család párkacsolat anyós meny konfliktus
Nincs egyszerű dolga annak a nőnek, aki az anyósával nem tud megfelelő és harmonikus kapcsolatot kialakítani. Vajon mi lehet az oka az örökös harcoknak?

Az anyósok és menyek közötti konfliktusok sokszor szültek már humoros és kevésbé mókás szituációkat. De vajon mi az oka az olykor létrejövő, heves és parázs vitáknak?

Érdemes megtalálni és megérteni a mélyben húzódó okokat. Miért történhet meg az, hogy egyes családokban az anyós és a meny sosem találja egymással a közös hangot?

Egy fiatal nőnek rengeteg mindenben meg kell felelnie a szerelme édesanyjának. Ahhoz, hogy az anyukával gyümölcsöző kapcsolatot alakítsunk ki, fontos, hogy érezze rajtunk, a fiát őszintén szeretjük. Ezt egy édesanya rögtön kiszúrja. Viszont egy anyós szemében a vonzó külső vagy a kedves személyiség nem annyira számít, tehát nem ez az elsődleges szempont, sokkal inkább az érdekli őt, milyen a családi háttered, vallásod, származásod, pénzügyi helyzeted. Az meg már rajta áll, mik azok a szempontok, amik miatt aztán nem örül a személyednek, vagy nem mentél át a rostán, esetleg nem illesz az elképzeléseibe.

Az édesanya talán más nőt képzelt el a fia mellé, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindenben csak neki lehet igaza.

Forrás: Shutterstock

Második ok a fizikai megjelenésre vonatkozik. A szakemberek szerint sok anyósnál vélték felfedezni, hogy nem bírják, ha szép nő a menyük. Nem amiatt, mert irigyelnék a fiatal nő szépségét és vonzerejét, hanem amiatt, mert így egy gyönyörű nőnek több udvarlója lehet, és elhagyhatja a fiukat. Egy másik oka lehet még az, hogy az anyósok nem kedvelhetik a menyüket, az a figyelem, amin ilyenkor osztozniuk kell a fiuk szerelmével. Az anyák ugyanis attól tartanak, hogy a fiuk már nem szentel nekik annyit időt, mint korábban.

A szakemberek szerint érdemes figyelmen kívül hagyni az anyósok beszólásait, hiszen a fiuknak kell a saját anyjukkal kezelni a helyzetet, ezek az anyós-meny konfkliktusok ugyanis nem a feleségről, hanem inkább az anyós és fia kapcsolatáról szólnak.

Ami még nem tesz jót a megfelelő viszony kialakításában, az az, hogy az anyuka túlontúl is szereti beleütni az orrát a fiatalok dolgába. Ilyenkor valóban jó, ha van távolság a két család közt, hiszen az idősebb generáció mindig úgy érzi, ők mindent jobban tudnak. Hagyni kell a fiatalokat érvényesülni, hogy mindent úgy csináljanak, ahogy azt ők szeretnék. Persze tanácsot lehet adni, de meg kell hozzá találni a megfelelő hangnemet és a fiatalokra kell hagyni a döntést.

Egy bölcs nő azonban tudja, hogy a férje életében az egyik legfontosabb nő az anyja. És ez így is marad. Az a legjobb, ha egy nő elfogadja, hogy az anyósnak ilyenkor nehéz, hiszen elveszíti az elsőbbséget a fia életében és ezáltal az irányítást is, a hatalmat a fia felett.

Nyitókép: Shutterstock

Neked milyen a kapcsoaltod az anyósoddal?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.