Az örökké valójában csak egy döntés kérdése? Vagy létezik igaz szerelem?

szerelem kibeszélő magazin igaz
Te hiszel a sírig tartó szerelemben vagy inkább azt tartod reálisnak, hogy a szerelem egy idő után akarva akaratlan átalakul szeretetté és az örökké valójában csak egy általunk meghozott döntés függvénye?! Szerintem nem létezik ilyen vagy olyan. Én hiszem, hogy létezik az igazi, aki mellett nincsenek kérdések és a köztünk lévő kapocs egészen a sírig tart.

A mesékben mindig azt halljuk, hogy „boldogan éltek, amíg meg nem haltak", ahogyan a romantikus filmekben is általában csak addig látjuk két ember szerelmét, amíg egymásra találnak, a küzdelmes hétköznapokba, érzelmi hullámvölgyekbe nem kapunk betekintést. Pedig ezek nélkül nem valós a történet.

Mindenki szeretné az örökké tartó szerelmet, megtalálni a másik felét, azt, akivel minden olyan egyértelmű és kerek egész. De létezik ilyen valójában? Tényleg mindenkinek megvan a Földön a párja, akivel, ha egymásra találnak, akkor bármi is történjék, tűzön-vízen át, a legnagyobb harmóniában kitartanak egymás mellett?

Férfivélemény: Létezik igaz szerelem - csak nem úgy...

Vagy ilyen tényleg csak a „mesében" létezik és a valóság ennél sokkal szürkébb és egyhangúbb? A párkapcsolatok nagy százaléka romlott és unalmas, és mikor mások előtt jobb színben akarjuk feltüntetni azt, akkor valójában magunkat is csúnyán átverjük?!

Netán a fentiek közül egyik sem igaz? Helyettük létezik egy arany középút, amikor eldöntjük, hogy szerelem ide vagy oda, minden nehézségével, küzdelmével együtt mi márpedig igenis a másikkal szeretnénk lenni és bármit hoz az élet, mellette szeretnénk megöregedni, ahogy a házassági fogadalom is szól: jóban rosszban, míg a halál el nem választ.

Forrás: Shutterstock
7 féle szerelem létezik, se több, se kevesebb

Én hiszek az örökké tartó szerelemben. Hiszem, hogyha az ember megtalálja a társát, a másik felét, akkor a szív megkérdőjelezhetetlen döntést hoz, és az pedig úgy diktálja, hogy nincs többet te és én. Innentől kezdve mi vagyunk és együtt minden nehézséggel, akadállyal megküzdünk.

Néha bosszúsan, néha megbántva, de mindig csordultig szerelemmel. Kár lenne tagadni, hogy a tündérmesékben nincsenek hullámvölgyek, de sokkal könnyebb azokat átvészelni egy olyan emberrel, aki mellett a szívünk és a lelkünk is a legnagyobb biztonságban van.

Hiszem azt is, hogy lehet valaki mellett úgy leélni az életet, hogy nincs meg a szikra, nincs meg az az összekapcsolódás, amire mélyen legbelül vágynánk, de a semminél ez is jobb alapon többnyire szenvedősen, de kitartunk a másik mellett. Ezt is lehet, csak valójában nem érdemes.

Az első döntés, amit meg kell hoznunk az, hogy nem veszítjük el a hitünket azzal kapcsolatban, hogy igenis létezik az igaz szerelem és mindenkinek megvan a másik fele, akivel előbb vagy utóbb, de biztosan találkozni fog. A második, hogy eldöntjük, boldogok leszünk és a saját boldogságunkat helyezzük minden és mindenki elé. Nem számít, ki jön és ki megy az életünkben, addig, amíg nem érezzük a szikrát, azt, hogy igen, megtaláltuk. Ne adjuk fel a keresést és ne érjük be kevesebbel!

Szeressük magukat annyira, hogy a legjobbal ajándékozzuk meg magunkat, élni és szeretni csak így érdemes.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.