtöbb sikerben rejlik még valaki. Egy fantomarc, egy titokember, aki támogat a háttérből. Tudom, hogy a kivétel erősíti a szabályt, így kérem, senki ne kövezzen meg a leírtakért.

Most azokról írnék, akik tisztességesen megdolgoznak a pénzükért, és itt valóban a tisztességes munkán van a hangsúly. Több évig tanultak, és eleget tettek azért, hogy odáig jussanak, ahol most vannak. Nagy ritkán egyedülálló nőt is találni, aki mellett nincs senki. A csúcsra jutott, és ott is maradt éveken át. Aztán, hogy ennek mi volt az ára, az már más kérdés.

És ott vannak azok a nők, akik sikeresek, szépek és boldogok is. Ők viszont szükségét érzik a családnak, fontosnak tartják a párkapcsolatot és számukra kell egy bázis, egy biztonságos háttér. Az általános hiedelem talán még mindig úgy tartja, hogy a sikerorientált nő csak a munkájának él, se kutyája, se macskája, de még egere sincs. Ám ez nem így van, hiszen számos vállakozói-konferencián megfordultam, ahol a jelenlévő hölgyek rácáfoltak: többségük szerint szükség van a harmonikus családi életre ahhoz, hogy a munkahelyükön sikeresen teljesítsenek.

Forrás: Shutterstock

És történetesen itt jön a képbe az a férfi, akit én ismerek, aki egy mintaférj, jó apa és ami a legfontosabb, fantasztikus háttere annak a nőnek, akit szintén régről ismerek. A barátnőm mindig is okos volt, az a fajta született tehetség, aki nem túl házias, nem túl pedáns, de a sikerért sok mindent hajlandó megtenni. Képzi magát, tanul, és úgy szívja magába a tudást és rakja zsebre a diplomáit, mintha kötelező lenne. Szóval, ennek a nőnek a férje a házi szponzor, - mi csak így hívjuk magunk között, amúgy cuki pasi -, akit nem kell megfizetni, aki sokat belefektetett a feleségébe. Na, nem úgy! Amúgy meg, ha mégis, akkor meg mi van?

Legalább szeretik egymást és működik a kémia, az is valami a mai világban. Sőt, nagyon is becsülendő dolog, mert annyi ideje együtt vannak, hogy nekem már a fele is sok lenne. De ők ilyenek, született romantikusok, akiket az Isten is egymásnak teremtett. Emellett a férjnek még egy jól menő szakmája is van, ami hozott annyit a konyhára, hogy a barátnőcském simán kitanulhatta a sikert szép lassan a férje finanszírozásával. De tény, hogy mára fordult a kocka. A feleség viszi a pálmát, konferenciákra jár, sokat utazik külföldre és tolja haza a pénzt. Talicskaszámra.

De Lajos nélkül nem lenne sehol. Mert míg ő tanult, iskolába járt és vizsgázott, képezte magát és csúcsra vitte az álmait, addig a férj, apuka és szerelmes társ megadta az alapokat számára. Hűségesen várta éveken át haza, késő estékbe nyúló napokon vacsorával, meleg ággyal és forró ölelésekkel. Lajos nélkül a barátnőm még mindig az a kis álmodozó lány lenne, aki mellé pont egy ilyen Lajos kellett. Mert majdnem minden sikeres nő mögött áll egy támogató, szerető férfi. Majdnem mindig. Ha te is ilyen vagy, mint Lajos, és magadra ismertél, írdd meg nekünk. Ha pedig Lajos feleségére hasonlítasz, mármint az életsztoriddal, akkor is írj egy sort.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.